19 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γκασόλ: “Ελκυστική η ιδέα της Μπαρτσελόνα”

Μια επιστροφή στην Ισπανία και μια σεζόν στην Liga Endesa με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα είναι ένα σενάριο πολύ ρεαλιστικό για τον Πάου Γκασόλ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στο ESPN.

"Είναι μια ιδέα πολύ ελκυστική και ενδιαφέρουσα", τόνισε και πρόσθεσε: "Από τότε που άφησα την Μπαρτσελόνα για να πάω στο Μέμφις ήταν κάτι που υπήρχε στο μυαλό μου. Πάντα σκεφτόμουν πως με κάθε επιπλέον χρόνο που έπαιζε στο ΝΒΑ γινόταν πιο δύσκολη η επιστροφή μου. Ο Μαρκ (σ.σ. Γκασόλ, ο αδελφός του που παίζει στους Ράπτορς) εξέφρασε το ενδιαφέρον του να επιστρέψει για να παίξει μια τελευταία χρονιά στη Γιρόνα, γιατί γι' αυτόν σημαίνει ότι σημαίνει η Μπαρτσελόνα για μένα. Θα δούμε... Ίσως να γίνει, ίσως όχι. Είναι ελκυστική η ιδέα, αλλά θέλω να συνεχίσω να παίζω στην κορυφαία λίγκα του κόσμου με τους κορυφαίους παίκτες".

Ο Γκασόλ, ο οποίος βιώνει την κατάσταση που όλοι ζούμε διαφορετικά, καθώς και οι δύο γονείς του ανήκουν στο ιατρικό προσωπικό μίλησε τόσο για την επόμενη μέρα, όσο και τα όσα ζει η πατρίδα του αυτό το διάστημα."Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί όλο αυτό, αλλά σίγουρα η επιρροή αυτού που ζούμε σήμερα θα είναι έντονη", υπογράμμισε, για να συνεχίσει: "Δεν ξέρουμε πως θα είναι η νέα πραγματικότητα, αλλά θα είναι σίγουρα διαφορετική από αυτή που γνωρίζαμε. Θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδο και οι συνήθειές μας θα έχουν επηρεαστεί σίγουρα. Βλέπουμε ήδη στην Κίνα πως βαδίζουν προς αυτή τη νέα "πραγματικότητα".

Συνεχίζοντας μίλησε για την Ισπανία. Ο ίδιος, όπως το συνηθίζει, δεν έμεινε στα λόγια και μαζί με τον φίλο του και κορυφαίο τενίστα, Ράφα Ναδάλ, ηγούνται καμπάνιας για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Ερυθρό Σταυρό: "Η Ισπανία χτυπήθηκε δυνατά. Σε όλους όσους είναι θετικοί, στους φίλους μας, στην οικογένειά μας, σε πρώην συμπαίκτες... Είναι σκληρό, χάνονται πολλές ζωές. Κάνουν όλοι ότι μπορούν. Για μένα είναι σημαντικό το γεγονός πως χώρες που από την πρώτη μέρα πήραν σκληρά μέτρα έχουν καταφέρει να ελέγξουν την εξάπλωση του κορονοϊού. Οι χώρες που ανέλαβαν πρωτοβουλίες αργότερα πληρώνουν τις συνέπειες. Είναι ένα μάθημα για το μέλλον, πρέπει να μάθουμε από αυτό".

Ο Γκασόλ αναφέρθηκε και στον δικό του τραυματισμό που τον κρατά εκτός δράσης εδώ και αρκετούς μήνες: "Όλα είναι στον αέρα. Είναι δύσκολο να κάνεις ιατρικές εξετάσεις αυτή την περίοδο. Πηγαίνω μέρα με τη μέρα και περιμένω. Κάνω τις ασκήσεις μου και προετοιμάζομαι όταν όλα τελειώσουν να βγω και να δω κι εγώ σε τι ακριβώς κατάσταση βρίσκομαι".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ