23.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γκετσεβίτσιους: “Οι φίλοι μου οι Έλληνες”

Ενώπιον δύο συμπτώσεων με μεγάλο ενδιαφέρον βρίσκεται ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους. Πρώτον, επιστρέφει το το Σάββατο στο "Σινάν Ερντέμ" της Κωνσταντινούπολης, εκεί όπου είχε πραγματοποιήσει τις τελευταίες του εμφανίσεις με την Εθνική Λιθουανίας μέχρι φέτος το καλοκαίρι. Ήταν μέλος της ομάδας, η οποία το 2010 είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μάλιστα είχε αξιοσημείωτη παρουσία.

"Είναι διασκεδαστικό να επιστρέφεις στο μέρος όπου έχεις πετύχει σημαντικές νίκες. Αυτό το γήπεδο μού έφερε γούρι και ελπίζω να συνεχίσει έτσι και σε αυτή τη διοργάνωση. Πάντως με τον Ματσιούλις και τον Καλνιέτις, που έχουμε μείνει από εκείνη την ομάδα, δεν συζητάμε πια για το 2010. Όλοι καταλαβαίνουν ότι εκείνη τη χρονιά γράψαμε μια πολύ όμορφη ιστορία, όμως τώρα πρέπει να γράψουμε μια καινούρια", δήλωσε στην ιστοσελίδα krepsinis.net.

Δεύτερη σύμπτωση για τον Γκετσεβίτσιους είναι ότι στο κρίσιμο παιχνίδι στη φάση των "16" του φετινού Ευρωμπάσκετ και στο τυχερό γι' αυτόν γήπεδο θα βρει απέναντί του ορισμένους καλούς φίλους του. Ο Κώστας Σλούκας, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν συμπαίκτες του τη διετία 2011-13 όταν έπαιξε στον Ολυμπιακό και κέρδισε μαζί του τα πάντα. "Ταιριάξαμε καλύτερα με τον Παπανικολάου και τον Πρίντεζη. Ο τελευταίος μάλιστα ήταν και ο συγκάτοικός μου στα δωμάτια των ξενοδοχείων όταν ταξιδεύαμε", είπε, τονίζοντας παράλληλα πόσο καλά πέρασε στον Ολυμπιακό εκείνα τα δύο χρόνια:

"Οι Έλληνες ήταν πολύ ευχάριστοι και γρήγορα βρήκαμε κοινή γλώσσα επικοινωνίας. Πέρασα πραγματικά πολύ καλά μαζί τους. Κερδίσαμε και τίτλους κι αυτό ενίσχυσε τις πολύ καλές εντυπώσεις και τα συναισθήματά μου".

Τώρα ο Γκετσεβίτσιους θα βρει τους Έλληνες φίλους του και τους συμπαίκτες του απέναντί του, αλλά όπως δήλωσε, "για να προχωρήσεις πρέπει να κερδίσεις καλές ομάδες. Θα γίνει ωραίο παιχνίδι, που θα κρίνει αν θα συνεχίσουμε στη διοργάνωση ή θα γυρίσουμε σπίτια μας. Στην αρχή θα υπάρχει νευρικότητα, αλλά και αυτοί και εμείς παίζουμε καλό μπάσκετ, οπότε θα έχει ενδιαφέρον".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ