16.1 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Γκραν Κανάρια: “Δεν συνεχίζει ο Κατσικάρης αν…”

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τα δημοσιεύματα στην Ισπανία, τα οποία φέρνουν τον Φώτη Κατσικάρη προ των πυλών της εξόδου από την Γκραν Κανάρια, η διοίκηση της ομάδας θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με επίσημη ανακοίνωσή της.

Σε αυτήν υποστηρίζει πως με την επιστολή που επέδωσε στον Έλληνα προπονητή το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να φανεί συνεπής στη συμβατική υποχρέωσή της να εξασκήσει την option, η οποία έληγε στις 25 Ιουνίου. Με άλλα λόγια, δεν λύνει τώρα το συμβόλαιο, απλώς ενημερώνει εμπρόθεσμα, ως όφειλε μέχρι τις 25/6, τον προπονητή πως δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία μαζί του και την επόμενη σεζόν 2020-21, εφόσον δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. Απ' ό,τι φαίνεται, δηλαδή, αν η Γκραν Κανάρια δεν νικήσει τη Βαλένθια την Παρασκευή και αποκλειστεί από τη συνέχεια του ειδικού τουρνουά της ACB, τότε ο Κατσικάρης πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Ο σύλλος της Γκραν Κανάρια με λύπη διαπιστώνει ότι συγκεκριμένες πληροφορίες, που διέρρευσαν, υπονομεύουν την εικόνα του συλλόγου και των παραγόντων του, λίγες ώρες μάλιστα πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι που θα δώσει η Γκρα Κανάρια στην προσπάθειά της να προκριθεί στα ημιτελικά της Liga Endesa για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Η πραγματικότητα είναι ότι το συμβόλαιο που υπογράψαμε με τον Φώτη Κατσικάρη στις 25 Ιουνίου 2019 προβλέπει διαφορετικές options για τη συνέχισή του ή όχι τη σεζόν 2020-21. Μια από αυτές είχε το δικαίωμα ο σύλλογος να την εξασκήσει πριν από τις 25 Ιουνίου. Με βάση αυτό το σενάριο η επικοινωνία του συλλόγου με τον προπονητή ήταν προκαθορισμένη και το περιεχόμενό της προέκυπτε αποκλειστικά από τις συμβατικές υποχρεώσεις που δεσμεύουν τα δύο μέρη, είχε δε σκοπό  μεταφέρει στον προπονητή την πρόθεση του συλλόγου να μην ανανεώσει το συμβόλαιο για τη σεζόν 2020-21, εκτός εάν οι αγωνιστικοί στόχοι που είχαν τεθεί στο συμβόλαιο επιτευχθούν.

Στόχοι οι οποίοι, σε κάθε περίπτωση, θα υλοποιηθούν μετά την ημερομηνία κατά την οποία έπρεπε να ασκήσουμε την option, κάτι που συνέβη λόγω της μετάθεσης της τελικής φάσης της ACB εξαιτίας της συνολικής παράλυσης που προκάλεσε η κατάσταση συναγερμού στη χώρα. Γι' αυτό, σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση λύσης ή διακοπής του συμβολαίου, απλώς εξασκούμε τις options, που προβλέπονται στο προαναφερθέν συμβόλαιο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ