27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Γλύτωσε την αυτοκτονία και πήρε προβάδισμα για τετράδα ο Αρης

Τον τίτλο του αφεντικού της πόλης διεκδικεί πλέον ο Αρης, που μετά από δύο ήττες στην κανονική περίοδο από τον ΠΑΟΚ, στο πιο κρίσιμο ραντεβού της χρονιάς επικράτησε με 69-65 στην παράταση στον πρώτο τους αγώνα για τα προημιτελικά των πλέι οφ.

Με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε σεφτέ στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αφού πρώτα όμως έδειξε τάσεις αυτοκτονίας καθώς προηγείτο με 61-54 μόλις 40'' πριν το τέλος και κατάφερε να πάει το παιχνίδι στην παράταση ! Εκεί ο Αρης νίκησε με 69-65 (61-61 κανονικός αγώνας)  και θέλει έτσι άλλη μία νίκη για να περάσει στην τετράδα όπου θα περιμένει (για τον νικητή της σειράς) ο πρωταθλητής Ολυμπιακός που ακόμα ασχολείται με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είχε κρατήσει τον ΠΑΟΚ μόλις στους τέσσερις πόντους σε εννέα λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά κατάφερε να δεχτεί επτά μέσα σε 35 δευτερόλεπτα και το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Τα δύο μεγάλα τρίποντα του Τσόχλα και του Μακ Φάντεν - με τον πρώτο να ευστοχεί και σε μια βολή - έφεραν την απίστευτη ανατροπή εκεί που ο Αρης είχε πιστέψει ότι είχε νικήσει !  Στο έξτρα πεντάλεπτο όμως ο Μακ Φάντεν ήταν μοιραίος με χαμένες βολές ενώ αντίθετα ευστόχησαν οι Κάμινγκς, Ζάρας και Ξανθόπουλος για το 1-0 με το δεύτερο ραντεβού των δύο ομάδων να είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη στην Πυλαία (19.00).

Το ντέρμπι πήρε φωτιά από νωρίς, καθώς τα γρήγορα δύο φάουλ που χρεώθηκε ο Κάμινγκς μόλις στο δεύτερο λεπτό (τον αντικατέστησε ο Μούρτος) δημιούργησαν μεγάλο εκνευρισμό στον πάγκο των γηπεδούχων που διαμαρτυρήθηκαν. Ο ΠΑΟΚ με τον Νέιθαν Σόμπι σε εξαιρετική βραδιά (12 πόντους είχε ήδη στο ημίχρονο) κρατούσε σταθερά το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο όπου και προηγήθηκε με 37-33. Ιδια εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο όπου ο Ασκα, ο Πέινερς και ο Κλάντον αύξησαν τις επιθετικές λύσεις των φιλοξενουμένων που κρατούσαν άνετα το προβάδισμα (50-47 στο 30’). Ο εκνευρισμός , τα νεύρα και το άγχος ήταν οι βασικοί παράγοντες που οι δύο ομάδες πέτυχαν μόλις ένα καλάθι σε πέντε περίπου λεπτά με τον Αρη να μειώνει σε 49-50. Δεν ήταν τόσο οι άμυνες, αλλά η επιθετική δυστοκία των δύο αντιπάλων. Με αποτέλεσμα το επιμέρους σκορ μετά από επτά λεπτά αγώνα στην τελευταία περίοδο να είναι μόλις 8-2 για τον Αρη, που προηγήθηκε με 55-52. Καθοριστικός σε εκείνο το διάστημα ο Βασίλης Ξανθόπουλος (που έπαιζε στην άμυνα πάνω στον Σόμπι) αλλά και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς για τους γηπεδούχους. Οι οποίοι έφτασαν το επιμέρους σερί μέχρι το φινάλε στο 14-4, αλλά άφησαν να τους γλιστρήσει η νίκη μέσα από τα χέρια και το παιχνίδι να πάει στην παράταση αφού δεν έκαναν ούτε καν φάουλ στον Μακ Φάντεν

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Βασίλης Ξανθόπουλος παρά το λάθος  του στο φινάλε της κανονικής περιόδου, που έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να στείλει το ματς στην παράταση είναι ο κορυφαίος της συνάντησης. Δεν είναι μόνο οι 16 πόντοι του και η ψυχραιμία του στις βολές στο τέλος, αλλά και η άμυνα πάνω στον πιο επικίνδυνο παίκτη των φιλοξενουμένων, τον Αυστραλό Σόμπι.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μια νέα...κερκίδα έχτισαν οι παίκτες των δύο ομάδων με τα "τούβλα" που πέταγαν από τα 6.75.  Οι γηπεδούχοι σούταραν με ποσοστό 15% (4/26) ενώ οι φιλοξενούμενοι μόλις με 19% (4/21) έστω και αν οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ισοφάρισαν με δύο τρίποντα στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

 

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Photo Credit: Eurokinissi

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ