19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γκαρμπαχόσα: «Τα “παράθυρα” δεν είναι το πρόβλημα»

Κατά της Ευρωλίγκας, η οποία θέλει όλο το μπάσκετ δικό της, μίλησε για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Χόρχε Γκαρμπαχόσα.

Ο παλαίμαχος φόργουορντ συμπλήρωσε δύο χρόνια στον προεδρικό θώκο της FEB και με αυτή την αφορμή παραχώρησε συνέντευξη στο ισπανικό πρακτορείο EFE. Αναφέρθηκε, αρχικά, στην κόντρα που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό ανάμεσα στη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την Ευρωλίγκα κι εξήγησε πως τα «παράθυρα», για τα προκριματικά, δεν είναι το πρόβλημα: «Το μπάσκετ είναι ένα αξιαγάπητο άθλημα, στο οποίο ο κόσμος θέλει να βλέπει τους παίκτες, τις ομάδες και τις διοργανώσεις του και όχι πολέμους και δηλώσεις που το μόνο που κάνουν είναι να απομακρύνουν τους φιλάθλους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Η σχέση μας με την ACB είναι πολύ καλή, πολύ στενή, με τις διαφορές μας, αλλά μέσα σε καλό κλίμα. Όσον αφορά στην Ευρωλίγκα και τη FIBA, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του για το εάν τα "παράθυρα" είναι καλά ή κακά, όμως τα "παράθυρα" δεν είναι το πρόβλημα. Είναι η συνέπεια του προβλήματος».

Το καλεντάρι της FIBA και η στάση της Ευρωλίγκας, να ορίζει αγώνες της πάνω στις ημερομηνίες του, προκάλεσαν «πονοκέφαλο» σε ομάδα και παίκτες πέρυσι. Ο 40χρονος αξιωματούχος συμπλήρωσε: «Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και οι εθνικές ομοσπονδίες πρέπει να δουλέψουν για τις κορυφαίες ομάδες τους, για τις εθνικές ομάδες, για την παραγωγή, για τα παιδιά, για τα σχολεία. Από την άλλη η Ευρωλίγκα είναι ένα ελιτίστικο κλαμπ, ένα κλαμπ κυρίων που θέλουν όλο το μπάσκετ δικό τους. Αλλά το μπάσκετ υπάρχει για τον κόσμο, για τις ομοσπονδίες, για τους συλλόγους, που βρίσκονται δεν ξέρω κι εγώ πού και δουλεύουν με παιδιά και παράγουν παίκτες. Σε άλλα αθλήματα υπάρχει οργανωμένο καλεντάρι και υπάρχει χρόνος διαθέσιμος για τα πάντα».

Όσον αφορά στην παρουσία του στην προεδρία της ισπανικής ομοσπονδίας, τη χαρακτήρισε μέχρι στιγμής επιτυχημένη. «Είχαμε αρκετές προβλέψεις, είμαστε πλέον στην πιο αισιόδοξη. Η FEB έχει πλέον σταθερότητα. Έχουμε ενοποιήσει ολόκληρο το ισπανικό μπάσκετ. Νιώθω καλά για όλα όσα έχουμε επιτύχει. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής, αλλά άπαντες μάς έδωσαν τη στήριξή τους». Κατέληξε μιλώντας για την παραμονή του Σέρτζιο Σκαριόλο στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ισπανίας, παράλληλα με την εργασία του ως βοηθός στους Τορόντο Ράπτορς. «Έχουμε βρει τη λύση. Θέλουμε να είναι ευτυχισμένος, έτσι θα είμαστε κι εμείς», τόνισε χαρακτηριστικά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ