19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γκασόλ: “Θα κερδίσει ο καλύτερος, χωρίς αστερίσκους”

Ο Μαρκ Γκασόλ συνομίλησε διαδικτυακά με Ισπανούς δημοσιογράφους για διάφορα πράγματα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν ασφαλώς η επανεκκίνηση της σεζόν στο ΝΒΑ και ο τρόπος με τον οποίον την αντιμετωπίζει αυτός σε σχέση και με τη στάση άλλων παικτών:

"Δεν φοβάμαι να πάω στο Ορλάντο. Όμως θέλω να είμαι εναρμονισμέος με αυτά που λέει η πλειοψηφία των παικτών. Δεν είναι φόβος αυτό που αισθάνομαι, αλλά μεγάλος σεβασμός. Είμαστε τώρα στη Φλόριντα και υπάρχουν σχεδόν 10.000 κρούσματα καθημερινά στην πολιτεία. Είμαστε σε διαδικασία καραντίνας και κάνουμε τεστ κάθε δύο μέρες. Ευτυχώς τα τεστ βγαίνουν μονίμως αρνητικά", είπε ο σέντερ των Τορόντο Ράπτορς. Και εξήγησε ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της "φούσκας" του Ορλάντο:

"Το ότι θα είμαι μακριά από την οικογένειά μου. Είμαστε μπασκετμπολίστες, αλλά πάνω από όλα είμαι σύζυγος και πατέρας δύο πλασμάτων που μου λείπουν. Είναι μέρος της ψυχικής και πνευματικής μου υπόστασης. Πάντα είναι, αλλά τώρα πολύ περισσότερο επειδή το διάστημα της απουσίας μου είναι μεγάλο. Το ότι θα πρέπει να τα αποχωριστώ και να μείνω μακριά τους για τόσο πολύ, είναι το πιο περίπλοκο πράγμα".

Ο Μαρκ Γκασόλ είναι γνωστός για τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές ευαισθησίες του, επομένως έχει άποψη και για το κίνημα Black Lives Matter: "Η ομάδα είναι ενωμένη κι έχει μια πολύ ξεκάθαρη οπτική του τι μπορούμε να κάνουμε, της ευθύνης που έχουμε να κάνουμε βήματα μπροστά και να οικοδομήσουμε μια πιο ανεκτική κοινωνία χωρίς φυλετικές διακρίσεις. Βλέπεις το ρατσισμό γύρω σου πολύ συχνά. Σε πολλές καταστάσεις. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να αναλάβουμε πολλές θετικές δράσεις".

Ο σέντερ των Ράπτορς πάντως είναι βέβαιος πως παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, με τις οποίες θα επανεκκινήσει και θα ολοκληρωθεί η σεζόν του ΝΒΑ, ο πρωταθλητής θα είναι 100% άξιος:

"Η επιστροφή στη δράση είναι μια νίκη, αλλά όταν θα αρχίσεις να αγωνίζεσαι, το γονίδιο του ανταγωνισμού είναι αυτό που θα σε παρακινήσει. Από τη στιγμή που έχουμε την ελπίδα να κερδίσουμε ένα ακόμα δαχτυλίδι, θα πεθάνουμε στο γήπεδο για να το κερδίσουμε. Η χαρά που είδαμε στους παίκτες της Μπασκόνια ξεφεύγει από τα σπορ. Η πνευματική μας δύναμη είναι μεγάλη, δεν έχουμε δικαιολογίες, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και ότι μπορούμε να κερδίσουμε.

Το σύστημα εδώ στο Ορλάντο είναι διαφορετικό από τη ACB. Εδώ πρέπει να κερδίσουμε την ίδια ομάδα τέσσερις φορές σε επτά αγώνες. Με αυτό το σύστημα στο τέλος κερδίζει ο καλύτερος. Δεν υπάρχουν τόσο πολλές εκπλήξεις. Αυτό ου σίγουρα θα λείψει είναι η κούραση από τα συνεχόμενα ταξίδια. Αυτός που θα κερδίσει, όμως, θα είναι ο καλύτερος, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Ούτε αστερίσκοι ούτε τίποτα. Αυτός που θα κερδίσει το ΝΒΑ θα είναι ο καλύτερος της σεζόν".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ