22.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Γκιστ: “Θέμα νοοτροπίας”

Για τον Τζέιμς Γκιστ τα πράγματα ήταν απλά. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό με εντελώς διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με την Εφές, γι' αυτό νίκησε. Και σε αυτό επέμεινε μιλώντας στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι της Κυριακής.

"Η εικόνα που δείξαμε σήμερα ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με αυτή που δείξαμε την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Έφες. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας, πώς μπορούμε να παίξουμε ως ομάδα και τι μπορούμε να πετύχουμε. Έτσι πρέπει να πορευτούμε", είπε αρχικά και στη συνέχεια εντόπισε τις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Παρασκευής:

"Άλλαξε η νοοτροπία μας, η προσέγγιση του παιχνιδιού, τα πάντα. Άλλη νοοτροπία και προσέγγιση έχεις όταν απλώς κατεβαίνεις να παίξεις μπάσκετ και άλλη όταν κατεβαίνεις για να νικήσεις. Αυτή την τελευταία πρέπει να έχουμε σε κάθε αγώνα. Να είμαστε συγκεντρωμένοι, έτοιμοι να παλέψουμε, ικανοί να παίξουμε ο ένας για τον άλλον σε άμυνα κι επίθεση. Αυτό δείξαμε σήμερα".

Για τον Αμερικανό το κίνητρο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν αυτονόητο: "Οι αγώνες με τον Ολυμπιακό είναι ντέρμπι και από μόνοι τους δίνουν κίνητρο σε όλους. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για να ετοιμαστούμε για έναν αγώνα σαν κι αυτόν. Στο τέλος της ημέρας μιλάμε για μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα, μια από τις κορυφαίες της Ευρωλίγκας και φέτος. Το να παίζουμε εναντίον του δεν έχει καμία διαφορά από το να παίζουμε εναντίον της Εφές, της Μπαρτσελόνα ή την Μπασκόνια. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα παιχνίδια με την ίδια νοοτροπία".

Τα σημεία που έκριναν τον αγώνα ήταν: "Νομίζω ότι είχαμε 18 ασίστ και και 4 λάθη, έτσι; Αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα. Κυκλοφορήσαμε σωστά την μπάλα, βγάλαμε ενέργεια, ελέγξαμε την άμυνα, την επίθεση και τα ριμπάουντ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και παίξαμε ως ομάδα".

Όσο για το άμεσο μέλλον... "Πορευόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι. Τώρα έχουμε στο μυαλό μας την Μπαρτσελόνα. Θα ασχοληθούμε μετά με την Μπασκόνια".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ