25.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Γκρέι στο Basketa.gr: “Οι φιλίες του αθλητισμού είναι οι πιο δυνατές”

Ο Στίβεν Γκρέι πριν το παιχνίδι με τους πρώην συμπαίκτες του χθες το βράδυ στο Περιστέρι, τους χαιρέτησε έναν έναν και ιδιαίτερα τον κόουτς Σερέλη. Μετά τον αγώνα βγήκε μάλιστα και για φαγητό με τον καλό του του φίλο τον Τζαμάλ Νίξον που είχαν να τα πουν από κοντά αρκετό καιρό.

Ομως για 40 λεπτά στο παρκέ, ο νέος άσος του Περιστερίου τους "σκότωσε"  με 15 πόντους, 5 ασίστ και ένα μεστό παιχνίδι.

"Ετσι είναι ο αθλητισμός ο οποίος δημιουργεί όμως αληθινές και διαχρονικές φιλίες. Σχέσεις δυνατές που δεν θα χαλάσουν από 1-2 αποτελέσματα. Χθες αμέσως μετά το τέλος του αγώνα κανονίσαμε να φάμε με τον φίλο μου τον Τζαμάλ Νίξον αλλά μέσα στο παρκέ τα δώσαμε όλα και οι δύο για τις ομάδες μας" λέει στο Basketa.gr ο χαρισματικός σουτέρ που δεν μας αποκάλυψε εάν τελικά το γεύμα το πλήρωσε ο χαμένος...

Ο κόουτς του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης τον συνεχάρη και μετά τον αγώνα κάτι που άρεσε ιδιαίτερα στον Αμερικανό σούτινγκ γκάρντ:

"Μου είπε μπράβο, εξαιρετική δουλειά και απόψε. Το εκτίμησα πολύ όχι μόνο γιατί είναι ένας άνθρωπος που σέβομαι ιδιαίτερα τη γνώμη του, αλλά και επειδή έχω πολύ καλές αναμνήσεις από το Λαύριο. Εκεί γεννήθηκαν οι κόρες μου, μεγάλωσε η οικογένειά μου και είναι χρόνια που τα θυμάμαι με πολύ όμορφες σκέψεις. Είχα περάσει εξαιρετικά και στην ομάδα και στην πόλη" λέει ο Στίβεν Γκρέι, που αποκαλύπτει ότι η κορυφή (με 7-0 η ομάδα του είναι αήττητη και πρωτοπόρος) δεν τους ζαλίζει στο Περιστέρι.

"Πράγματι δεν μας ζαλίζει, γιατί έχουμε φτάσει απόλυτα συνειδητοποιημένοι σε αυτήν. Αν μου λέγατε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ότι θα ήμασταν πρώτοι και αήττητοι μετά από 7 αγώνες θα σας κοίταγα και εγώ λίγο περίεργα. Βλέπεις στην πρεμιέρα είχαμε το μυαλό μας στο πρώτο παιχνίδι. Μετά στο δεύτερο και ούτω καθ' εξής.

Ομως βήμα βήμα, νίκη, νίκη φτάσαμε να έχουμε ένα τρομερό σερί 7 νικών (7-0) δεν το λες και μικρό. Απλά είναι εντυπωσιακό ως συνολικό νούμερο, αλλά εμείς ξέρουμε ότι έγινε πετραδάκι-πετραδάκι βγάζοντας κάθε φορά τη δουλειά της προπόνησης στο γήπεδο. Και μετά από κάθε παιχνίδι αποκτούσαμε όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ολα αυτά που βλέπουν οι θεατές για 40 λεπτά στο παρκέ, εμείς τα έχουμε δουλέψει σκληρά με τον κόουτς Πεδουλάκη και το επιτελείο του στην προπόνηση όλη την εβδομάδα. Κάνουν τρομερή δουλειά".

Το Περιστέρι είχε σε όλο το παιχνίδι τον πρώτο λόγο, αλλά κάποια στιγμή το Λαύριο πλησίασε απειλητικά στον πόντο και εκεί λειτούργησε: 

"Οι αυτοματισμοί από την προπόνηση, ιδιαίτερα στην ομαδική άμυνα που είναι ένα από τα δυνατά μας σημεία. Από εκεί ήρθαν και τα ριμπάουντ, στα οποία είχαμε ένα θέμα, ήρθαν οι αιφνιδιασμοί, ήρθαν οι εύκολοι πόντοι και τελικά η νίκη" 

Που φυσικά ήταν ομαδική και αυτό εκφράζεται εύκολα από το φύλλο στατιστικής όπου πέντε (!) παίκτες του Περιστερίου είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Βασιλόπουλος 11 , Χάροου 15, Γκρέι 15 , Σίρκο 11, Ντάνιελ 12, Μπέντιλ 10) και ο Κλάρκ 8.

"Και όμως ακόμα και οι υπόλοιποι που δεν σκόραραν ή έβαλαν λίγους πόντους στο χρόνο που έπαιξαν έδωσαν το 101% για αυτό και δεν λέμε τυχαία ότι είμαστε καλή ομάδα, αλλά πρωτίστως ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης"

Πλέον λίγες ανάσες λόγω διακοπής για τις εθνικές ομάδες και στη συνέχεια ντέρμπι πρωτοπόρων στο ΟΑΚΑ, όχι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός όπως έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια, αλλά Παναθηναϊκός-Περιστέρι !

"Ναι φοβερό δεν είναι. Θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και ξέρεις κάτι ο κόουτς Πεδουλάκης κάτι καλό θα μας έχει ετοιμάσει στο σκάουτινγκ. Μην ξεχνάμε ότι θα παίξουμε κόντρα στην πρώην ομάδα του την οποία οδήγησε σε κατάκτηση πρωταθλήματος και πρόσφερε πολλά. Μόνο να δει κανείς ότι ξένοι που ήρθαν επί θητείας του, όπως ο Λάσμε και ο Γκίστ παίζουν ακόμα βασικοί στην ομάδα και αυτό κάτι λέει. 

Πάντως ξέρουμε και εμείς οι ίδιοι ότι αν και πήρε πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να το κάνει και με το Περιστέρι (γέλια) "

Στην τελευταία του επίσκεψη ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, πέρυσι με το Λαύριο, ο Στίβεν Γκρέι είχε ηττηθεί στη δεύτερη παράταση !

"Λες να πάμε πάλι σε παιχνίδι θρίλερ ; Δύσκολο, αλλά αν το φτάσουμε εκεί ίσως αυτή τη φορά να σταθούμε πιο τυχεροί. Κακά τα ψέμματα όμως είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι που καλό είναι να δούμε πως θα πάει στο ξεκίνημα και μετά βλέπουμε. Πάντως μέχρι τότε απολαμβάνουμε την κορυφή και το αήττητο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ