20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γκάρι Μπελ στο Basketa: «Να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε»

Ο Άρης έχει κάνει τη δική του «απόβαση» - με Μποχωρίδη - στην Οστάνδη, έχοντας πολλά να αποδείξει απέναντι στον εαυτό του και τους φιλάθλους του, όπως τόνισε μέσω του basketa.gr ο Γκάρι Μπελ.

Η κατάσταση του Άρη δεν είναι η πιο εύκολη και μάλλον δεν αφορά μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Το περασμένο Σάββατο (2/12), η «συντριβή» στην Πάτρα από τον Προμηθέα έφερε «τριγμούς» στις τάξεις της ομάδας, με τους φιλάθλους της να μην αρέσκονται σε καμία περίπτωση στην εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, οι οποίοι έφυγαν από την πρωτεύουσα της Αχαΐας με το «βαρύ» 70-40 στις πλάτες τους. Μέσα σε συνολικό διάστημα 72 ωρών, οφείλουν να έχουν αφήσει αυτή την εμφάνιση στην άκρη και να έχουν στο μυαλό τους μόνο το πώς θα κάνουν το «άλμα» πρόκρισης στην Οστάνδη, με το αποψινό (21:30) παιχνίδι απέναντι στην ομώνυμη πρωταθλήτρια Βελγίου να αποτελεί ίσως κριτήριο εν όψει του δεύτερου γύρου στο Basketball Champions League.

Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς, βέβαια, πως μετά από όσα εξελίχθηκαν στο «Δ. Τόφαλος» μεταξύ… πάγκου και εξέδρας, είναι εύκολο οι παίκτες να συγκεντρωθούν απόλυτα στην επόμενη αποστολή τους. Θα έχουν πάντοτε στην άκρη του μυαλού τους, ότι έχουν σημαντικά πράγματα να αποδείξουν, με βασικότερο το ότι σε καμία περίπτωση οι αληθινές τους δυνατότητες είναι αυτές. Αυτό είναι, άλλωστε, το στοιχείο που επισημαίνει διαρκώς ο Γκάρι Μπελ, με τον Αμερικανό σκόρερ να μιλάει στο basketa.gr για τη σημασία της αποστολής του «Αυτοκράτορα» στη Βόρεια Θάλασσα και να θεωρεί πως είναι η ώρα για την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο Champions League. Αναφέρεται στην Οστάνδη και στα στοιχεία που μπορούν να προσφέρουν ένα πολύτιμο «διπλό» στον ίδιο και τους συμπαίκτες του, ενώ δεν ξεχνά να υπογραμμίσει τη σημασία της πρόσθεσης του Λευτέρη Μποχωρίδη στην «φαρέτρα» του «Δράκου», ελπίζοντας πως η μεταγραφή αυτή θα επιδράσει θετικά στο παιχνίδι των «κιτρίνων».

Γκάρι έρχεται αυτή την φορά ένα κρίσιμο παιχνίδι για την ευρωπαϊκή σας πορεία κόντρα στην Οστάνδη, θεωρείς ότι είστε έτοιμοι;

Πρέπει να είμαστε, ιδιαίτερα αν σκεφτείς το πώς χάσαμε στο τελευταίο ματς (σ.σ. με τον Προμηθέα Πατρών). Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να επανέλθουμε πιο δυνατοί, να παίξουμε πιο σκληρά και να διεκδικήσουμε την νίκη.

Πιστεύεις, δηλαδή, πως είναι η ώρα για ένα νέο ξεκίνημα και για την πρώτη εκτός έδρας νίκη;

Είναι σίγουρα αυτό που θέλουμε και χρειαζόμαστε. Ήταν απαράδεκτος ο τρόπος που χάσαμε στην Πάτρα, το να σκοράρεις πέντε πόντους στα τελευταία πέντε λεπτά, είναι απλά τρελό και πέρα από κάθε λογική. Αυτό ήταν και το κομμάτι που δουλέψαμε περισσότερο από όλα, ελπίζοντας πως αύριο (σ.σ. σήμερα) θα δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Άρης απέδωσε τόσο άσχημα, είτε στο πρωτάθλημα είτε στο Champions League. Τι φταίει για τέτοιου είδους εμφανίσεις;

Όλοι έχουμε το ίδιο μερίδιο ευθύνης, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στο ματς με τον Προμηθέα κάναμε λάθος ακόμα και τα πιο απλά πράγματα και αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που θελήσαμε να βελτιώσουμε, να κάνουμε δηλαδή σωστά τα απλά πράγματα, ώστε να είμαστε πολύ πιο αξιοπρεπείς στο παρκέ.

Τι ξέρετε για την Οστάνδη;

Είναι μία πρωταθλήτρια ομάδα στην χώρα της, που στηρίζεται στο ότι γνωρίζονται πολύ καλά οι παίκτες μεταξύ τους, λόγω του ότι βρίσκονται πολύ καιρό μαζί. Αυτό είναι και το μεγάλο τους ατού και απέναντί τους εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε σκληροί, να δουλέψουμε πολύ για να δείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό.

Ποιο πιστεύεις πως θα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για να πάρετε κάτι φεύγοντας από την Οστάνδη;

Όπως ανέφερα ήδη, να παίξουμε σκληρά και να σκοράρουμε περισσότερους πόντους. Μερικές φορές είναι απλά τα πράγματα. Είναι τρελό να σκοράρεις σε 40 λεπτά μόλις 40 πόντους, όπως έγινε στην Πάτρα. Ακόμη κι αν είμαστε πάλι πίσω στο σκορ, επίσης, πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί.

Πρόκειται, ωστόσο, για να ένα ματς που πρόκειται να έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αυτή τη στιγμή έχετε απόσταση μίας νίκης από την Οστάνδη και φαίνεται πως θα είναι ανταγωνίστριά σας για την πρόκριση. Δεν νιώθετε την πίεση μετά και από αυτό που συνέβη στην Πάτρα;

Όχι, δεν νομίζω να νιώθουμε αυτή την πίεση. Το μπάσκετ είναι απλά το άθλημα που παίζουμε και θα βγούμε στο παρκέ για να παίξουμε το παιχνίδι μας. Το ίδιο, ασφαλώς, ισχύει και για εμένα.

Ο Άρης θα έχει και αυτή την φορά φιλάθλους στο πλευρό του. Θεωρείς πως σας δίνουν μία επιπλέον «ώθηση», αν και στην Πάτρα δεν είχε κυλήσει πολύ καλά η μέρα μαζί τους; Είναι, άλλωστε, απαιτητικοί ως φίλαθλοι…

Είμαστε κι εμείς απαιτητικοί με τους εαυτούς μας. Θέλουμε να τους δείξουμε στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) παιχνίδι, ότι δεν είμαστε η ομάδα που είδαν στην Πάτρα, αλλά κάτι καλύτερο. Μία ομάδα που μπορεί να κοντράρει οποιονδήποτε.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ένα επιπλέον «όπλο» για εσάς. Τι γνωρίζεις για τον ίδιο;

Είναι θετικό που προσθέσαμε στην ομάδα μας έναν πόιντ γκαρντ σαν τον ίδιο. Δεν τον έχω δει ιδιαίτερα να παίζει, αλλά στις δύο τελευταίες προπονήσεις μας βοήθησε πολύ. Πιστεύω πως η προσθήκη του θα κάνει καλό, τόσο στον ίδιο όσο και στην ομάδα.

Θεωρείς πως η άφιξή του στην ομάδα, με τις οργανωτικές ικανότητες που διαθέτει, θα σε βοηθήσει στο σκοράρισμα;

Ναι, ήδη πιστεύω ότι βοήθησε και εμένα αλλά και ολόκληρη την ομάδα η παρουσία του στις τελευταίες προπονήσεις. Προσωπικά, θα περιμένω απλώς την ευκαιρία μου και αν χρειαστεί να συνεργαστούμε για να κάνουμε καλύτερη την επίθεσή μας, ας γίνει. Η γραμμή των γκαρντ, πάντως, έγινε με τον ίδιο πιο ανταγωνιστική.

Ανταπόκριση από την Οστάνδη: Ραφαήλ Αλαγάς

photo credit : .eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ