19.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γκαρμπαχόσα: «Η FIBA στηρίζει με πράξεις τα πρωταθλήματα»

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, μίλησε για την στήριξη που προσφέρει η FIBA στα εθνικά πρωταθλήματα με την πιθανή αλλαγή του προγράμματος στα «παράθυρα» ενώ σχολίασε τον αριθμό των ομάδων που θα αγωνίζονται την επόμενη σεζόν στην ACB.

Η εξάπλωση της πανδημίας έχει φέρει τα πάνω κάτω και έχει αλλάξει ολόκληρο τον προγρμματισμό των διοργανώσεων με αποτέλεσμα να προκύπτει μια ταραχή. Με αφορμή τις σκέψεις της FIBA να μεταφέρει τους αγώνες του Νοεμβρίου των προκριματικών του Eurobasket 2021 για άλλη ημερομηνία προκάλεσε τη χαρά του Χόρχε Γκαρμπαχόσα μιλώντας στην "AS" για αποδεδειγμένη στήριξη της παγκόσμιας ονοσπονδίας στις Λίγκες.

«Η πανδημία έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για τους προκριματικούς του Νοεμβρίου. Αν συνεχιστεί η κατάσταση που βιώνουμε, τότε πρέπει να εξετάσουμε κάποια σενάρια για τον Νοέμβριο. Προσωπικά θεωρώ όμως ότι η FIBA δείχνει την υποστήριξή της με πράξεις, όπως και η ULEB. Θέλω να ευχαριστήσω τον Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ, που προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες κανονικότητας στο πρόγραμμα. Αυτό είναι σημαντικό για να προχωρήσουμε» ενώ στη συνέχεια σχολίασε την πιθανή αύξηση των ομάδων την επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα:

«Υπάρχει συμφωνία για τον συγκεκριμένο αριθμό και μένουμε σε αυτή. Εμείς κάναμε την δουλειά μας. Συμφωνήσαμε να μην υπάρξουν υποβιβασμοί, αυτό είναι δίκαιο. Αλλά πρέπει να δούμε προβιβασμούς για τις ομάδες που κέρδισαν ή θα κερδίσουν αυτό το δικαίωμα» ήταν τα λόγια του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ