16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γκριν, ταμπλό και μέσα στο θρίλερ του Αγρινίου

Μεγάλη μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή μέρα για το Μεσολόγγι. Η νεοφώτιστη στην Basket League, συνδύασε την πρώτη της εμφάνιση στην κατηγορία με μία σπουδαία νίκη επί μιας από τις πιο ιστορικές ομάδες του ελληνικού μπάσκετ, τον Άρη. Επικράτησε με 73-70 επιστρέφοντας δύο φορές από σχετικά μεγάλες διαφορές και παρότι κινδύνεψε να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια του στο τέλος. Τον επίλογο έγραψε ο Ντεβόντε Γκριν με τρίποντο στο οποίο ευστόχησε με ταμπλό στην εκπνοή!

 

Το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι δεν κατάφεραν να επισκιάσουν οι δύο διακοπές που σημειώθηκαν από πτώση της τάσης του ρεύματος. Στα 16 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα και 2:15 λεπτά πριν το τέλος του.

 


Η πρώτη περίοδος βρήκε τον Άρη μπροστά με 19-17, με ένα τρίποντο του Μίλαν Μιλόσεβιτς που ήταν το πρώτο στο ματς και για τις δύο ομάδες, αφού μέχρι εκείνο το σημείο, τόσο ο Άρης, όσο και το Μεσολόγγι είχαν από 0/4. Η δεύτερη περίοδος χαρακτηρίστηκε από τρία μεγάλα σερί, ένα για το Μεσολόγγι και δύο για τον Άρη.

 


Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στη δεύτερη περίοδο, βρήκαν καλές επιλογές στην επίθεση σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που συνέχισαν να είναι βιαστικοί. Έτσι έπειτα από τρία λεπτά, ο Άρης ξέφυγε με 10 πόντους (19-29), φτάνοντας το σερί του στο 12-0. Το Μεσολόγγι όμως βρήκε γρήγορα τις λύσεις που χρειαζόταν και απάντησε με ένα δικό του 14-0 για να προσπεράσει με 33-29 (17') αφού ο Άρης έμεινε χωρίς σκορ για 4:40. Με ένα κοντό σχήμα και τον Σλαφτσάκη στο «5» όμως, ο Άρης άλλαξε γρήγορα την εικόνα του και με ένα νέο σερί, 11-2, προηγήθηκε με 40-35. Με δύο βολές σε «νεκρό» χρόνο από τον Φέργκιουσον, έγινε το 37-40 του ημιχρόνου.

 

 

Στην τρίτη περίοδο ο Άρης επιχείρησε να ξεφύγει ξανά αλλά όπως και στη δεύτερη, δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που «έχτισε». Βρέθηκε στο +7 (39-46 στο 23') όμως το Μεσολόγγι έκαναν ένα τρομερό σερί 17-3 μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, το οποίο έκλεισε με το υπέρ του 56-49, αφού οι παίκτες του Σάββα Καμπερίδη έκαναν τη μία κακή επιλογή μετά την άλλη.

 


Το μομέντουμ ήταν με το Μεσολόγγι που κατάφερε στις αρχές της τέταρτης περιόδου να «χτίσει» και διψήφιο προβάδισμα (62-51 στο 33' και 66-54 στο 35'). Ο Άρης έπαιξε το τελευταίο του χαρτί, απλώνοντας την άμυνα του και πηγαίνοντας σε πιο γρήγορες επιθέσεις. Μείωσε στους επτά στο 36' (66-59). Η δεύτερη διακοπή λόγω της πτώσης της τάσης του ρεύματος, βρήκε το Μεσολόγγι στο υπέρ του 68-61 στα 2:15. Αλλεπάλληλες χαμένες επιθέσεις οδήγησαν το ματς στο τελευταίο λεπτό και εκεί ο Φλιώνης με τρίποντο έκανε το 68-64 και με ένα ακόμη μείωσε στον πόντο (68-67) στα 24''!

 

 

Ο Άρης όμως δεν έκλεψε την μπάλα και ο Σούλερ έκανε αντιαθλητικό στον Αγραβάνη που έχασε και τις δύο βολές. Του έγινε φάουλ και στην κατοχή μπάλας και ήταν αυτή τη φορά πιο ψύχραιμος (70-67). Ο Μάριο Τσάλμερς κέρδισε φάουλ έξω από τη γραμμή του τριπόντου στα 14'' και με 3/3 ισοφάρισε (70-70)! Το θρίλερ όμως είχε μία ακόμη συναρπαστική σκηνή και «γράφτηκε» από τον Ντεβόντε Γκριν. Ο Άρης επέλεξε να πάει σε «καθαρή» άμυνα και ο Αμερικανός με το τρίποντο στην εκπνοή χάρισε στο Μεσολόγγι τη μεγάλη νίκη.

 

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Το Μεσολόγγι επέστρεψε από το -10 στη διάρκεια της δεύτερης και το – 7 στη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Το επτάλεπτο από το 23ο μέχρι το 30ό λεπτό ήταν καθοριστικό αφού το 39-46 μετατράπηκε στο 56-49 που έβαλε τους γηπεδούχους σε θέση ισχύος, από την οποία δεν βγήκαν μέχρι το τελευταίο λεπτό, όταν ο Άρης χάρη στον Φλιώνη βρήκε και πάλι σφυγμό.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Οι νικητές είχαν 5/20 τρίποντα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Ο Ντεβόντε Γκριν όμως ευστόχησε σε αυτό που χρειαζόταν για να κρίνει το παιχνίδι. Το Μεσολόγγι είχε 1/10 σουτ από την περίμετρο στο πρώτο και 5/11 στο δεύτερο ημίχρονο. 

 

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ