15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γκαβασιάδης στο Basketa.gr: «Ένα ξεκίνημα από την αρχή για εμένα»

Ο Γιάννης Γκαβασιάδης ανδρώθηκε μπασκετικά στον ΕΦΑΟΖ (πρώην Φιλαθλητικός) όπου ξεχώρισε πριν από δυο χρόνια, δηλαδή τη σεζόν 2017-18, όταν η ομάδα του Ζωγράφου βρισκόταν στην Β' Εθνική. Ο 25χρονος φόργουρντ, ο οποίος βλέπει τον κόσμο πάνω από τα 2 μέτρα, φημίζεται για αθλητικότητα και την εκρηκτικότητά του. Πέρσι πήρε το βάπτισμα του πυρός στη Basket League, αγωνιζόμενος για το Λαύριο, ενώ φέτος βρίσκεται στην Α2 και το Ψυχικό.

Το Ψυχικό πέτυχε την πρώτη φετινή του νίκη απέναντι στο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη με 80-67. Ο Γκαβασιάδης συνέβαλε και αυτός με τον τρόπο του, πετυχαίνοντας 10 πόντους και κατεβάζοντας 3 ριμπάουντ. Μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στο Basketa.gr για το εν λόγω παιχνίδι, το Ψυχικό, την Α2 και τις προσωπικές του βλέψεις.

Το Ψυχικό δεν ξεκίνησε με το δεξί τη χρονιά καθώς μέτρησε 2 ήττες (μια εκτός έδρας με το Αγρίνιο και μία εντός με την Καρδίτσα). Σήμερα πως καταφέρατε να κερδίσετε κόντρα σε μια έμπειρη ομάδα; Ήταν θέμα ρυθμού και ενέργειας;

«Η αλήθεια είναι ότι το Ψυχικό δεν ξεκίνησε καλά. Στην πρώτη ήττα  που δεχτήκαμε ήμασταν γενικά νευρικοί και αγχωμένοι, είχαμε και την έλλειψη του Αντώνη Μάντζαρη, που είχε χτυπήσει. Με την Καρδίτσα προσπαθήσαμε να βγάλουμε έναν καλύτερο εαυτό σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, γιατί παίζαμε και στην έδρα μας και είχαμε καλύτερη ψυχολογία. Σήμερα (χθες 19/10) η ομάδα ήταν πολύ συγκεντρωμένη στις υποχρεώσεις της. Είμαστε μια νεανική ομάδα που βασίζεται σε δύο έμπειρους παίκτες και στον Αλμέιδα. Προσπαθήσαμε να τρέξουμε και να βγάλουμε διάθεση, που αυτός ήταν ο σκοπός και πιστεύω αποτέλεσε το κλειδί για να πάρουμε τη δύσκολη νίκη».

Μέχρι στιγμής είχατε πολύ άσχημα ποσοστά στα τρίποντα αλλά σήμερα το μεταδόσατε αυτό στο Ανατόλια (2/18 τριπ.). Πως το σχολιάζεις αυτό;

«Γενικώς είμαστε μια ομάδα που βασίζεται στο τρίποντο και στον γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού. Υπάρχουν μέρες που σκοράρουμε αρκετά και άλλες που δεν το πετυχαίνουμε όσα θα θέλαμε. Σήμερα ήταν σίγουρα μια νίκη ψυχολογίας για τη συνέχεια».

Η δική σου σημερινή εμφάνιση σηματοδοτεί την επάνοδό σου σε ένα καλό επίπεδο; Για αυτό αποφάσισες να φύγεις από το Λαύριο και να παίξεις στην Α2;

«Από το Λαύριο έφυγα ως δανεικός, ώστε να παίξω σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο όπως αυτό της Α2. Ήθελα να πάρω ευκαιρίες και να δείξω τις δυνατότητές μου. Όσο για την εμφάνισή μου είμαι προσγειωμένος γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια. Ήταν μια καλή εμφάνιση κατά την άποψή μου κι αυτό βασίζεται περισσότερη στη διάθεση, την οποία είχαμε όλοι σήμερα».

Το Ψυχικό είναι για έβδομη σερί χρονιά στην Α2 και χτίζει τη δική του παράδοση. Θέλεις να αποτελέσεις μέρος αυτής της παράδοσης και ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για φέτος;

«Στόχος του Ψυχικού όπως και για τις άλλες ομάδες είναι πάντα η παραμονή στην κατηγορία. Όσο για το σερί των επτά ετών, είναι κάτι που κάνει τις άλλες ομάδες να μας έχουν σε μεγάλη εκτίμηση. Για εμάς κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό».

Στην επόμενη αγωνιστική παίζετε ένα τοπικό ντέρμπι με το Παγκράτι. Αν και είναι νωρίς μέσα στη σεζόν, πιστεύεις ότι αποτελεί καθοριστικό παιχνίδι για τη συνέχεια, μιας και φαίνεται να έχετε τους ίδιους στόχους;

«Το ματς με το Παγκράτι είναι ένα από τα σημαντικά στην έδρα μας, καθώς το Παγκράτι θέλει τη νίκη. Είναι και αυτή μια ανταγωνιστική ομάδα και σίγουρα θα έρθει να διεκδικήσει το ματς».

Ο στόχος του Γιάννη Γκαβασιάδη είναι η επιστροφή και η καθιέρωση στην Α1 ή ίσως και κάτι παραπάνω;

«Η επιστροφή μου είναι απλά ένα ξεκίνημα από την αρχή για εμένα. Είναι ένα βήμα για να εξετάσω τις δυνατότητές μου, το αν μπορώ να σταθώ στην Α2. Όλοι, όπως και εγώ έχουμε όνειρα και υψηλές βλέψεις για το μέλλον».

Πως αισθάνεσαι που ξεκίνησε από τον Φιλαθλητικό, την ομάδα που ανέδειξε τα αδέρφια Αντετοκούνμπο;

«Είμαι χαρούμενος που ξεκίνησα από τον Φιλαθλητικό. Είναι μια ομάδα που μου δόθηκε η ευκαιρία από τον Τάκη Ζήβα να παίξω, όπως και για άλλα παιδιά που έχουν αναδειχθεί εκεί. Ξέρουμε ότι ο Φιλαθλητικός κάθε χρόνο ήθελε να βγάζει παιδιά με ταλέντο και ποιότητα».

Πως βλέπεις το πρωτάθλημα της Α2; Θεωρείς ότι υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί;

«Είναι γνωστό ότι το πρωτάθλημα της Α2 είναι δύσκολο και ανταγωνιστικό. Σίγουρα αρκετές ομάδες είναι φαβορί για την άνοδο, είναι όμως πολύ νωρίς για να ξέρουμε. Ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Διαγόρας Δρυοπιδεών για εμένα θα διεκδικήσουν την άνοδο».

Photo credit : Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ