25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Γκίκας στο Basketa.gr: «Δεν είμαστε φαβορί, αλλά θα το παλέψουμε» (pics)

Εντός στόχων παραμένει ο Προμηθέα Πατρών, που ξεκίνησε εντυπωσιακά στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League, αλλά με τις τελευταίες ήττες του υποχώρησε στην πέμπτη θέση.

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά δεν κατάφεραν να περάσουν, μία εβδομάδα πριν, από το Λαύριο που επίσης εκπλήσσει φέτος με την παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία όντας στη δεύτερη θέση μαζί με τον Ολυμπιακό. Την Κυριακή (21/01, 17.00) οι Πατρινοί θα υποδεχθούν στο «Δημήτρης Τόφαλος» τους «ερυθρολεύκους», στο φινάλε του πρώτου γύρου, και όπως τόνισε ο Νίκος Γκίκας στο Basketa.gr: «Μέσα έχουμε ηττηθεί μόνο από τον Κολοσσό Ρόδου. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας. Ο Ολυμπιακός είναι ο αντίπαλος, θεωρητικά δεν είμαστε το φαβορί, αλλά θα το παλέψουμε, μπροστά και στον κόσμο μας που περιμένουμε να γεμίσει το γήπεδο».

Η ήττα του αχαϊκού συγκροτήματος από τους «κυανοκίτρινους», το περασμένο Σάββατο (13/01), πόνεσε τον Προμηθέα Πατρών κυρίως με τον τρόπο με τον οποίο ήρθε. «Χάσαμε εύκολα… Ξεκινήσαμε καλά, αλλά το Λαύριο εκμεταλλεύτηκε κάποιες αδυναμίες μας, εμείς από ένα σημείο και μετά κι έτσι όπως παίζει το Λαύριο και πιέζει δεν είχαμε καθαρό μυαλό και μέσα σε δύο λεπτά κατάφεραν και γύρισαν το παιχνίδι. Έτσι είναι το Λαύριο, πρόκειται για ομάδα που πιέζει και άμα βρει ανοιχτό γήπεδο μπορεί να σε τιμωρήσει. Εμείς κάναμε προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο να γυρίσουμε το ματς, ωστόσο έβαλε το Λαύριο κάποια μεγάλα σουτ κι από εκεί που η διαφορά θα μπορούσε να είχε μειωθεί ξέφυγε ξανά και το αποτέλεσμα τελεσιδίκησε», εξήγησε με ψυχραιμία ο 27χρονος γκαρντ αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης στο κλειστό της Λαυρεωτικής.

Ο αγώνας ήταν ο πιο παραγωγικός, έως τη 12η αγωνιστική, του φετινού πρωταθλήματος της Stoiximan.gr Basket League. Οι δύο αντίπαλοι σκόραραν μαζί 188 πόντους, με το Νίκο Γκίκα να μην εκπλήσσεται: «Είμαστε δύο πολύ καλές ομάδες, νομίζω πως πράγματι έγινε πολύ καλό παιχνίδι. Αμφότεροι ρισκάραμε σε κάποια σουτ, το Λαύριο τα έβαλε και πήρε ρυθμό. Μετά, ήταν εύκολο για εκείνο να φθάσει στη νίκη. Εμείς προχωράμε, δεν στεκόμαστε άλλο σε αυτό το αποτέλεσμα. Γνωρίζαμε πως είχαμε δύσκολο έργο εδώ, η διαφορά άνοιξε στο τέλος γιατί πιέσαμε και δώσαμε κάποια εύκολα καλάθια στο Λαύριο. Πλέον, κοιτάμε το επόμενο ματς που είναι πολύ δύσκολο, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, και προχωράμε χωρίς να κοιτάμε πίσω».

 

Οι τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε παιχνίδια του Προμηθέα Πατρών δεν είναι λόγος προβληματισμού για το διεθνή γκαρντ. Το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά βρίσκεται στο σωστό δρόμο, παρά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στην ομάδα έχουν ενσωματωθεί και δύο καινούριοι παίκτες, ο Τουρέ Μάρι και ο Οκτάβιους Έλις, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της προσαρμογής.

«Ο γενικός στόχος, που θέσαμε στην αρχή της σεζόν, ήταν να μπει στα πλέι οφ η ομάδα. Στην πορεία και με την εικόνα που δείξαμε όλοι απέκτησαν προσδοκίες για το κάτι παραπάνω. Είναι εφικτό. Παραμένουμε ψηλά στη βαθμολογία, θα είμαστε στο στόχο μας. Θα μπούμε στα πλέι οφ, γιατί είμαστε καλή ομάδα. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα, να βρούμε ρυθμό, να μπουν στο κλίμα και οι δύο καινούριοι παίκτες που έχουμε, οι οποίοι δεν βρίσκονται ακόμα στο 100%. Είχαμε μεν κάποια ατυχή αποτελέσματα, θεωρώ όμως πως είναι η απειρία που έχουμε σε κάποιες καταστάσεις, ως ομάδα, στην Α1. Το Λαύριο αυτό το έχει γλιτώσει, είναι πλέον έμπειρο στη μεγάλη κατηγορία, ξέρει ο κόουτς τι θέλει από τους παίκτες, οπότε βλέπεις πως έχει συνεχή ανοδική πορεία και κάνει αυτό για το οποίο φτιάχτηκε», κατέληξε ο Νίκος Γκίκας.

   



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ