16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γκασόλ: «Είμαστε καλύτερη ομάδα από τις ΗΠΑ» (vids)

Η Ισπανία θα τεθεί αντιμέτωπη με τις ΗΠΑ στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και ο Πάου Γκασόλ θεωρεί πως έχουν, μπροστά τους, μοναδική ευκαιρία να αναδειχθούν νικητές.

Στη «Saitama Super Arena» θα συναντηθούν οι δύο ομάδες (03/08, 07.40), για το ανδρικό τουρνουά, με το νικητή να εξασφαλίζει την παρουσία του στους «4». Οι Αμερικανοί είναι «χρυσοί» Ολυμπιονίκες του Ρίο Ντε Τζανέιρο και οι Ίβηρες είναι εν ενεργεία παγκόσμιοι πρωταθλητές.

«Ο σεβασμός που έχει κερδίσει η Ισπανία τα τελευταία χρόνια μπορεί να εξελιχθεί σε... δίκοπο μαχαίρι, από τη στιγμή που οι Αμερικανοί θα μας περιμένουν με ενθουσιασμό και σοβαρότητα. Πάντα οι αγώνες μας ήταν πόλεμος! Θα έχουμε τις πιθανότητές μας. Η ομάδα μπάσκετ της Ισπανίας αποτελεί σημείο αναφοράς τα τελευταία χρόνια και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Θέλουμε να δείξουμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα, μολονότι οι ΗΠΑ έχουν τρομερό ατομικό ταλέντο», ανέφερε αρχικά ο 41χρονος φόργουορντ/σέντερ.

Όπως πρόσθεσε, αναφορικά με το «κλειδί» της νίκης: «Θα πρέπει να παλέψουμε για κάθε κατοχή, να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να περιορίσουμε τα λάθη. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να τους κερδίσουμε και να κάνουμε κάτι πραγματικά σπουδαίο. Κάτι που δεν έχουμε πετύχει ποτέ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων».

https://www.youtube.com/watch?v=FnTf72i9u0g&pp=sAQA

Στο πρόσφατο φιλικό των δύο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων πάντως, στο Λας Βέγκας, η «αστερόεσσα» επικράτηση των Ιβήρων με 83-76.

https://www.youtube.com/watch?v=C9-d3fT2Z54

https://www.youtube.com/watch?v=Qif4Du5mWK4



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ