22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γοργόνης στο Basketa: «Το πιστέψαμε και φτάσαμε στην κορυφή»

Η Δάφνη Δαφνίου συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, ενώ μετά και από τη νίκη της απέναντι στο Παγκράτι, η ομάδα του Μάη Κωνσταντινίδη βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη άνοδο.

Ο Διογένης Γοργόνης είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν για τη Δάφνη και ένα από τα νεαρά "πρότζεκτ" της ομάδας. Μιλώντας στο Basketa.gr, αναφέρθηκε στην εκπληκτική σεζόν που διανύει η ομάδα του, στην προοπτική του να επιστρέψει κάποια στιγμή στο Περιστέρι αλλά και στην εμπειρία που αποκόμισε πέρυσι από τη σεζόν με τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης.

Θεωρείς ότι η νίκη απέναντι στο Παγκράτι επί της ουσίας επιβεβαιώνει την άνοδο για τη Δάφνη Δαφνίου;

«Η αλήθεια είναι πως ήταν σημαντική η νίκη απέναντι στο Παγκράτι και φυσικά μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην άνοδο στην Α2».

Πώς βλέπεις τη γενικότερη πορεία της Δάφνης φέτος. Ήταν αυτό που περιμένατε από την αρχή της χρονιάς;

«Η πορεία είναι τρομερή και γι΄αυτό ευθύνεται η χημεία της ομάδας και των παικτών μεταξύ μας. Στην αρχή της χρονιάς είχαμε στόχο την παραμονή στην κατηγορία, στην πορεία όμως αυτό άλλαξε, και ο στόχος μας έγινε η άνοδος κάτι που οφείλεται κυρίως στην πίστη που δείξαμε στους εαυτούς μας».

Πώς σου φάνηκε το καλοκαίρι η προοπτική του να αγωνιστείς στη Δάφνη;

«Ήταν σίγουρα μία ενδιαφέρουσα προοπτική και λόγω της συνεργασίας της ομάδας με το Περιστέρι στο οποίο ήμουν τα προηγούμενα χρόνια και πλέον είναι ομάδα της Α1».

Εσύ είσαι ένας παίκτης που ανήκει στο Περιστέρι, πώς σου φαίνεται γενικά το πρότζεκτ που έχουν ξεκινήσει οι δύο ομάδες μεταξύ τους;

«Πρόκειται για ένα πρότζεκτ πρωτοποριακό και έξυπνο. Οι νέοι παίκτες μπορούν να αγωνιστούν σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με τη Δάφνη και να πάρουν χρόνο συμμετοχής, ενώ παράλληλα το Περιστέρι επενδύει πάνω σε αυτούς του παίκτες για το μέλλον. Είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ και θα ήταν καλή ιδέα να το ακολουθούσαν και άλλες μεγάλες ομάδες».

Το Περιστέρι κάνει μία πολύ καλή πορεία στην επιστροφή του στην Α1. Εσένα πώς σου φαίνεται η πορεία της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη;

«Το Περιστέρι ήταν πάντα στις πρώτες ομάδες της Α1 και στο παρελθόν. Το ίδιο κάνει και φέτος με μία εξαιρετική πορεία στην επιστροφή του στη Basket League. Αποδεικνύει συνεχώς πως επέστρεψε για τα καλά».

Έχεις στο μυαλό σου την πιθανότητα να σου δοθεί η ευκαιρία από το Περιστέρι;

«Σίγουρα είναι κάτι που υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου γιατί από εκεί δόθηκα στη Δάφνη. Προσωπικά έχω στο μυαλό μου μόνο να προπονούμε συνεχώς ώστε να είμαι έτοιμος σε οποιαδήποτε ευκαιρία προκύψει».

Πόσο σημαντική ήταν η εμπειρία σου στον Ίκαρο Νέας Σμύρνης, από την άποψη πως ήταν μία έντονη χρονιά, με τον τραυματισμό σου, τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας, το γεγονός ότι πήρες πρωταγωνιστικό ρόλο;

«Ήταν η ευκαιρία μου να ωριμάσω και να αναλάβω έναν σημαντικό ρόλο σαν αυτό που μου έδωσε η ομάδα του Ικάρου στην Β΄Εθνική. Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για μένα καθώς από την πρώτη κιόλας αγωνιστική χτύπησα και χρειάστηκε να χειρουργηθώ στον ώμο. Δεν το έβαλα όμως κάτω ποτέ. Γύρισα, έπαιξα καλά και βοήθησα την ομάδα μου να νικήσει. Όλοι μαζί βρεθήκαμε κοντά στο να σώσουμε την ομάδα με έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο;

«Σε ομαδικό επίπεδο, αυτό που θα θέλαμε θα ήταν να κλείσουμε τη σεζόν ως πρωταθλητές. Σε ατομικό επίπεδο θέλω να συνεχίσω να δουλεύω και να βελτιώνομαι ώστε να παίξω όσο πιο ψηλά μπορώ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ