28.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Γκασόλ: Το θέλαμε για τον Ναβάρο

Ο Πάου Γκασόλ και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, δύο από τα τοτέμ του ισπανικού μπάσκετ, μίλησαν μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου λίγο πριν πέσει η αυλαία του Ευρωμπάσκετ 2017. Ο πρώτος δεν ξέρει πότε θα σταματήσει, για τον δεύτερο ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική Ισπανίας.

«Ξέραμε πως δεν θα ήταν εύκολο», παραδέχθηκε ο Γκασόλ για να προσθέσει: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν καταπληκτικό για εμάς, αλλά η Ρωσία πάλεψε ως το τέλος. Πήραμε τη νίκη, την αξίζαμε και δεν θέλαμε να αφήσουμε κανέναν χωρίς χάλκινο μετάλλιο. Το θέλαμε για τον Χουάν Κάρλος που ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική Ομάδα, για τον Σέρχιο Γιουλ που τραυματίστηκε, για όσους δεν ήταν εδώ, αλλά δίνουν τα πάντα για την ομάδα, χρόνια τώρα. Είχαμε χίλιους λόγους να τα καταφέρουμε. Αν θα σταματήσω; Όλα έχουν ημερομηνία λήξης, αλλά θα δούμε ποια θα είναι η δική μου. Νιώθω καλά, απόλαυσα το Ευρωμπάσκετ και πιστεύω πως ήμουν καλός και βοήθησα την Εθνική Ομάδα».

Να θυμίσουμε πως είναι στα 37 του πλέον και πως με 17,4 πόντους και 7,8 ριμπάουντ μέσο όρο, αλλά και 21 στην αξιολόγηση, ε, κάτι έκανε κι αυτός. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο στα 37 του κι αυτός είπε το «αντίο»: «Είμαι περήφανο γι αυτή την ομάδα. Ανασυνταχθήκαμε μετά την ήττα στον ημιτελικό από τη Σλοβενία και πήραμε αυτό το μετάλλιο. Είμαι περήφανος που η πορεία μου στην Εθνική Ισπανίας ολοκληρώθηκε με ένα μετάλλιο. Είμαι στενοχωρημένος και χαρούμενος ταυτόχρονα που η πορεία μου τελειώνει με αυτόν τον τρόπο. Ήταν διαφορετικές αυτές οι μέρες, αλλά ήταν μια απόφαση που είχα πάρει εδώ και καιρό. Ευχαριστώ όλη την ομάδα για όλες αυτές τις στιγμές. Ποια στιγμή ξεχωρίζω συνολικά σε όλη την πορεία; Αισθάνομαι τυχερός που είμαι 16 χρόνια μέλος αυτής της ομάδας. Ένιωσα περήφανος πολλές στιγμές, αλλά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 ίσως να ήταν το πιο σημαντικό.»

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεν γινόταν να μην αναφερθεί στον Ναβάρο: «Είμαι περήφανος για την ομάδα και τους παίκτες μου που μέσα από τόσες δυσκολίες συνεχίσαμε το σερί των μεταλλίων μας. Από την πρώτη μέρα προετοιμασίας δούλεψαν σκληρά και στόχος μας ήταν ένα μετάλλιο. Το πήραμε κερδίζοντας οκτώ από τους εννιά αγώνες μας και παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ. Ξεπεράσαμε πολλές δύσκολες στιγμές από την αρχή, μέχρι και σήμερα με τον τραυματισμό του Μαρκ ή την αποβολή του Ρίκι. Όμως ήμασταν ομάδα και μείναμε ενωμένοι. Είμαι περήφανος που συνεργάστηκα με τον Ναβάρο. Είναι απίστευτος παίκτης και άνθρωπος σε καλές και δύσκολες στιγμές. Έμαθα πολλά από αυτόν για το πως πρέπει να σμπεριφέρεται ένας σπουδαίος αθλητής. Οι ιστορίες φτάνουν στο τέλος τους, αλλά ο Χουάν Κάρλος είναι θρύλος για την Ισπανία και οι θρύλοι δεν τελειώνουν.»

Ο Σκαριόλο ρωτήθηκε και για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Κανείς από αυτούς τους παίκτες δεν θα μπορεί να αγωνιστεί. Θα είναι δύσκολο, γιατί κάποιες ομάδες θα έχουν όλους τους παίκτες του σχεδόν. Όμως θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες μέρες. Για την ώρα ας απολαύσουμε το χάλκινο μετάλλιο.»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ