21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γκαράστας: «Ο Γκομέλσκι είχε ενημερωθεί ότι κάποιοι θα πουλήσουν το ματς»

Μετά τον Χέινο Έντεν και τον Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, ήταν η σειρά του Βλάντας Γκαράστας να αναφερθεί σε δωροδοκία, στον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 1987.

Έχουν περάσει 34 χρόνια αλλά τα μέλη της τότε εθνικής ομάδας της Σοβιετικής Ένωσης που ηττήθηκε στον τελικό από την Ελλάδα, πιθανότατα δεν έχουν «χωνέψει» ακόμα την αποτυχία τους. 

Ίσως γι' αυτό και ξεπηδούν ο ένας μετά τον άλλον προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ο 87χρονος Βλάντας Γκαράστας ο οποίος τότε ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Γκομέλσκι στην άκρη του πάγκου, παραχώρησε συνέντευξη στη λιθουανική ιστοσελίδα www.15min.lt και τόνισε:

«Ο Γκομέλσκι επέστρεψε στην Εθνική ομάδα μόλις λίγες εβδομάδες πριν το Ευρωμπάσκετ της Αθήνας προκειμένου να αντικαταστήσει τον Βλαντιμίρ Ομπούκοφ. «Πριν τον τελικό ο Γκομέλσκι με πλησίασε και μου είπε: Από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας ενημερώθηκα ότι υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που θα πουλήσουν το ματς. Με ρώτησε τι σκέφτομαι γι’ αυτό. Του είπε ότι οι παίκτες μας είναι έντιμοι. Επανέλαβε την ερώτηση για το αν υποπτεύομαι τον Βάλντις Βάλτερς. Του απάντησα πως όχι… Η συζήτηση τελείωσε εκεί».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφαση του Γκομέλσκι να μαρκάρει ο Μαρτσουλιόνις τον Γκάλη αλλά και σ' ένα τεχνικό συμβούλιο που έλαβε χώρα πριν τον τελικό:

«Είχαμε τεχνικό μίτινγκ πριν φύγουμε για το γήπεδο, για τον τελικό. Μιλούσε ο Γκομέλσκι όταν κάποιος μπήκε και του είπε ότι τον ζητούσαν στο τηλέφωνο. Δεν επέστρεψε άμεσα αλλά μετά από πενήντα λεπτά. Μπήκαμε στο πούλμαν και φύγαμε. Αισθάνομαι ότι ο Γκομέλσκι λειτούργησε περίεργα. Ζήτησε από τον Μαρτσουλιόνις να παίξει άμυνα τον Γκάλη. Αποτέλεσμα; Ο Μαρτσουλιόνις αποβλήθηκε με πέντε φάουλ! Ποτέ δε θα έβαζα τον καλύτερο παίκτη μου να μαρκάρει τον Γκάλη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ