16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Γι’ αυτό κατέληξε στον Τζάκσον ο Παναθηναϊκός (vid)

Ο Πιερ Τζάκσον φαίνεται ότι έχει το προβάδισμα για να ντυθεί στα πράσινα και να αποτελέσει το βασικό πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή στην κορυφή της λίστας, με τον Γιώργο Βόβορα να αλλάζει το πλάνο του.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη επιλογή ήταν ο Λορέντζο Μπράουν ο οποίος είχε καλή παρουσία πέρσι στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα. Τελικά όμως προτίμησε την καλύτερη οικονομικά πρόταση της Φενέρμπαχτσε.

Στη συνέχεια, το «τριφύλλι» στράφηκε στην επιλογή του Νίκο Λαπροβίτολα. Ο Αργεντινός πόιντ γκαρντ συμφώνησε να έρθει στην Ελλάδα, όμως έπρεπε να μείνει ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η «Βασίλισσα» δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της εξαιτίας της διαφαινόμενης αποχώρησης του Φακούντο Καμπάτσο. Το θέμα έδειχνε να «κολλάει» και πλέον ενεργοποιήθηκαν οι λύσεις που αρχικά δεν ήταν πρώτες επιλογές.

Οι λόγοι που επιλέχτηκε ο Τζάκσον

Αν κρίνει κάποιος από την πρώτη επιλογή που ήταν ο Μπράουν, ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού είχε στο νου του έναν πόιντ γκαρντ ο οποίος πρώτα θα εκτελεί και μετά θα δημιουργεί.

Θα κινηθεί δηλαδή σ' ένα διαφορετικό μοτίβο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν ο Νικ Καλάθης αποτελούσε επιτομή του δημιουργικού πλέι μέικερ.

Στη συνέχεια η κατάσταση άλλαξε, από τη στιγμή που υπήρχε η πιθανότητα μίας ποιοτικής προσθήκης όπως αυτή του Λαπροβίτολα.

Πλέον όμως επί της ουσίας γυρνάει στο πρώτο πλάνο που θέλει ο βασικός πόιντ γκαρντ να εκτελεί κυρίως.

Η μεγάλη διαφορά του Τζάκσον σε σχέση με τον Μπράουν είναι ότι ο πρώτος είναι πιο κοντός, ενώ έχει τεράστια έφεση στα σουτ τριών πόντων που είναι και το δυνατό του σημείο.

Ερωτηματικό υπάρχει για το αμυντικό κομμάτι, αφού ο Τζάκσον και λόγω σωματοδομής δεν μπορεί να μαρκάρει πολύ καλά, όμως πιέζει αρκετά καλά την μπάλα.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι εκείνος που θα αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό, με δεδομένο ότι οι «πράσινοι» θέλουν να κλείσουν την υπόθεση και να ολοκληρώσουν το ρόστερ τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ