20.6 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Γκρέι και Μπουρούσης το γλίτωσαν από την «κόλαση»

Με τον Στίβεν Γκρέι και τον Γιάννη Μπουρούση να αναλαμβάνουν την κατάσταση στο τέλος, το Περιστέρι γλίτωσε μια «κακή» ήττα από την εξαιρετικά αξιόμαχη Λάρισα, που παρέταξε ο Γιάννης Τζήμας, επικρατώντας με 82-78 και επιστρέφοντας στις επιτυχίες στην Basket League. 

Σε ένα κακό ποιοτικά και σε επιλογές εκτέλεσης πρώτο τετράλεπτο, η Λάρισα ήταν εκείνη που ανάγκασε τον Πεδουλάκη σε τάιμ άουτ με τη δράση των Ρας και Ουεμπ (4-8). Ο Γκρέι έδωσε μια πρώτη ανάσα στο Περιστέρι και ο Μάντζαρης «σουλούπωσε» το παιχνίδι της ομάδας του, η οποία όμως στην άμυνα δεν μπορούσε να ανταποκριθεί απέναντι σε ένα δραστήριο Σμιθ και, εν γένει, έναν αντίπαλο που σκεφτόταν σωστά και δικαίως έπαιρνε κεφάλι στην πρώτη περίοδο (19-23).

Ο Σκορδίλης ήταν εκείνος, που επιχείρηση να αλλάξει το μομέντουμ της αναμέτρησης, με την άμυνα των γηπεδούχων να αποδίδει με τον ίδιο ως «πύργο», ενώ τελείωνε και φάσεις, αλλά στο πρώτο μισό του δεύτερου δεκαλέπτου οι Θεσσαλοί έβγαζαν και πάλι αντίδραση, μέχρι και με τρίποντο του Σπυρόπουλου (25-30). Η μπάλα δόθηκε από τη μία πλευρά στον Γκρέι και από την άλλη στον Ουεμπ, με τον δεύτερο να κρατά ένα «ελαφρύ» προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους στην ανάπαυλα (38-40).

Με τον Σπυρόπουλο σε πολύ καλή κατάσταση, η Λάρισα προσπάθησε να «χτυπήσει» τον Μπουρούση στα αργά του πόδια, αλλά στην αντίπερα όχθη ο ΜακΛίν ήταν επιτέλους εκείνος, που άλλαζε το παιχνίδι για το Περιστέρι, που πήρε κεφάλι και επέμεινε δικαίως στον ψηλό του, με την ποιότητά του να φέρνει απόσταση πέντε πόντων (57-52 στο 28'). Ο Ουεμπ, όμως, ήταν πάλι εκεί για τους Θεσσαλούς, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη ζημιά με τη στήριξη του Παπαδάκη στις δύο πλευρές του παρκέ (59-58).

Ο Χάροου δήλωσε «παρών» επιθετικά και οι παίκτες του Πεδουλάκη έμοιαζαν να έχουν το μομέντουμ (66-61 στο 33'), αλλά αυτή την φορά η λύση ήταν... ελληνική για εκείνους του Τζήμα, χάρη στη συνεργασία Παπαδάκη-Κώττα, με τον πρώτο μάλιστα να σημειώνει ένα μεγάλο τρίποντο για το 73-76 στο δίλεπτο για τη λήξη. Η μπάλα για τους γηπεδούχους επιχειρήθηκε να περαστεί στο «ζωγραφιστό» και να δοθεί και στα χέρια του Γκρέι, με τον ίδιο να δίνει το προβάδισμα με βολές στα 42" για τη λήξη (79-78). Ο Ρας αστόχησε για τρεις στην άλλη μεριά, αλλά ο Ουεμπ πήρε το ριμπάουντ, δίνοντας ζωή στη Λάρισα. Ο Σμιθ, όμως, έκανε το λάθος να επιτεθεί στον Βασιλόπουλο και, επί της ουσίας, τον έστειλε στην άλλη πλευρά, για να «γράψει»... με τρίποντο από τις βολές το 82-78, αφού ο Ουεμπ έκανε την αφελή κίνηση να χτυπήσει τη στεφάνη, για να μετρήσει για δύο πόντους η δεύτερη βολή και εκεί να τελειώσει το ματς.

Δεκάλεπτα: 19-23, 38-40, 59-58, 82-78

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕ: Έχει αναφερθεί αρκετές φορές, ότι ο Στίβεν Γκρέι είναι η «όαση» στην προσπάθεια του Περιστερίου να βρει ξανά την «ταυτότητά» του, με το εξαιρετικό του επιθετικό ρεπερτόριο. Ο ίδιος μπορεί να μην είχε εξαιρετικά ποσοστά, με 17 πόντους και μόλις 5/15 σουτ, αλλά έδωσε λύσεις στις κρίσιμες στιγμές, όντας αλάνθαστος σε πέντε βολές. Ο Γιάννης Μπουρούσης, από την πλευρά του, μπορεί να έδειξε ξεκάθαρες αδυναμίες απέναντι σε έναν φοβερό Σπυρόπουλο, αλλά όσα έκανε επιθετικά με 15 πόντους και επτά ριμπάουντ, κράτησαν όρθια την ομάδα του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν κάνεις 21 λάθη απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο, όπως το Περιστέρι, είναι πολύ πιθανό να το πληρώσεις. Η Λάρισα, συγκεκριμένα, μέτρησε 13 λιγότερες κατοχές με 11 περισσότερα λάθη και δύο λιγότερα επιθετικά ριμπάουντ, οι οποίες έδωσαν επί της ουσίας ζωή στους γηπεδούχους, που σούταραν μεν με 39% στα σουτ εντός παιδιάς έναντι 51% του αντιπάλου, αλλά χάρη στις περισσότερες ευκαιρίες, έμειναν στο ματς.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ