21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γκριν: Το παιχνίδι είναι ξανά στα χέρια του

Στις 9 Ιανουαρίου του 2012 ο Τζεφ Γκριν περνούσε την πόρτα του χειρουργείου για να υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Στις 28 Μαϊου 2018 ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης των Κλίβελαντ Καβαλίερς στη νίκη τους επί των Σέλτικς στην Βοστώνη, τσεκάροντας το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς το χάρηκε σχεδόν όσο και ο Γκριν και είχε τους λόγους του να ξέρετε, αφού αυτός ήταν που τον πήρε τηλέφωνο προσωπικά και τον έπεισε να υπογράψει στους δικούς του Καβς: «Το να κάνει τόσο μεγάλα παιχνίδια όπως αυτό που έκανε απόψε, γι’ αυτόν είναι το κερασάκι στην τούρτα, γιατί του είχαν πάρει το παιχνίδι μέσα από τα χέρια. Το να είναι σε θέση να κάνει ότι έκανε στο παιχνίδι, μετά τον τραυματισμό του Λαβ, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ήταν η στιγμή του κι αυτός ανταποκρίθηκε. Και είναι εκπληκτικό!»

Ο Γκριν κάλυψε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το κενό που δημιούργησε ο τραυματισμός του Κέβιν Λαβ, ευστοχώντας σε καθοριστικά καλάθια για να οδηγήσει την ομάδα του σε μία ιστορική νίκη στο Game 7 της σειράς των play-offs. Ο 31χρονος φόργουορντ «ταξίδεψε» αρκετά τα τελευταία χρόνια, από τους Μέμφις Γκρίζλις, στους Λος Άντζελες Κλίπερς, στους Ορλάντο Μάτζικ για να υπογράψει τελικά το περασμένο καλοκαίρι στους Καβαλίερς με έναν ξεκάθαρο στόχο: Να φτάσει στους τελικούς του ΝΒΑ, μαθαίνοντας πλάι στον «βασιλιά». «Βλέπω από πρώτο χέρι τι χρειάζεται να κάνεις για να γίνεις σπουδαίος και ο ΛεΜπρόν είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου λίγο μετά το τέλος του αγώνα. Και είχε και συνέχεια: «Θα είμαι εκεί γι’ αυτόν. Θα αγωνιστώ δίπλα του και θα χαίρομαι την κάθε στιγμή. Το να παίζω δίπλα του, να χαίρομαι την κάθε μέρα και να συνεχίσω να δουλεύω είναι ο απόλυτος στόχος».

«Ο Τζεφ Γκριν ήταν καταπληκτικός στα τελευταία παιχνίδια, έπαιξε εξαιρετικά», ήρθε η αναγνώριση και από τον αντίπαλο κόουτς, τον Μπραντ Στίβενς: «Οι πόντοι που σημείωσε στο transition ήταν ιδιαίτερα σημαντικοί. Σκέφτηκα πως με τον Λαβ εκτός θα έχουν θέματα, αλλά όχι…»

Ένας παίκτης από αυτούς που χαρακτηρίζονται ήσυχοι, έδειξε ασυνήθιστα vocal στον 7ο αγώνα με τους Σέλτικς, προτρέποντας τους συμπαίκτες του να παίξουν πιο δυνατά, προκειμένου να στηρίξουν όσο γίνεται περισσότεροι και περισσότερο την προσπάθεια του ηγέτη τους: «Δεν μιλάω πολύ. Όταν μιλάω είναι για να πω κάτι σημαντικό, κάτι χρήσιμο. Σήμερα ήταν μία από τις μέρες που η φωνή μου χρειαζόταν να ακουστεί. Είμαι εδώ. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά από τις 9 Ιανουαρίου 2012. Παραλίγο να τα χάσω όλα και τώρα στέκομαι μπροστά σας και σας μιλάω για τους τελικούς».

 

Η ημερομηνία ξεχωριστή γι’ αυτόν… Ήταν η μέρα που μπήκε στο χειρουργείο, στο Κλίβελαντ μάλιστα, για να υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Ήταν έτοιμος για τους Μπόστον Σέλτικς, όταν σε εξέταση ρουτίνας οι γιατροί είδαν πως υπάρχει πρόβλημα. Και μπορεί να του είπαν πως θα μπορέσει να συνεχίσει να παίζει, αλλά ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει για τις αμφιβολίες που ο ίδιος είχε; Ευτυχώς γι’ αυτόν οι γιατροί είχαν δίκιο, ο Γκριν επέστρεψε στους Σέλτικς για την σεζόν 2012-13. Και η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός στα play offs του 2018 να βρεθεί απέναντι στους «πράσινους», όντας από τους κορυφαίους της αναμέτρησης.

«Νιώθω ευλογημένος που μπόρεσα να βγω στο παρκέ και να παίξω αυτό το παιχνίδι. Κάθε μέρα Το να έχεις την ευκαιρία να αγωνιστείς στο Garden σε ένα 7ο παιχνίδι για να πας στους τελικούς του ΝΒΑ είναι από μόνο του σημαντικό. Ήμουν τέσσερα χρόνια εκεί και η ευκαιρία ήταν μπροστά μου. Και το ήθελα πολύ! Οπότε σήμερα ήταν από αυτές τις μέρες που χρειαζόταν να ακουστεί και η δική μου φωνή, Είμαι ευλογημένος που πάτησα αυτό το παρκέ και έκανα, που έπαιξα σε αυτό το παιχνίδι. Κάθε μέρα δίνω τα πάντα. Ζω με τα αποτελέσματα. Αλλά χαίρομαι την κάθε στιγμή όλης αυτής της διαδρομής. Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο πια… Τίποτα!»

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ