22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γκασόλ: “Αντίο όπως του Μανού και του Ναβάρο σε αγγίζουν”

Ο Πάου Γκασόλ είδε όχι έναν, αλλά δύο παίκτες με τους οποίους έχει συνυπάρξει στην καριέρα του να λένε "αντίο" στην ενεργό δράση σε ένα καλοκαίρι. Πρώτα ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο και μετά ο Μανού Τζινόμπιλι. Με τον πρώτο η κοινή τους πορεία πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω και τους συνδέει τόσο η Μπαρτσελόνα, όσο και η Εθνική Ισπανίας. Με τον δεύτερο οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν ως αντίπαλοι μ τις Εθνικές Ομάδες, αλλά και ως συμπαίκτες στους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Ο Γκασόλ μίλησε στην Marca και για τους δύο και τι σημαίνει η απόφασή τους για τον ίδιο, στο πλαίσιο μάλιστα της παρουσίασης του βιβλίου "Bajo el aro" το οποίο έγραψε ο ίδιος και μιλά για τις αξίες που τον οδήγησαν στην πορεία του.

"Ακολουθώντας την ίδια γραμμή των άρθρων που έγραψα, θέλησα να μεταδώσω όσα έμαθα και τις δικές μου εμπειρίες και να ταυτόχρονα να εμπνεύσω ένα μεγαλύτερο κοινό μέσα από ένα βιβλίο. Αυτό ήταν που ήθελα να κάνω. Λίγα από όσα έζησα ως μπασκετμπολίστας μέσα από τις αξίες και σημαντικά βιώματα της ζωής μου. Μιλάω για το ταλέντο, την ικανότητα να είσαι ηγέτης, την διαχείριση της επιτυχίας, τα λάθη, τις αποτυχίες. Ήθελα να γράψω ένα βιβλίο ενδιαφέρον για κάθε είδους κοινό. Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας αθλητής ή διευθυντικό στέλεχος για να πάρεις μαθήματα από αυτό το βιβλίο¨.

Η επόμενη ερώτηση αφορά το πως ένιωσε ο ίδιος μετά τις ανακοινώσεις των Τζινόμπιλι και Ναβάρο πως αφήνουν τα παρκέ: "Ο καιρός περνά, η ζωή προχωράει. Σε επηρεάζει περισσότερο όταν αφορά ανθρώπους που είναι κοντά σου. Ο Χουάν Κάρλος για πολλούς λόγους και ο Μανού που ήταν συμπαίκτης μου στους Σπερς δύο χρόνια και αντίπαλος τόσα χρόνια με τις Εθνικές Ομάδες είναι κοντά μου. Και οι δύο ήταν τυχεροί, όπως κι εγώ, να παίξουν στο πιο υψηλό επίπεδο, αλλά έρχεται η στιγμή που αυτός ο κύκλος κλείνει. Το καλό αυτής της στιγμής, γιατί είμαι αισιόδοξος, είναι αυτό που ακολουθεί.  Δεν είναι εύκολο, υπάρχει ένα μεγάλο κενό που κάθε παίκτης καλείται να γεμίσει".

 

Μιλώντας για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο ειδικά τόνισε: "Μέχρι στιγμής η απόσυρσή του μου μοιάζει λίγο "κρύα". Περίεργη. Με έναν παίκτη του επιπέδου και του μεγαλείου του Χουάν Κάρλος πρέπει να γίνουν ανάλογα πράγματα μια τέτοια στιγμή. Ελπίζω να έχει μια "έξοδο" όπως την αξίζει. Θα συνεχίσει με την ομάδα και θα πρέπει να βρει τον ρόλο του. Ελπίζω ότι η Μπαρτσελόνα κι αυτός θα βρουν τον τρόπο και γι' αυτό και για να μπει το τέλος σε μια μεγάλη καριέρα ως ναυαρχίδα και πρεσβευτής της ομάδας που ήταν όλα αυτά τα χρόνια.

 

Όσο για τις αλλαγές στους Σπερς που είδαν Πάρκερ και Τζινόμπιλι για διαφορετικούς λόγους αποχωρούν; "Θα δούμε... Θα δούμε τι θα κάνει ο Πόποβιτς και ποιοι είναι οι δικοί του στόχοι με αυτή την ομάδα. Και γι' αυτόν θα είναι διαφορετικό, γιατί είναι και μια δύσκολη στιγμή (έχασε και τη γυναίκα του στην περίοδο των πλέι οφ) και γιατί πριν από δύο χρόνια σταμάτησε ο Τιμ Ντάνκαν, τώρα θα συνεχίσει χωρίς τον Τόνι και τον Μανού με τους οποίους ήταν μαζί πολλά χρόνια.Ίσως να είναι απλά ένα κίνητρο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ