26.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Γκιστ: “Μια νίκη εκτός”

Ο τελικός είναι και πάλι εκεί... Ανάμεσά τους. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας. Η αποστολή για τους «πράσινους» δεν είναι καθόλου εύκολη και ο Τζέιμς Γκιστ, ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες πλέον της ομάδας να το αναγνωρίζει και να το δηλώνει. Όπως δηλώνει όμως και πως ο στόχος ο δικός του και των συμπαικτών του είναι ο τίτλος.

Η αρχή έγινε με το 3-1 επί της ΑΕΚ στους ημιτελικούς με τον τέταρτο αγώνα να είναι ένα από τους καλύτερους συνολικά που έχει κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός. Τι άλλαξε από εκεί που οι τρεις προηγούμενοι ήταν ντέρμπι; «Βάλαμε τα σουτ και πασάραμε την μπάλα», είναι η πλέον απλή εξήγηση και τη δίνει ο Γκιστ: «Είχαμε 26 ασίστ ως ομάδα και το σίγουρο είναι πως μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα όταν παίζουμε ως ομάδα. Ενωμένοι... Από την άλλη βγήκαμε και πιο επιθετικά στην άμυνα. Βγήκαμε πιο συγκεντρωμένοι σε σχέση με το παρελθόν και στις δύο άκρες του γηπέδου».

Οι παίκτες έχει αποδειχθεί πως μπορούν να βρουν το κίνητρο σε οτιδήποτε. Ακόμη και σε μια λέξη που θα πεις και δεν θα την καταλάβεις καν, αλλά γι’ αυτούς θα σημαίνει κάτι. Ο Παναθηναϊκός είχε λόγους να βρει το κίνητρό του στις ίδιες τις προηγούμενες αναμετρήσεις, αλλά και στα όσα ακολούθησαν τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε: «Η ΑΕΚ είναι μια καλή ομάδα και ίσως ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Πιστεύουν πως επειδή λεγόμαστε Παναθηναϊκός όλοι οι αγώνες θα είναι εύκολοι. Όταν παίζεις με αυτή τη φανέλα είναι σαν να έχεις έναν στόχο στην πλάτη σου. Όλοι θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, να σε νικήσουν. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα και μας έδωσε μια καλή μάχη στους ημιτελικούς».

Οι ημιτελικοί ανήκουν στο παρελθόν και μπροστά υπάρχει η σειρά των τελικών. Με τον Ολυμπιακό. Και ο Γκιστ ξέρει τι σημαίνει αυτό: «Είναι ο στόχος μας να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Είναι αυτή η στιγμή του χρόνου. Η Ευρωλίγκα τελείωσε και έχουμε μια ευκαιρία να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είναι ο βασικός μας στόχος».

Στόχος μπορεί να είναι, αλλά κάθε άλλο παρά... περίπατος θα είναι: «Εννοείται πως θα είναι δύσκολο. Είδαμε τους αγώνες μας με την ΑΕΚ, θα δούμε και αυτά που κάναμε, θετικά και αρνητικά,γιατί μπορείς να μάθεις πολλά, βλέποντας όλα αυτά. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει τώρα και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια».

Ο Γκιστ γνωρίζει καλά πως ο τίτλος περνάει από το ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός για να ελπίζει, θα πρέπει να πάρει μια νίκη εκεί, καθώς το πλεονέκτημα είναι στα χέρια του Ολυμπιακού: «Θα είναι μια σκληρή σειρά. Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις με τον Ολυμπιακό αυτή την εποχή. Ειδικά τώρα που έφτασαν στον τελικό της Ευρωλίγκας, αλλά ηττήθηκαν, θα έχουν ένα έξτρα πολύ ισχυρό κίνητρο. Θα θέλουν να κερδίσουν κάτι αυτή τη χρονιά. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι από ποτέ. Θέλουμε μια νίκη εκτός και αυτός είναι ο βασικός στόχος. Αλλιώς δεν γίνεται να φτάσουμε στον τίτλο. Ζήσαμε μια σειρά playoffs με τη Φενέρμπαχτσε, η οποία στη συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο και πήραμε το μάθημά μας πιστεύω. Και θα πρέπει να προσεγγίσουμε αυτά τα playoffs τελείως διαφορετικά!»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ