21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γκομπέρ: «Σκέφτονται τον εαυτό τους»

Ο Ρούντι Γκομπέρ προσπάθησε να εξηγήσει γιατί πολλοί NBAers επέλεξαν να μη δώσουν το παρών στην Κίνα, στο 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπερασπίστηκε, παράλληλα, όσους αγωνίστηκαν.

Δεν ήταν λίγες οι «ηχηρές» απουσίες φέτος, στο μεγάλο «ραντεβού» στα ασιατικά παρκέ. Ο 27χρονος σέντερ των Γιούτα Τζαζ δεν ήταν ανάμεσά τους, αφού ενίσχυσε κανονικά την Εθνική Γαλλίας και μάλιστα κατάφερε να κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο. Μιλώντας στους «New York Times» εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρός αναφορικά με τους απόντες, δηλώνοντας πως σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και όχι τη χώρα τους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θα ευχόμουν οι καλύτεροι παίκτες να έρχονταν στην Κίνα. Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να συμβεί ποτές αυτό. Σκέφτονται τον εαυτό τους περισσότερο από κάθε τι άλλο. Αλλά αυτό είναι κατανοητό. Είναι δουλειά. Όλοι έχουμε οικογένειες να φροντίσουμε».

Μίλησε και για τους Αμερικανούς διεθνείς, που έπαιξαν στην Κίνα και τερμάτισαν στην έβδομη θέση που είναι η χειρότερη στην ιστορία τους στη διοργάνωση, προσθέτοντας: «Δεν μου αρέσει η κριτική που τους ασκείται. Θυσίασαν δύο μήνες μακριά από την οικογένειά τους για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους και το μόνο που λαμβάνουν είναι κριτική. Είναι άσχημα αυτά τα σχόλια. Είναι απογοητευτικό, για εμένα, να συμβαίνει αυτό. Ναι, έχασαν, αλλά έπαιξαν καλά. Είμαστε κι εμείς καλοί, που τους κερδίσαμε. Εξακολουθώ να πιστεύω πως οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν το επόμενο καλοκαίρι και θα κάνουν το καλύτερο δυνατό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ