17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γκαβασιάδης στο basketa : «Νιώθω συγκινημένος τόσο για μένα όσο και για το Παγκράτι»

Το Παγκράτι εντυπωσιάζει, φτάνοντας στις τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια, και μετά τη επιτυχία επί του Ολυμπιακού, φιγουράρει στην κορυφή της Α2 μαζί με τον Απόλλωνα Πατρών.

Εξαιρετικός στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ο Γιάννης Γκαβασιαδης, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με ένα εκπληκτικό double-double, έχοντας 22 πόντους (7/14 διπ., 2/3 τριπ.) και 15 ριμπάουντ, στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ μίλησε στο basketa.gr για τα συναισθήματα του για τη συγκεκριμένη απόδοση αλλά και επιτυχία, αναφέρθηκε στο Παγκράτι και την ευκαιρία που του έδωσε, τον Δημήτρη Λιόγα, τον κόσμο της ομάδας, αλλά και την πορεία του από τον ΕΦΑΟ Ζωγράφου ως και την Α1.

Γιάννη 22 πόντους με 15 ριμπάουντ, ήταν αυτή η καλύτερη εμφάνιση της ως τώρα καριέρας σου, και αν την αφιερώνεις κάπου : « Είναι μια εμφάνιση που πραγματικά ούτε εγώ ο ίδιος δεν περίμενα να έρθει. Νιώθω πολύ συγκινημένος για τον εαυτό μου, για την καθημερινή μου προσπάθεια , που πραγματοποίησα αυτή την εμφάνιση και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, τόσο για μένα όσο για το Παγκράτι. Τη νίκη αυτή την αφιερώνω στον προπονητή μου που με πίστεψε και με έφερε στην ομάδα, και στα άτομα που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν, αλλά και σε αυτά που δεν είναι κοντά μου».

Το Παγκράτι κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να κερδίσει και τον Ολυμπιακό, Τι διορθώσατε από το αντίστοιχο παιχνίδι του κυπέλλου και πως ήρθε αυτή η σπουδαία νίκη : «Στο παιχνίδι του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ήμασταν ανέτοιμοι. Ωστόσο δείξαμε ότι η ομάδα προσπαθεί, δουλεύει πολύ, και μέρα με την ημέρα γίνεται καλύτερη, Προσωπικά θεωρώ πως είναι πολύ μεγάλη η βελτίωση μας, με τον προπονητή και το σταφ να κάνουν εξαιρετική δουλειά».

Πλέον η ομάδα σας είναι στο 4-1 και στην κορυφή. Φαίνεται πως το κλίμα στη νεανική ομάδα του Παγκρατίου είναι εξαιρετικό. Ποιο είναι το μυστικό σας, και αν σας αρέσει το up tempo μπάσκετ που παίζεται : «Η ομάδα μας δείχνει ότι πατάει καλά στα πόδια της. Είμαστε μια νεανική ομάδα που όλα τα παιδιά έχουν κίνητρο για τον εαυτό τους. Προσπαθούμε καθημερινά και δουλεύουμε πολύ σκληρά. Βασιζόμαστε στο up tempo παιχνίδι γιατί σαν ομάδα μας αρέσει να τρέχουμε. Μπορούμε να το κάνουμε, και θα είμαστε καλύτεροι με τον καιρό. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και αυτό φαίνεται στα παιχνίδια μας».

Μετά την σπουδαία σεζόν στον Φιλαθλητικό, ακολουθούσες μια πτωτική πορεία σε Λαύριο και Ψυχικό. Ποιο ήταν το κίνητρο σου να διαλέξεις το Παγκράτι και πόσο σε βοηθάει ο Δημήτρης Λιόγας : «Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα και τις καλύτερες χρονιές σε Λαύριο και Ψυχικό. Στο Λαύριο ήταν μια εμπειρία στην Α1 που ήξερα και ο ίδιος ότι η συγκεκριμένα ευκαιρία δύσκολα θα μου δινόταν. Στο Ψυχικό ήταν η πρώτη φορά που έπαιζα στην Α2 και ουσιαστικά ήμουν άπειρος  πάνω σε αυτή την κατηγορία. Αναφορικά με το Παγκράτι και τον Δημήτρη Λιόγα, διάλεξα να δουλέψω μαζί του γιατί είναι ένας άνθρωπος που σε πιέζει με τον σωστό τρόπο και δουλεύει μαζί σου καθημερινά. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσε το καλοκαίρι, και για την εμπιστοσύνη που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας».

Πόσο λείπει ο κόσμος από το γήπεδο, και πως βλέπεις το επικείμενο κλείσιμο των γηπέδων για ένα μήνα : «Είναι πραγματικά πολύ διαφορετικό να παίζεις χωρίς κόσμο. Σίγουρα τους θέλουμε στα γήπεδα, και συγκεκριμένα στο δικό μας, να γεμίζει με ανθρώπους του Παγκρατίου, να τους κάνουμε να χαίρονται να βλέπουν την ομάδα τους να παίζει όμορφο μπάσκετ. Ελπίζω με αυτή την κατάσταση που επικρατεί να φτιάξουν τα πράγματα το συντομότερο, γιατί και σαν ομάδα έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια που βγαίνει συνεχώς στο γήπεδο, από την προετοιμασία ως και σήμερα, και θα είναι κρίμα να χαλάσει η ανοδική μας πορεία. Ελπίζω σύντομα να λυθούν τα πάντα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ