19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Γλίτωσε… από του Τζέιμς τα δόντια η ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται σε περίοδο αναταραχών, με τον Μάικ Τζέιμς να αποτελεί ουσιαστικά ξένο σώμα, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την νίκη χωρίς αυτόν, αποδρώντας από το Βερολίνο με 71-68 επί της Άλμπα, αφού ο Μάρκους Έρικσον αστόχησε στο σουτ, που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Η ΤΣΣΚΑ έβαλε την μπάλα στη ρακέτα και στα πρώτα τέσσερα λεπτά πήρε ένα προβάδισμα (5-11), με την τακτική της Άλμπα να απαντά από μακριά να μην έχει μεγάλη επιτυχία, χωρίς όμως να στοιχίσει για την ίδια στο σκορ (15-20). Όταν, όμως, άρχισαν να μπαίνουν τα σουτ από τον Σίβα, η απόσταση εκμηδενίστηκε και ο Φοντέκιο βγήκε μπροστά, ώστε να δείξει η ομάδα του στους Ρώσους, ότι δε θα είχαν εύκολο βράδυ (37-34).

Ο Μιλουτίνοφ πήρε πάλι την μπάλα και η «Αρκούδα» επανήλθε στο τιμόνι του αγώνα (41-43 στο 24'), με τον Ούκοφ να δίνει ανέλπιστα λύσεις, αλλά την ομάδα τους να μην ξεφεύγει, αφού το σόου του Σίβα συνεχίστηκε και στο τέλος της τρίτης περιόδου χτύπησε άλλο ένα καμπανάκι (56-52). Σε εκείνο το σημείο χρειάστηκε ο Χάκετ για την ΤΣΣΚΑ, με την ψυχραιμία του από τη γραμμή να την φέρνει μπροστά κι ένα καλάθι του Σενγκέλια στα 37" να της δίνει σαφές προβάδισμα (65-69).

Δεκάλεπτα: 15-20, 37-34, 56-52, 68-71

ΟΙ ΠΥΡΓΟΙ: Με τον Μάικ Τζέιμς να απουσιάζει για τους γνωστούς λόγους, ο Δημήτρης Ιτούδης έδωσε την μπάλα στους ψηλούς. Ο Τορνίκε Σενγκέλια με 20 πόντους και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ τον δικαίωσαν.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μπορεί η διαφορά των τεσσάρων κατοχών (έξι παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ της ΤΣΣΚΑ, δύο λιγότερα λάθη της Άλμπα) να μην είναι μεγάλη, αλλά σε ματς λεπτομερειών, όπως αυτό, παίζει ρόλο.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ