17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γλίτωσε το κάζο στην παράταση η Φενέρ με Σλούκα

Η Φενέρμπαχτσε τα... χρειάστηκε κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου εντός έδρας αλλά κατάφερε να επικρατήσει στην παράταση με 107-102 (κ.α. 88-88), έχοντας σε σπουδαίο βράδυ τον Κώστα Σλούκα.

Το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πανηγύρισε την τρίτη του διαδοχική νίκη κι ανέβηκε στο 5-7, την ώρα που οι Γερμανοί έπεσαν στο 4-8.

Αποφασισμένη να «καθαρίσει» τον αγώνα από νωρίς μπήκε η Φενέρμπαχτσε στο παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου. Στην πρώτη περίοδο κυριάρχησε απόλυτα και με απόλυτη ευστοχία στα τρίποντα πήρε προβάδισμα και μάλιστα 14 πόντων (30-16, 10').

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν νωρίς πίσω στο σκορ αλλά δεν τα παράτησαν. Στη δεύτερη περίοδο κυριάρχησαν απόλυτα και κατάφεραν με επιμέρους σκορ (24-11) να μειώσουν στον πόντο, στο φινάλε του πρώτου μέρους (41-40).

Το παιχνίδι πλέον είχε γίνει ντέρμπι και οι παίκτες του Αΐτο Γκαρσία Ρενέσες δεν θα τα παρατούσαν εύκολα. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 65-62 κι όλα ήταν ανοιχτά. 

Το πιο κρίσιμο κομμάτι της αναμέτρησης ξεκίνησε με τους Γερμανούς να κυριαρχούν και στις δύο πλευρές του παρκέ και στο 35' μάλιστα προηγήθηκε 75-71, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει γίνει έξαλλος. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το φινάλε και η κόρνα της λήξης βρήκε τους δύο αντιπάλους ισόπαλους με 88-88, έπειτα από άστοχο τρίποντο του Ουίλιαμς κι αφού είχαν προηγηθεί «φτηνά» λάθη από Ντε Κολό, αλλά κι από τους ψηλούς των γηπεδούχων οι οποίοι έχασαν διαδοχικά αμυντικά ριμπάουντ.

Στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι κι απέφυγαν το κάζο, νικώντας 107-102.

Ο ΗΓΕΤΗΣ: Ο Κώστας Σλούκας για μία ακόμα φορά ήταν απολαυστικός. Έμεινε στο παρκέ για σχεδόν 41 λεπτά και σε αυτό το χρονικό διάστημα σημείωσε 23 πόντους (13/13 βολές, 5/6 δίποντα) και παράλληλα μοίρασε 10 ασίστ στους συμπαίκτες του για ένα εντυπωσιακό double double. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ρόκας Γκιεντράιτις με 19 πόντους και 5/7 τρίποντα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Φενέρ εξαργύρωσε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό τις φορές που πήγε στη γραμμή των βολών τελειώνοντας με το εντυπωσιακό 28/31 και 90%. Σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες οι δύο ομάδες ήταν σχεδόν ισάξιες, οπότε ήταν φανερό ότι μία λεπτομέρεια θα έκρινε αυτήν την αναμέτρηση.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ