14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γκάλης, Σπανούλης και Ζότς στο ίδιο μενού !

Aνέκαθεν το μπάσκετ ήταν ένα άθλημα πολύ «χορταστικό» για τους θεατές, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για έναν αγώνα της Ευρωλίγκας ή του ΝΒΑ, όπου συνήθως μπαίνουν πολλοί πόντοι προς τέρψιν της εξέδρας. Σε μια κλασική ισπανική μπασκετούπολη, τη Σαραγόσα (όπου είχε φιλοξενήσει μεταξύ άλλων το 1990 τον Αρη και το 1995 τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στα αντίστοιχα φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών), το μπάσκετ «χορταίνει» τον κόσμο, όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και στο τραπέζι!

Και αυτό μόνο σχήμα λόγου δεν είναι. Ολα αυτά σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της Σαραγόσα, που ονομάζεται «La Posada del Jugόn». Το οποίο σημαίνει «Το πανδοχείο του παικταρά» (ή του παίκτη-κλειδί)! Πρόκειται για ένα εστιατόριο ακραιφνώς μπασκετικό, όπου παντού υπάρχει έντονο το στοιχείο από την πορτοκαλί μπάλα και τους αστέρες του αθλήματος.

Οπου και να κοιτάξει κανείς, βλέπει... μπάσκετ, και δεν μιλάμε μόνο για τις τηλεοράσεις του μαγαζιού, που σαφώς παίζουν σε ρυθμούς ΝΒΑ και Ευρωλίγκας, αλλά και ACB (η ισπανική λίγκα). Η αναφορά γίνεται για όλον τον χώρο, από τους τοίχους μέχρι και το ίδιο το μενού που είναι βασισμένο στους αστέρες του αθλήματος, εκεί όπου έχουν ξεχωριστή θέση κορυφαίοι έλληνες μύθοι της πορτοκαλί θεάς, όπως ο Νίκος Γκάλης και ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο καλός φίλος, λάτρης του basketa.gr και τρελός με την πορτοκαλί μπάλα (εκκολαπτόμενος προπονητής μπάσκετ στη Γαλλία) Νέστορας Μουζουράκης ήταν αυτός που ξετρύπωσε για μας αυτό το πρωτότυπο εστιατόριο, καθώς το είχε επισκεφτεί ένας Ισπανός φίλος του, ο Αντόνιο, με τον αδερφό του Μάρκ και από εκεί προέρχονται και οι φωτογραφίες που μας έστειλε.

 

Πεντανόστιμα τόστ οι Γκάλης και Σπανούλης  !

Σε όλους τους τοίχους υπάρχουν καδραρισμένες φανέλες μεγάλων παικτών, καθώς και αποτυπωμένες ατάκες τους που άφησαν εποχή. Ο κατάλογος για να παραγγείλει κάποιος χωρίζεται ως εξής: Τα χάμπουργκερ έχουν ονόματα παικτών του ΝΒΑ. Οι σαλάτες έχουν ονόματα διάσημων παικτριών. Οι κρέπες είναι με ονόματα προπονητών. Τα τόστ (όχι κλασσικά αλλά εμπλουτισμένα σε ένα είδος πιο χορταστικού σάντουιτς) έχουν ονόματα διάσημων ευρωπαίων παικτών. Ενώ τα κλασσικά σάντουιτς φέρουν τα ονόματα μεγάλων Ισπανών του παρελθόντος αλλά και του σήμερα.

Αν κάποιος για παράδειγμα παραγγείλει ένα... Βασίλη Σπανούλη, αμέσως θα δει στο πιάτο του ένα σάντουιτς με πουρέ ντομάτας (salmorejo), βακαλάο μαριναρισμένο, κολοκυθάκι και αγιολί πιπεριάς στον φούρνο. Ο Νίκος Γκάλης είναι... σάντουιτς με τόνο, ντομάτας, πατέ ελιάς, αντζούγιες και μοτσαρέλα Ο Τόνι Κούκοτς, σάντουιτς με ψημένο μοσχαρίσιο φιλέτο και μοτσαρέλα. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, σάντουιτς με κρέμα τυριού, ντομάτα, καπνιστό σολομό και μήλο. Ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς είναι σάντουιτς με πουρέ ντομάτας, ζαμπόν του Τερουέλ, ψημένη κόκκινη πιπεριά και τηγανητό αβγό, ενώ ο Ντίνο Μενεγκίν είναι σάντουιτς με φέτες μήλου, φουαγκρά και καραμελωμένο κρεμμύδι σε κρασί πόρτο. Σάντουιτς με ψητό κρέας, καραμελωμένο κρεμμύδι, γουακαμόλε, τυρί τσένταρ και μοτσαρέλα είναι ο Λούκα Ντόνσιτς. Πιο ακριβό σάντουιτς είναι αυτό του Μενεγκίν (12 ευρώ), ενώ ακολουθούν τα Γκάλης, Σπανούλης και Γιασικεβίτσιους (6,5 ευρώ).

 

Air... Burger και κρέπα Ζοτς !

Στα χάμπουργκερ ξεχωρίζουν ο Μάικλ Τζόρνταν (μπιφτέκι βοδινού 200 γρ., ρόκα ζούγκλας, κονσέρτα ντομάτας, τυρί Idiazabal και σάλτσα «La posada»), ο Μάτζικ Τζόνσον (μπιφτέκι βοδινού 200 γρ., μαρούλι, καραμελωμένο κρεμμυδάκι, ντομάτα, τυρί τσένταρ, μπέικον και αβγό στη σχάρα) και ο Κόμπι Μπράιαντ (μπιφτέκι Αραγονίας ternasco, μοτσαρέλα, μαρούλι, σιδερωμένη σάλτσα μήλου και κάρι) που είναι - μαζί με τον Λάρι Μπερντ και τον Μάτζικ Τζόνσον - το πιο ακριβό χάμπουργκερ (7 ευρώ). Τα σάντουιτς του μαγαζιού είναι όλα ισπανοί παίκτες, με ακριβότερο (8,90 ευρώ) το μενταγιόν σολομού που φέρει το όνομα του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης Χουάνμα Ιτουριάγκα (έπαιξε τις δεκαετίες του 1970 και του 1980) και πολύ δημοφιλές πιάτο το ψητό στήθος κοτόπουλου, με μανιτάρια, τυρί, μαρούλι και νόστιμη σάλτσα κάρι που ονομάζεται «Πάου Γκασόλ» !

Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπάρχει στο μαγαζί ως... κρέπα με ζαμπόν Serrano, τυρί κρέμας, μανιτάρια και αβγά σκληρά βρασμένα, ενώ εάν κάποιος είναι χορτοφάγος παίρνει μια κρέπα «Φιλ Τζάκσον» με κολοκυθάκια, μανιτάρια, μελιτζάνες, σπαράγγια, ντομάτα και σάλτσα romesco. Πιο... γευστικός ο γερόλυκος (κοουτσάρει ακόμα) Αϊτο Γκαρθία Ρενέσες, που είναι κρέπα με κοτόπουλο, μανιτάρια, μπέικον και ροκφόρ.

Στην κατηγορία των μπουρίτος βρίσκει κανείς θρύλους του νοτιαμερικάνικου μπάσκετ. Ετσι μπορεί να παραγγείλει τον Αργεντίνο Μανού Τζινόμπιλι (βοδινό κρέας με λαχανικά και σάλτσα μπάρμπεκιου, συνοδευόμενο από nachos με τυρί και προαιρετική ζεστή σάλτσα), τη βραζιλιάνικη καλαθομηχανή, τον Οσκάρ Σμιντ (κοτόπουλο με μανιτάρια, κρεμμύδι και γκουακαμόλη, συνοδευόμενο από nachos με τυρί) ή για όσους δεν θέλουν κρέας, τον Αργεντίνο Λουίς Σκόλα (καπνιστός σολομός με σάλτσα ταρτάρ, τυρί έμενταλ, καρπάτσιo μήλου και ρόκα ζούγκλα, συνοδευόμενο από σαλάτα).

Στον κατάλογο υπάρχουν και μενού ΝΒΑ και ACB με την ονομασία τους να παραπέμπει απόλυτα στο μπάσκετ όπως "Πρώτο δεκάλεπτο" για μια ατομική μερίδα ή "Τάιμ άουτ" για μενού περισσοτέρων ατόμων. Η κατηγορία "Διαιτητές" αναφέρεται στα ποτά από το πιο ακριβό κρασί μέχρι το μεταλλικό νερό. Οπως είπαμε στους τοίχους υπάρχουν και ατάκες διάσημων παικτών, όπως αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία και ανηκει στον Λάρι Μπέρντ («Εχω τη θεωρία πως αν δίνεις το 100% συνεχώς, με κάποιον τρόπο τα πράγματα πηγαίνουν καλά στο τέλος»)

p>

 

Το basketa.gr πιστό όπως πάντα στην λεπτομερή ενημέρωση των αναγνωστών του, δεν θα μπορούσε να μην σας παραθέσει το αναλυτικό μενού και στα ελληνικά όπως και τις τιμές, ώστε όσοι τυχεροί ή τυχερές βρεθείτε στο εν λόγω εστιατόριο να έχετε ήδη ξεχωρίσει τις αγαπημένες σας προτιμήσεις. Μια συμβουλή:
Μην διαλέγετε μόνο με βάση τον αγαπημένο σας παίκτη ή προπονητή. Κοιτάξτε λίγο και τα υλικά του πιάτου !

Αναλυτικά οι κατηγορίες


ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

1. Πάου Γκασόλ (Ψητό στήθος κοτόπουλου, μανιτάρια, τυρί enmental, μαρούλι και νόστιμη σάλτσα κάρυ) 5.80 ευρώ

2. «Μπόμπα» Ναβάρο (Ψητό στήθος κοτόπουλου, μπέικον, κατσικίσιο τυρί, ρόκα ζούγκλας, μέλι και σάλτσα μουστάρδας) 5.90 ευρώ

3. Φερνάντο Μαρτίν (Μαρούλι, τροχοί ντομάτας, τόνος, βραστό αυγό, σπαράγγια και μαγιονέζα (σε ψωμί με σπόρους) 5.50 ευρώ

4. Επι (Ψητό χοιρινό φιλέτο, κρεμμύδι ποσέ, σάλτσα roquefort και μπέικον) 5.90 ευρώ

5. Φελίπε Ρέγιες (Βόειο κρέας στη σχάρα, nachos, jalapeños και εξαιρετικά καυτή σάλτσα) 5.90 ευρώ

6. Ρίκυ Ρούμπιο (Longaniza de Graus στη σχάρα, τηγανητό πράσινο πιπέρι, κατσικίσιο τυρί και salmorejo) 5.80 ευρώ

7. Ρούντι Φερνάντεζ (Χοιρινό φιλέτο, ντομάτα, ζαμπόν, ψητό αυγό και κόκκινο αγιόλι) 5.90 ευρώ

8. Γκαρμπαχόθα (εκλεκτό jamon, γαλλική ομελέτα, τυρί brie και ντομάτα (σε ψωμί σπόρου) 5.80 ευρώ

9. Κορμπαλάν (Σουπιές σχάρας, μαλακό αγιόλι και πιπεριά) 6.10 ευρώ

10.Σέρχιο Γιούλ (Μεγάλο καλαμάρι) 5.40 ευρώ

11.Βιγιακάμπα (Μπέικον, τυρί Emmental, ψητό αυγό, μαρούλι και μαγιονέζα) 5.30 ευρώ

12. Καλντερόν (Ψητό στήθος κοτόπουλου, μπέικον, τυρί τσένταρ, καραμελωμένο κρεμμύδι και σάλτσα μπάρμπεκιου ) 5.80 ευρώ

13. Μάρκ Γκασόλ (Ψητό χοιρινό φιλέτο, μπέικον, καραμελωμένο κρεμμύδι με πορτοκάλι και φουά μους) 6.70 ευρώ

14. Ιτουριάγκα (Κόντρα φιλέτο, μενταγιόν φουά και ψωμί με ντομάτα) 8.90 ευρώ

15. Τσάτσο Ροντρίγκεζ (Ψητή μπριζόλα, κολοκυθάκια, μανιτάρια, ψητή κόκκινη πιπεριά και σάλτσα romesco) 6.80 ευρώ

16. Φερνάντο Αρτσέγκα (Ψητές μπριζόλες, πατάτες φούρνου, ψητό αυγό, πράσινη πιπεριά και ήπια γεύση αγιόλι) 6.80 ευρώ

17. Ανγκούλο (Ψητό μοσχαρίσιο φιλέτο, καραμελωμένο κρεμμύδι με σάλτσα Port και alley-oop) 7.50 ευρώ

18. Ματίας Λεσκάνο (για χορτοφάγους) Ντομάτα, μελιτζάνα, μανιτάρια, άγρια μούρα, κόκκινη πιπεριά και σάλτσα ρομέσκο (σε ψωμί σπόρου) 5.90 ευρώ

ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ:

19. Μάικλ Τζόρνταν (Μπιφτέκι βόειου κρέατος (200 γρ.), Ρόκα ζούγκλας, ντομάτα μαρμελάδας, τυρί Idiazábal και σάλτσα "La posada") 6.90 ευρώ

20. Μάτζικ Τζόνσον (Μπιφτέκι βόειου κρέατος (200 γρ.), Μαρούλι, καραμελωμένο κρεμμύδι στο λιμάνι, ντομάτα, τυρί τσένταρ, μπέικον και αυγό στη σχάρα) 7 ευρώ.

21. Λάρι Μπέρντ (Μπιφτέκι βοδινού (200 γρ.), Ρόκα, κατσικίσιο, καραμελωμένο κρεμμύδι στο λιμάνι, μπέικον και σάλτσα "La posada") 7 ευρώ

22. Σακίλ Ο Νίλ (Μπιφτέκι κοτόπουλου, τυρί καμαμπέρ, μαρούλι, μπέικον, κολοκυθάκια και σάλτσα αλόης) 6.20 ευρώ
23. Κόμπι Μπράιαντ (Aragón αρνί μπιφτέκι, μοτσαρέλα, μαρούλι, ψητό μήλο και σάλτσα κάρυ) 7 ευρώ

24. Κέβιν Μαγκί (Σπιτικό μπιφτέκι για χορτοφάγους, ανάμικτο μαρούλι, τυρί καμαμπέρ, φέτα ντομάτας, μανιτάρι και σάλτσα μουστάρδας) 5.30 ευρώ.

ΜΠΟΥΡΙΤΟΣ:

25. Τζινόμπιλι (Βόειο κρέας με λαχανικά και σάλτσα μπάρμπεκιου, συνοδευόμενο από nachos με τυρί και προαιρετική η καυτή σάλτσα) 6 ευρώ

26. Οσκάρ Σμίντ (Κοτόπουλο κρέας με μανιτάρι, κρεμμύδι και γκουακαμόλε, συνοδευόμενο από νάτσος με τυρί και προαιρετική η καυτή σάλτσα) 6 ευρώ

27. Λουίς Σκόλα (Καπνιστός σολομός, σάλτσα ταρτάρ, τυρί Emmental, καρπάτσιο μήλου και ρόκα ζούγκλας, συνοδευόμενη από σαλάτα και
προαιρετική η καυτή σάλτσα) 6 ευρώ

ΤΟΣΤ:

28. Σαμπόνις (Κρέμα τυριών, μανιταριών, μπέικον και μοτσαρέλας) 5.70 ευρώ

29. Πέτροβιτς (Ροδέλες ντομάτας, ζαμπόν Teruel, τυρί καμαμπέρ, πράσινη πιπεριά και μοτσαρέλα) 5.90 ευρώ

30. Νοβίτσκι (Μους φουά, ζαμπόν Teruel, άγρια σπαράγγια και μοτσαρέλα) 6.20 ευρω

31. Τόνι Πάρκερ (Ροδέλες ντομάτας, κρέμα ροκφόρ, κατσικίσιο τυρί, τυρί τσένταρ και μοτσαρέλα) 6 ευρώ

32. Σπανούλης (Πουρές ντομάτας, μαριναρισμένος μπακαλιάρος, κολοκυθάκια και κόκκινο αγιόλι au gratin) 6.50 ευρώ

33. Κούκοτς (Νόστιμο μπάρμπεκιου μοσχάρι και μοτσαρέλα) 6.20 ευρώ

34. Γιασικεβίτσιους (Τυρί κρέμας βοτάνων, τροχοί ντομάτας, καπνιστός σολομός και μήλο) 6.50 ευρώ

35. Στογιάκοβιτς (Πουρές ντομάτας, ζαμπόν Teruel, ψητό κόκκινο πιπέρι και ψητά αυγά) 6 ευρώ

36. Μενεγκίν (Ψητό μήλο, μενταγιόν φουά και καραμελωμένο κρεμμύδι στο λιμάνι) 12 ευρώ

37. Νίκος Γκάλης (Ροδέλες ντομάτας, τόνος, πατέ μαύρης ελιάς, αντσούγιες από την Κανταβρία και μοτσαρέλα) 6.50 ευρώ

38. Λούκα Ντόντσιτς (Κοτόπουλο σχάρας, καραμελωμένο κρεμμύδι, γουακαμόλε, τυρί τσένταρ και μοτσαρέλα) 6.20 ευρώ

ΣΑΛΑΤΕΣ:

39. Αλμπα Τόρενς (Μπουκέτο με μαρούλι, ντομάτα, ψητό κοτόπουλο, μήλο, μανιτάρι, βραστό αυγό και ροζ σάλτσα) 7.90 ευρώ

40. Λάια Παλάου (Μπουκέτο με μαρούλι, ντομάτα, κατσικίσιο ψωμί, ξηρούς καρπούς, μπέικον και μέλι και σάλτσα μουστάρδας) 8 ευρώ

41. Αμάγια Βαλντεμόρο (Μπουκέτο μαρούλι, ντομάτα, κρεμμυδάκι, τόνος, βραστό αυγό, σπαράγγια και πράσινες ελιές) 7.50 ευρώ

42. Νούρια Μαρτίνεθ (Μωρό σπανάκι, ντομάτα, ζαμπόν Teruel, νιφάδες τυριών Idiazábal και βινεγκρέτ μαύρης ελιάς) 8.60 ευρώ

43. Μπέττυ Σεμπριάν (Μπουκέτο με μαρούλια, ροδέλες ντομάτας, καπνιστός μπακαλιάρος, πιπεριές, γκούλες και κρουτόν) 8.70 ευρώ
44. Πιλάρ Βαλέρο (Μπουκέτο μαρούλι, ντοματίνια, κοτόπουλο, μπέικον, τυρί τσένταρ, κρουτόν και σάλτσα Καίσαρα) 8 ευρώ

ΚΡΕΠΕΣ

45. Αϊτο Γκαρθία Ρενέσες (Κοτόπουλο, μανιτάρια, μπέικον και ροκφόρ) 6.80 ευρώ

46. «Πεπέλου» Αμπος (Κρέμα τυρί, μελιτζάνα, μπακαλιάρος και piquillos) 7.20 ευρώ

47. Φίλ Τζακσον (Κολοκυθάκια, μανιτάρια, μελιτζάνα, άγρια μούρα, σάλτσα ντομάτας και ρομέσκο) 6.80 ευρώ

48. Πέπου Ερνάντεζ (Ρόκα, καπνιστός σολομός, σπαράγγια και τυρί brie) 7.20 ευρώ

49. Ομπράντοβιτς (Serrano ζαμπόν, τυρί κρέμας, μανιτάρι και αυγό) 6.80 ευρώ

 Καλή σας (μπασκετική) όρεξη

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ