19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γκίλμπερτ στο Basketa.gr: “Αν χρειαστεί θα το ξανακάνω”

"Εκανα απλά τη δουλειά μου και αν χρειαστεί θα είμαι έτοιμος να το ξανακάνω. Για αυτό άλλωστε με έφεραν στην ομάδα".

Ο Μάρκους Γκίλμπερτ "ντύθηκε" Αι Βασίλης για τους συμπαίκτες του και αν και είχε μπει πριν από λίγο (ξανά) στον αγώνα, ευστόχησε σε πολύ κρίσιμες βολές έχοντας συνολικά 6/6 σφραγίζοντας τη μεγάλη νίκη του Ηφαίστου Λήμνου στο Περιστέρι.

Λίγο αργότερα μιλώντας στο Basketa.gr αναρωτιέται: "Λες να είμαι ο Αι Βασίλης του Ηφαίστου (γέλια) ;  Μου αρέσει πολύ ο Αι Βασίλης και τα Χριστούγεννα και χαίρομαι που έκανα αυτό το δώρο στους συμπαίκτες μου και την ομάδα, ευστοχώντας σε κρίσιμες βολές. Απλά αυτή είναι η δουλειά μου και έπρεπε να το κάνω. Εκείνη τη στιγμή όλοι περίμεναν από μένα να ευστοχήσω και ακριβώς αυτό έκανα" λέει ο άσος της ομάδας της Λήμνου που είχε 6/6 βολές την ώρα που η ομάδα του στο συγκεκριμένο παιχνίδι πέταξε στα...σκουπίδια 9 βολές συνολικά !

"Ναι σπαταλήσαμε αρκετές βολές και θα ήταν κρίμα να χάναμε το παιχνίδι για αυτό το λόγο. Διότι παίξαμε πολύ καλύτερα, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και αξίζαμε τη νίκη. Οταν μπήκα στο παιχνίδι ένοιωθα απόλυτα έτοιμος και όταν κέρδισα τα φάουλ ήμουν σίγουρος πως θα ευστοχήσω. Ετσι και έγινε και κλείσαμε τη χρονιά με μια μεγάλη νίκη που μας έφερε στην 4η θέση της βαθμολογίας και τις 8 νίκες. Ομως δεν σταματάμε εδώ και θέλουμε να πετύχουμε άλλες τόσες αν είναι δυνατόν και να μπούμε στα πλέι οφ με την καλύτερη δυνατή βαθμολογία" λέει ο 26χρονος Αμερικανός φόργουορντ που δεν κρύβεται για τον στόχο της ομάδας.

"Εχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας, έναν εξαιρετικό προπονητή και τη διοίκηση δίπλα μας, γιατί να μην βλέπουμε πιο ψηλά. Σαφώς πάμε παιχνίι με το παιχνίδι, αλλά θα είμαστε στα πλέι οφ και θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή εκκίνηση. Πλέον κοιτάμε τον αγώνα με το Ρέθυμνο και θα πρέπει να κάνουμε ότι στον αγώνα του πρώτου γύρου για να τα καταφέρουμε. Να μπλοκάρουμε τους σουτέρ τους και να παίξουμε καλή άμυνα".

Με 6/6 βολές, ο Μάρκους Γκίλμπερτ έχει κάνει και πολύ καλό...ζέσταμα για να παίξει black jack την πρωτοχρονιά:

"Μπά, δεν νομίζω. Δεν μου αρέσει ο τζόγος ούτε τα χαρτιά και προτιμώ να ποντάρω τις...μάρκες μου στην Κρήτη, στον αγώνα με το Ρέθυμνο και αν χρειαστεί να βοηθήσω και πάλι την ομάδα μου. Πάντως μου αρέσει που παίζουμε ανάμεσα στις γιορτές, είναι πολύ όμορφη η ατμόσφαιρα και είναι ευκαιρία και για τους γονείς να φέρνουν αυτές τις μέρες περισσότερο τα παιδιά τους στα γήπεδα. Οσο για μας τους παίκτες ξεδίνουμε λίγο με τις γιορτινές μέρες, αλλά πάντα με μέτρο και μένουμε προσηλωμένοι στο στόχο".

Οταν του θυμίζουμε ότι το μπάσκετ είναι το μόνο ομαδικό άθλημα που συνεχίζει να έχει αγωνιστικές μέσα στις γιορτές στην Ελλάδα, χαμογελάει:

"Φίλε δεν είναι τυχαίο, μιλάμε για το καλύτερο άθλημα !  Πράγματι το απολαμβάνουμε και το απολαμβάνει και ο κόσμος".

Πως όμως θα περάσει αυτές τις γιορτινές μέρες ;

"Οικογενειακά στη Λήμνο. Εχει έρθει ήδη η γυναίκα μου, η μητέρα της και ο φίλος της και θα περάσουμε υπέροχα. Το νησί είναι πανέμορφο, αν και κάνει λίγο κρύο αυτό τον καιρό και περιμένω πως και πως το καλοκαίρι. Ομως η φύση είναι πανέμορφη στη Λήμνο και δεν χορταίνεις να τη χαζεύεις. Και η πόλη είναι πολύ ήσυχη και οικογενειακή πάντως".

Κάπου εδώ τον αφήνουμε για τις τελευταίες ετοιμασίες που θα πρέπει να κάνει για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς.

Καλή χρονιά Μάρκους.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ