21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γι’ αυτό είσαι ο G.O.A.T.

Τι σημαίνει να είσαι ο καλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών; Η συζήτηση φούντωσε ξανά με αφορμή το ντοκιμαντέρ "The Last Dance" του ESPN. Τα επιτεύγματα του Μάικλ Τζόρνταν ήρθαν και πάλι στην επικαιρότητα, πολύς κόσμος τα θυμήθηκε, άλλος τόσος κόσμος, αγέννητος ή σε πολύ νεαρή ηλικία πριν από 25-30 χρόνια, τα έμαθε και όλοι κατά κάποιον τρόπο συμφώνησαν ότι παίκτης σαν τον MJ δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στη Γη.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ίσως ο μόνος που μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια από πλευράς ικανοτήτων, αγωνιστικών επιτευγμάτων και στατιστικών. Έχει μάλιστα τους υποστηρικτές του στην άτυπη κόντρα για τον τίτλο του Greatest Of All Times (G.O.A.T.), όμως ο Τζόρνταν υπερέχει σαφώς.

Από την άλλη πάλι ο ΛεΜπρόν, εξοργισμένος από την αναίτια δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, έχει κάνει αυτό...

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Do you understand NOW!!??!!?? Or is it still blurred to you?? ??‍♂️ #StayWoke?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LeBron James (@kingjames) στις

Κι αυτό...

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

STILL!!!! ???

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LeBron James (@kingjames) στις

Παλιότερα είχε κάνει αυτό (μετά τις δολοφονίες από αστυνομικούς δύο μαύρων στο Φέργκιουσον, που είχαν πυροδοτήσει ταραχές το 2014)...

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

As a society how do we do better and stop things like this happening time after time!! I'm so sorry to these families. Violence is not the answer people. Retaliation isn't the solution as well. #PrayersUpToTheFamilies #WeHaveToDoBetter

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LeBron James (@kingjames) στις

Κι αυτό (απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ: "Ρε αλήτη, ο Στεφ Κάρι έχει πει ήδη ότι δεν θα έρθει (στον Λευκό Οίκο)! Οπότε τι να το καλέσεις; Η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο ήταν μεγάλη τιμή μέχρι που εμφανίστηκες εσύ"!)...

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. Κι έχει ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ σε ζητήματα που απασχολούν έντονα την αμερικανική κοινωνία. Κάτι που ο Μάικλ Τζόρνταν δεν έκανε ποτέ όσα χρόνια έπαιζε μπάσκετ. Αλλά ούτε και μετά.

Είδαμε πρόσφατα στο "Last Dance" πώς αντέδρασε ο MJ όταν, στον κολoφώνα της δόξας του, του ζήτησαν να στηρίξει τον μαύρο υποψήφιο των Δημοκρατικών στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας έναντι του λευκού και ρατσιστή υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων. Όχι μόνο απείχε από τη δημόσια συζήτηση, όχι μόνο δεν βοήθησε τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, αλλά θρυλείται πως αιτιολόγησε τη στάση του με το περίφημο: "Και οι Ρεπουμπλικάνοι αγοράζουν παπούτσια".

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά των δύο. Ο Τζόρνταν έκανε πραγματικότητα το αμερικάνικο όνειρό του. Δούλεψε σκληρά, έγινε το νούμερο 1, έβγαλε λεφτά και κάθησε στ' αυγά του, για να μπορεί να συνεχίζει να δουλεύει σκληρά και να βγάζει λεφτά πουλώντας την εικόνα του σε ένα κοινό που θέλει να την καταναλώνει (την εικόνα του) με την ησυχία του και χωρίς ενοχλητικούς περισπασμούς. Η κοινωνία που τον ανέδειξε έγινε ο πελάτης του. Και ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.

Αντίθετα, ο ΛεΜπρόν, παρότι ακολούθησε την ίδια ακριβώς πορεία στα γήπεδα, αισθάνθηκε κάποια στιγμή ότι έχει υποχρέωση να χρησιμοποιήσει τη δύναμη που απέκτησε και να σταθεί απέναντι σε αυτά που τον ενοχλούν. Γιατί έτσι θα δώσει φωνή σε εκατομμύρια ανθρώπους που νιώθουν το ίδιο με αυτόν, αλλά δεν μπορούν να ακουστούν. Σε εκατομμύρια ανθρώπους που με την αποδοχή και τον θαυμασμό τους τον έκαναν αυτό που είναι. Και πρέπει αυτός να τους επιστρέψει ως ανταπόδοση κάτι. 

Κι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς βγάζει λεφτά δουλεύοντας σκληρά και πουλώντας την εικόνα του, ταυτόχρονα όμως αντιλαμβάνεται ότι το κοινό που τον θαυμάζει και τον ακολουθεί δεν είναι μόνο πελάτες. Είναι πάνω απ' όλα άνθρωποι.

Γι' αυτό είναι ο καλύτερος όλων των εποχών...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ