21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γκριν: “Ο Ντουράντ ήταν ο ελέφαντας στο δωμάτιο”! (vid)

Παρακολουθώντας τα δύο πρώτα επεισόδια του "Last Dance", ο Ντρέιμοντ Γκριν ένιωσε σα να ζούσε ξανά τη σεζόν 2017-18. Ο "τελευταίος χορός" του Μάικλ Τζόρνταν και των Σικάγο Μπουλς την περίοδο 1997-98 τού θύμισε πολύ τη σεζόν που οι Ουόριορς κέρδισαν το τελευταίο τους πρωτάθλημα.

"Πραγματικά, αισθάνθηκε ότι είδα πολλές ομοιότητες. Αλλά και μία μεγάλη διαφορά", δήλωσε σε συνέντευξή του στο Uninterrupted, που προβλήθηκε στο Youtube. "Νομίζω ότι αυτό που έκανε τότε ο Φιλ Τζάκσον ήταν πολύ σπουδαίο. Το ότι αναγνώρισε, δηλαδή, ότι υπήρχε ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο. Αν δεν το είχε κάνει, τότε θα έπρεπε όλοι οι υπόλοιποι να τον αναζητούν συνεχώς στη διάρκεια της χρονιάς. Σε μας, αντίθετα, ο ελέφαντας παρέμεινε μέσα στο δωμάτιο".

Τι ακριβώς εννοούσε ο Γκριν; "Ο Ντουράντ ανανέωσε το συμβόλαιό του για μόνο έναν χρόνο και κανείς δεν ήξερε τι θα έκανε το επόμενο καλοκαίρι. Άρα αυτός ήταν ο ελέφαντας. 

Αλλά δεν μπορείς να αφήνεις τον ελέφαντα μέσα στο δωμάτιο, γιατί αυτό που συνέβη τελικά ήταν κάθε φορά που μιλούσα εγώ ή Κλέι Τόμπσον στα media να μας ρωτούν για τα συμβόλαιά μας. Ρωτούσαν τον Κλέι και απαντούσε ότι ήθελε να μείνει για όλη τη ζωή του στους Ουόριορς. Ρωτούσαν εμένα και απαντούσα κι εγώ ότι ήθελα να μείνω στην ομάδα για πάντα. Κι έπειτα ρωτούσαν τον Κέβιν κι αυτός έλεγε ότι δεν ήξερε τι θα έκανε και ότι δεν είχε σημασία. Μα, πώς δεν είχε σημασία; Αφού δεν ήταν ο μόνος που έπρεπε να απαντήσει σε εκείνη την ερώτηση".

Ο Γκριν έγινε στη συνέχεια ακόμα πιο δηκτικός: "Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, ο Κέβιν θα έπρεπε να είναι ο τελευταίος που θα έπρεπε να απαντήσει σε εκείνη την ερώτηση, επειδή δεν έλεγε ποτέ τίποτα. Ούτε καν να βγάλουν τον σκασμό. Εγώ δεν τους έλεγα ποτέ να βγάλουν τον σκασμό. Συζητούσα μαζί τους κι έτσι απαντούσα συνέχεια σε αυτή την ερώτηση. Και εξαιτίας αυτού, υπήρχε πάντα ένας ελέφαντας στο δωμάτιο, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στους Μπουλς, όπου δεν υπήρχε αυτός ο ελέφαντας. Ο Τζέρι Κράουζε είπε εξ αρχής ότι εκείνη ήταν η τελευταία σεζόν του Φιλ Τζάκσον. Ο Φιλ είπε στους παίκτες ότι εκείνος θα ήταν ο τελευταίος χορός. Ο Μάικλ Τζόρνταν είπε επίσης ότι αν έφευγε ο Τζάκσον, θα έφευγε κι εκείνος. Οπότε όλοι ήξεραν ότι εκείνη ήταν η τελευταία χρονιά του Μάικ. Δεν είχαν αυτό τον ελέφαντα. Ενώ εμείς είχαμε έναν τεράστιο ελέφαντα να κάθεται στο δωμάτιο και ο Στιβ Κερ προσπαθούσε να τον διαχειριστεί όσο καλύτερα μπορούσε, αλλά δεν ήταν στο χέρι του".

Είναι αλήθεια πως εκείνη τη χρονιά οι σχέσεις του Ντρέιμοντ Γκριν με τον Κέβιν Ντουράντ χάλασαν. Κι αυτός πιθανώς ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον KD στην απόφαση να αποχωρήσει στο τέλος εκείνης της σεζόν, παρά το repeat που έκαναν οι Ουόριορς κατακτώντας δεύτερο συνεχόμενο τίτλο και τρίτο μέσα σε μια πενταετία.

Για τον Γκριν εκείνη η ομάδα ήταν η καλύτερη που είχαν οι Ουόριορς: "Ειλικρινά πιστεύω ότι η ομάδα μας του 2017-18 θα νικούσε εκείνη της σεζόν 2015-16 με διαφορά 20 πόντων"!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ