24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γκαναβίας: «Αδύνατον να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, δίκαιη η αναδιάρθρωση»

Το Πέρα με την διακοπή του πρωταθλήματος βρέθηκε να ισοβαθμεί στην 7η θέση με άλλες τέσσερις ομάδες (Φανάρια, Χανιά, Κρόνος Αγ.Δημητρίου και ΒΑΟΛ) στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής, δίνοντας τον αγώνα του να σώσει την κατηγορία, στην δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του.

Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν μάλιστα πραγματοποίησε μεγάλες νίκες, με αποτέλεσμα να παίρνει το αβαντάζ απέναντι σε αντιπάλους με μεγαλύτερο μπάτζετ..

Αυτό φυσικά θα αποδεικνύονταν στο τελικό… ταμείο του πρωταθλήματος που ακόμα αγνοείται η τύχη του, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου. Το πιο δίκαιο βέβαια σύμφωνα με τον τεχνικό του συλλόγου, Παναγιώτη Γκαναβία θα ήταν η αναδιάρθρωση ή έστω «μερική αναδιάρθρωση», όπως εξήγησε στο basketa.gr προκειμένου όλες οι ομάδες να έρθουν ξανά στην κανονικότητα τους.

Κόουτς πως περνάτε όλο αυτό τον καιρό μακριά από την μπασκετική σας ρουτίνα;
«Όλη αυτή την περίοδο παρακολουθούσα τα σεμινάρια του συνδέσμου, τόσο του ελληνικού όσο και αυτού της Κύπρου, που είχε πολύ καλούς ομιλητές και μπορεί κανείς να πάρεις ιδέες. Ασχολήθηκα με το σκάουτιγκ του φετινού πρωταθλήματος και είδα αρκετά παιχνίδια, για παίκτες που μπορεί να μας ενδιαφέρουν για την νέα χρονιά. Εκεί κυρίως κινούμαι αυτό το διάστημα. Έκανα και τα τελικά συγκεντρωτικά στους παίκτες της ομάδας μου, με τα highlight της χρονιάς και κ.ο.κ.. Προσπαθούμε κάθε βδομάδα να έχουμε μια επαφή ανθρώπινη κυρίως (εξ αποστάσεως), προκειμένου να τους κρατάμε λίγο ζεστούς».

Για να βγουν τα τελικά συγκεντρωτικά σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε και η χρονιά για εσάς σωστά;
«Πιστεύω ότι είναι φύση αδύνατον να συνεχιστεί το πρωτάθλημα για φέτος. Ίσως πάμε για Σεπτέμβρη. Όλα θα εξαρτηθούν από το θέμα του εμβολίου. Όπως φάνηκε και από την αναγγελία της κυβέρνησης και του υφυπουργού αθλητισμού, κ. Αυγενάκη μετα τις 1 Ιουνίου θα ξεκινήσουμε τις προπονήσεις και σε ανοιχτούς χώρους  τα ομαδικά αθλήματα και  κατά μόνας η δυάδες. Οπότε σε κλειστά ίσως μπούμε μετα τις 15 Ιούνη οπότε δεν προλαβαίνεις τίποτα. Φοβάμαι ότι ούτε μεταβατική δεν θα κάνουμε, όχι να τελειώσει η σεζόν».

Όταν αναφέρατε τον Σεπτέμβρη, εννοείται να ολοκληρωθούν τότε τα πρωταθλήματα; Έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια για το πως θα κλείσουν, εσείς ποιο πιστεύεται ότι είναι το πιο δίκαιο;
«Έχουν ακουστεί πάρα πολλά σενάρια, βέβαια δεν υπάρχει ένα προηγούμενο ώστε να υπάρξει ένας μπούσουλας για το τι μπορεί να γίνει. Πιστεύω ότι η χρονιά 2019-2020 θα ολοκληρωθεί έτσι όπως τελείωσε και θα υπάρξουν οι σκέψεις για το πως θα ξεκινήσει η νέα χρονιά. Αν θέλετε τη γνώμη μου, για το ποιο είναι το πιο δίκαιο σενάριο, που δεν υπάρχει κανένα που να καλύπτει όλους. Το πιο δίκαιο είναι η αναδιάρθρωση έστω και για έναν χρόνο. Και τη νέα χρονιά αφού θα παιχτεί το πρωτάθλημα να επιστρέψουμε στις κανονικές συνθήκες».

Αναφερθήκατε στην αναδιάρθρωση, έχετε στο μυαλό σας αυτή με τους δυο ομίλους της Α2 ή κάτι διαφορικό;
«Δε θεωρώ ότι αυτό είναι σωστό, γιατί αυτή τη στιγμή είναι το μόνο πανελλαδικό πρωτάθλημα οπότε καλό είναι να είναι ένας όμιλος. Αλλά επειδή τώρα έγιναν όλα αυτά και ούτε είναι σωστό να πέσουν κάποιες ομάδες χωρίς να έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, ούτε να ανέβουν κάποιοι, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν πιθανότητες. Θέλει μια μερική αναδιάρθρωση, για εφέτος μόνο και να πέσουν του χρόνου περισσότερες ομάδες, ώστε να ξαναρθεί πάλι στην κανονικότητα. Να υπάρξει πάλι από του χρόνου ένας όμιλος της Α2».

Έχουν παιχτεί τα 2/3 του πρωταθλήματος, όμως στον όμιλο που αγωνιζόταν το Πέρα είχατε ρεπό, ποια είναι η λύση προκειμένου να καλυφτεί αυτό το πρόβλημα;
«Καταρχάς είπα ότι δεν μπορεί να αρχίσει το πρωτάθλημα. Και από λόγους υγείας αλλά και ψυχολογίας. Οι παίκτες είναι έξω πενήντα μέρες, αν ξαναπούν ότι ξεκινάμε προπονήσεις θέλει ένα διάστημα είκοσι μέρες δηλαδή τώρα δεν είναι κανένας σε θέσει να κάνει επανεκκίνηση πρωταθλήματος. Νομίζω και οι ειδικοί της υγείας δεν θα το επιτρέψουν. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι πρέπει κάποιες ομάδες να ανέβουν, να μην πέσει καμία και να γίνουν οι όμιλοι της Γ' Εθνικής με περισσότερες ομάδες και να πέσουν του χρόνου περισσότεροι. Αυτό θα είναι το πιο δίκαιο. Δίκαιο βέβαια είναι να παιχτούν τα παιχνίδια και να βγουν οι τελικοί νικητές που πέφτουν και που ανεβαίνουν. Αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο όλο αυτό, θα το πάρει πάνω της αυτό η ομοσπονδία».

photo credit : ekefalonia.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ