22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Γκριν στο basketa.gr: “Ο Ελόνου ήταν τέρας”!

Ο Μάικ Γκριν απόλαυσε μέχρι το μεδούλι τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού και την πρόκρισή της μετά από 17 χρόνια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Είχε άλλωστε καθοριστική συμβολή σε αυτή, κατά πολλούς μάλιστα ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης έχοντας ως τελικό στατιστικό απολογισμό 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και άλλες τόσες ασίστ. Όμως σταμάτησε γρήγορα τους πανηγυρισμούς και το μυαλό του πήγε γρήγορα στο επόμενο παιχνίδι. Διότι... "είναι ακόμα 5 Νοεμβρίου", όπως φρόντιζε συνεχώς να θυμίζει στο basketa.gr στην κουβέντα που έπιασε μαζί του έξω από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ μετά το τέλος του αγώνα της Κυριακής.

Σε αυτήν ο Μάικ Γκριν εξήγησε γιατί η ΑΕΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό, γιατί ο ίδιος είχε έναν παραπάνω λόγο να κερδίσει, πόσο συμβατή ήταν η εμφάνισή του στον αγώνα με το ρόλο που έχει στην ομάδα και ποιον συμπαίκτη του θα έπαιρνε μαζί του στο καράβι αν έπρεπε να διαλέξει από αυτούς που έπαιξαν μαζί του την Κυριακή...

-Είναι αυτή η μεγαλύτερη νίκη της ΑΕΚ ως τώρα στη σεζόν;
"Φυσικά. Είναι η μεγαλύτερη νίκη μας μέχρι τώρα. Δείχνει ότι έχουμε πολλά να πετύχουμε ακόμα. Και θα τα πετύχουμε αρκεί να βελτιωνόμαστε διαρκώς".

-Εκπληρώθηκε ένας από τους στόχους της ΑΕΚ φέτος, που ήταν να διεκδικήσει το Κύπελλο στον τελικό. Τι σημαίνει αυτό για τη συνέχεια;
"Η νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν πραγματικά σπουδαία. Ξέρω ότι πριν κάναμε κάποιες εμφανίσεις που δεν ήταν καλές, αλλά οι στόχοι δεν αλλάζουν. Οι δικοί μου στόχοι δεν αλλάζουν. Οι στόχοι των συμπαικτών μου δεν αλλάζουν. Αυτοί οι στόχοι περνούν από μια διαδικασία και καμιά φορά υπάρχουν και κακές στιγμές. Όμως ακόμα είναι 5 Νοεμβρίου. Έχουμε πέντε ή έξι μήνες γεμάτους αγώνες μπροστά μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε ακόμα καλύτερα απ' όσο παίξαμε απόψε". 

-Τι ήταν αυτό που έκανε την ΑΕΚ να εμφανιστεί τόσο διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια;
"Ήμαστε όσο απογοητευμένοι ήταν όλοι με αυτές τις κακές εμφανίσεις. Ερχόμαστε κάθε μέρα εδώ και δουλεύουμε σκληρά, οπότε το να μην μπορούμε να αποδώσουμε καλά και να μην πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, ήταν και για μας εξίσου απογοητευτικό. Ήρθαμε όμως πάλι, δουλέψαμε ακόμα σκληρότερα, είχαμε πιο θετικό πνεύμα ο ένας για τον άλλον απ' ό,τι τον προηγούμενο καιρό και τα καταφέραμε. Κάπως έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε για να γίνουμε καλύτερη ομάδα".

-Ποιο ήταν το κλειδί της σημερινής νίκης;
"Ο Ελόνου. Ήταν τέρας σήμερα! Προστάτευσε το καλάθι μας, πήρε ένα σωρό ριμπάουντ, ούτε κι εγώ ξέρω πόσα, ήταν θηρίο ανήμερο. Αν έπρεπε να διαλέξω έναν από το σημερινό παιχνίδι για να ανέβω στο καράβι μαζί του, θα ήταν οπωσδήποτε αυτός"!

-Πιστεύεις ότι κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες, όπως η καθυστερημένη ένταξη του Μάνι Χάρις, μπορεί να σας μπέρδεψαν λίγο;
"Ίσως. Ο Μάνι είναι σπουδαίος παίκτης. Παίζει διαφορετικό μπάσκετ από τα υπόλοιπα παιδιά εδώ. Είναι μεγάλο κεφάλαιο γι' αυτή την ομάδα και πρέπει να ενσωματωθεί σε αυτήν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ήρθε εδώ τραυματίας κι αυτό ήταν ένα επιπλέον πρόβλημα. Σε ό,τι ζήτημα υπάρχει πάντως, πρέπει να βρίσκουμε εμείς τις λύσεις, ώστε να γίνουμε καλύτεροι και μαζί μας να βελτιωθεί και η ομάδα". 

-Το να παίζεις απέναντι στον Παναθηναϊκό, που είναι μια κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας, δίνει επιπλέον κίνητρο, πέρα από αυτό που έτσι κι αλλιώς υπάρχει;
"Σε μένα οπωσδήποτε. Γι' αυτό ήρθα εδώ στην Ελλάδα. Θέλω να παίζω απέναντι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης κι εδώ υπάρχουν δύο από αυτές. Είναι πρόκληση κάτι τέτοιο κι εγώ αγαπώ τις προκλήσεις".

-Ένας από τους στόχους της ΑΕΚ φέτος ήταν να δείξει ότι μπορεί να κοντράρει στα ίσια και να χτυπήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Εκπληρώσατε, λοιπόν, σήμερα έναν ακόμα στόχο σας;
"Φίλε, ακόμα έχουμε 5 Νοεμβρίου... Είναι πολύ νωρίς. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε και πρέπει να πάμε στο επόμενο. Ήταν μεγάλη η νίκη, η συμπαράσταση που είχαμε από τους φιλάθλους μας ήταν υπέροχη, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά".

-Στα τελευταία παιχνίδια γίνεται όλο και πιο φανερός ο ηγετικός ρόλος που έχεις στην ομάδα, ειδικά στα κρίσιμα τελευταία λεπτά...
"Αυτό πρέπει να γίνεται. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, πρέπει να βγω εγώ λίγο πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος του πόιντ γκαρντ. Είναι ηγέτης πάνω στο παρκέ, αλλά ταυτόχρονα παίρνει και το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για την αποτυχία. Πρέπει να βάλω πίεση στους αντιπάλους κι αυτό προσπαθώ να κάνω. Οι συμπαίκτες μου με σέβονται και με αναγκάζουν να βελτιώνομαι διαρκώς, κάτι που είναι απλά τέλειο..."

-Τι να περιμένουμε από την ΑΕΚ στη συνέχεια;
"Πρέπει να γίνουμε καλύτερη ομάδα. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες, αλλά χρειάζεται να γίνουμε ακόμα καλύτεροι ως σύνολο. Σήμερα κάναμε την καλύτερή μας εμφάνιση ως ομάδα μέχρι τώρα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά".

-Και στον τελικό τι θα γίνει; Θα το πάρετε το Κύπελλο;
"Δεν τον σκέφτομαι ακόμα. Είναι πολύ μακριά. Προς το παρόν περιμένω με ανυπομονησία τη γιορτή των Ευχαριστιών"!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ