20.9 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γκριν: “Η επανέναρξη της σεζόν είναι στον αέρα”!

Πριν από περίπου δέκα μέρες οι εκπρόσωποι των ομάδων στην Ένωση Παικτών εξέφρασαν ομόφωνα, με ψήφους 28-0, την υποστήριξή τους στο πλάνο του ΝΒΑ για επανεκκίνηση της σεζόν στις 31 Ιουλίου. Φαίνεται όμως πως αυτή η απόφαση δεν εκφράζει όλους τους παίκτες της λίγκας, καθώς υπάρχουν πολλοί που εκδηλώνουν σοβαρή ανησυχία για το πλάνο.

Εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τον αντίκτυπο που θα έχει η επανεκκίνηση της σεζόν στο κίνημα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών, που έχει φουντώσει στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, και ανησυχούν για το ρίσκο που θα αναλάβουν να τραυματιστούν ή να νοσήσουν από κορωνοϊό, καθώς επίσης και για την περιορισμένη ελευθερία κινήσεων που θα έχουν μέσα στη "φούσκα" της Disney World στο Ορλάντο. Με τους Κάιρι Ίρβινγκ, Ντουάιτ Χάουαρντ και Σι Τζέι Μακ Κόλουμ να βγαίνουν μπροστά, περίπου 80 παίκτες έβαλαν στο τραπέζι αυτά τα ζητήματα σε τηλεδιάσκεψη, που έγινε την Παρασκευή.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να βγει ο εκπρόσωπος των Λέικερς στην Ένωση Παικτών, Ντάνι Γκριν, και να δηλώσει δημοσίως πως η επανεκκίνηση της σεζόν βρίσκεται στον αέρα!

"Όλα είναι στον αέρα αυτή τη στιγμή", δήλωσε στην USA Today. "Υπάρχουν πολλά ζητήματα που παραμένουν ρευστά. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Γνωρίζουμε μόνο κατά 80% πώς θα είναι τα πράγματα στο Ορλάντο. Δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα μείνουν πού, πώς θα το οργανώσουν και πώς θα λειτουργήσουμε μέσα στη "φούσκα". Αυτή τη στιγμή η "φούσκα" δεν φαίνεται τόσο αποτελεσματική όσο θα ήθελαν. Πρέπει να βρούμε λύσεις".

Αυτό που κυρίως απασχολεί τους παίκτες είναι η ζωή μέσα στη "φούσκα", όπως είπε ο Ντάνι Γκριν: "Η μεγαλύτερη ανησυχία για τις περισσότερες ομάδες είναι τα ξενοδοχεία. Ποιος θα μείνει πού, ποιοι χώροι θα υπάρχουν, αν θα επιτραπούν επισκέψεις συγγενών και φίλων, με δεδομένο ότι κι αυτοί πρέπει να μπουν σε καραντίνα, αν εμείς θα πρέπει να μπούμε σε καραντίνα και για πόσο σε περίπτωση που βγούμε από τη "φούσκα". Πόσο συχνά θα γίνονται τεστ";

Οι επισκέψεις συγγενών και φίλων είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα για τους παίκτες. Το πλάνο του ΝΒΑ δεν προβλέπει επισκέπτες μέχρι και μετά το τέλος της πρώτης φάσης των πλέι οφ, δηλαδή για 53 μέρες μετά την άφιξη των παικτών στο Ορλάντο. Σε εκείνο το σημείο οι 14 από τις 22 ομάδες θα έχουν αποκλειστεί και θα έχουν επιστρέψει σπίτια τους, πράγμα που σημαίνει ότι οι παίκτες μόνον οκτώ ομάδων θα έχουν τη δυνατότητα να δεχθούν επισκέψεις στη "φούσκα".

Και φυσικά τα χρήματα θα παίξουν το δικό τους ρόλο στην απόφαση των παικτών, οι οποίοι δεν είναι υποχρεωμένοι να πάνε στο Ορλάντο να παίξουν και δεν θα τιμωρηθούν αν δεν πάνε. Αλλά σε περίπτωση που δεν πάνε, δεν θα πληρωθούν κιόλας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ