17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γκίνζμπουργκ: «Με πλήρες ρόστερ μπορούμε να πάρουμε μετάλλιο στο Eurobasket»

H Tσεχία παρά την ήττα από τους Σέρβους πήρε την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε ένα... ονειρικό ντεμπούτο στη διοργάνωση όπου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στη συνέντευξη τύπου ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Τσέχων μίλησε για μετάλλιο στο άμεσο μέλλον ενώ ο Πούμπρλα αποχαιρέτησε την εθνική του ομάδα.

Η ξέφρενη πορεία των Τσέχων άνοιξαν... την όρεξή τους και πλέον ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και πολλούς στόχους και σύμφωνα με τον Ρόνεν Γκίνζμπουργκ η ομάδα του μπορεί να ελπίζει σε ένα μετάλλιο σύντομα.

«Αυτό το ματς... Στύψαμε το λεμόνι! Ξεκινήσαμε καλά, αλλά στο τέλος μένει το όμορφο ταξίδι. Κερδίσαμε μεγάλες ομάδες όπως η Τουρκία και η Ελλάδα. Παίξαμε ωραίο μπάσκετ. Είμαι χαρούμενος γιατί το μπάσκετ στην Τσεχία έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός, είμαι χαρούμενος και για τον Πάβελ Πούμπρλα που έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με την εθνική ομάδα. Παίξαμε χωρίς τον MVP Γιαν Βέσελι και δεν μπορούσαμε να έχουμε μεγάλες προσδοκίες, ίσως θα μπορούσαμε όμως να πάρουμε ένα μετάλλιο σε ένα EuroBasket αν είμαστε πλήρεις».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πάβελ Πούμπρλα του οποίου ο κύκλος της εθνικής Τσεχίας έκλεισε καθώς αγωνίστηκε στο τελευταίο του παιχνίδι απέναντι στους Σέρβους: «Είναι δύσκολο να μιλήσω γι' αυτό το ματς, διότι ήταν ένα καλό τέλος σε ένα φοβερό τουρνουά για εμάς. Κάναμε φοβερά πράγματα, ενώ δεν περίμενε κανείς να βρεθούμε σε αυτό το ματς. Κάναμε καλή δουλειά σε όλη τη διοργάνωση, γράψαμε ιστορία για την χώρα μας. Ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε σε Παγκόσμιο Κύπελλο, τερματίσαμε στην έκτη θέση και θα χρειαστούμε μερικές εβδομάδες για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ελπίζω οι επόμενες γενιές να πετύχουν ακόμη περισσότερα στο μέλλον».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ