25.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Γιώργος Τσιάκος στο Basketa: «Έδειξα ότι δεν είμαι τελειωμένος»

Ο Γιώργος Τσιάκος οδηγεί τη Δάφνη Δαφνίου στην παραμονή, με αποκορύφωμα την εξωπραγματική του εμφάνιση στο Κορωπί, και προχώρησε στη δική του... εξομολόγηση στο Basketa.gr, μιλώντας για το τι σήμαινε η φετινή του αποστολή, έχοντας βιώσει νωρίτερα αρκετές ταλαιπωρίες.

Ήταν μία από τις σημαντικές κινήσεις του περασμένου καλοκαιριού στη Β' Εθνική, ερχόμενος για να στηρίξει την φιλόδοξη Δάφνη Δαφνίου στην προσπάθεια της να καθιερωθεί στην κατηγορία, ύστερα από μία τρομερή σεζόν στη Γ' Εθνική προηγουμένως. Η χρονιά ξεκίνησε με ένα πολλά υποσχόμενο «4 στα 4», αλλά στη συνέχεια η κατάσταση «στράβωσε», για να έρθει μεσούσης της περιόδου ο Κώστας Σορώτος αντί του Νίκου Ρήγγα και την ομάδα πλέον να σημειώνει μία αξιοσημείωτη ανοδική πορεία, έχοντας τρεις συνεχόμενες νίκες (Πανελευσινιακός-Τρίτων εντός, Κορωπί εκτός), με τελευταία εξαιρετική εμφάνιση αυτή στο Κορωπί, όπου το «διπλό» με 89-74 ίσως να σημαίνει πολλά για την παραμονή, για την οποία η ομάδα του Χαϊδαρίου απέκτησε προβάδισμα, πριν από τη διακοπή του Πάσχα.

Στο ματς αυτό, αν υπάρχει ένας παίκτης που έβαλε το «στίγμα» του, αυτός ήταν ο Γιώργος Τσιάκος, με τους 28 του πόντους να λένε πολλά. Ο έμπειρος σέντερ, μιλάει στο Basketa.gr για τη σημασία του αποτελέσματος στα Ανατολικά προάστια, εξηγώντας το πώς βρέθηκε η ομάδα του σε μία δύσκολη κατάσταση για την ίδια, παρά το αρχικό εξαιρετικό ξεκίνημα. Παράλληλα, αναφέρεται στο τι τον έκανε να δεχθεί να βοηθήσει τη Δάφνη, δίνοντας έμφαση στα δικά του προσωπικά κίνητρα, που φαίνεται να τον κάνει να μοιάζει με... θηρίο έτοιμο να «κατασπαράξει» άπαντες, βαίνοντας προς τα 36 του χρόνια και μετά από μία «πλούσια» καριέρα στις εθνικές κατηγορίες, με φανέλες σπουδαίων συλλόγων, όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος, το Περιστέρι, ο Πανελευσινιακός, το Μαρούσι, η Νήαρ Ηστ, ο Κολοσσός Ρόδου, η Καβάλα και ο Ηλυσιακός μεταξύ άλλων.

Γιώργο τι σημαίνει, ουσιαστικά, αυτό το «διπλό» στο Κορωπί;

Μετά από μία κακή περίοδό μας με αρκετά αρνητικά αποτελέσματα, έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε τις νίκες που θέλουμε και αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει τη δυνατότητα να πιστεύουμε ακόμη πιο έντονα στην παραμονή. Κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς έχουμε ακόμη έξι «τελικούς» μπροστά μας.

Θεωρείς ότι αυτό το αποτέλεσμα, μιας και πρόκειται για μία εκτός έδρας νίκη, μετράει «διπλά» για την προσπάθεια σας;

Σε αυτή την φάση, όντως, το να κάνεις δύο νίκες ή να παίρνεις διαφορά επί αντιπάλων που έχουν τον ίδιο στόχο με εσένα, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Έχουμε δύο νίκες με Κορωπί-Κηφισιά, πλέον, και τη διαφορά με Ίκαρο-Πανελευσινιακό, ενώ υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια όπου μπορούμε να διεκδικήσουμε αποτελέσματα, που θα ισχυροποιήσουν τη θέση μας. Αντιμετωπίσαμε το ματς με το Κορωπί, υπό το πρίσμα αυτό, σσν «τελικό», με το πλάνο να μας βγαίνει τελικά.

Η σεζόν, πάντως, είχε ξεκινήσει με ένα εντυπωσιακό «4 στα 4». Τι έγινε στη συνέχεια και βρεθήκατε σε μία παρατεταμένα κακή περίοδο, πριν ξαναρχίσετε πρόσφατα να στέκεστε ξανά στα πόδια σας δυναμικά;

Από την αρχή δεν φτιαχτήκαμε για να πρωταγωνιστήσουμε, καθώς πρόκειται για την αναγνωριστική σεζόν της ομάδας με την κατηγορία. Ο στόχος ήταν να φτιάξουμε κορμό, με έμπειρα παιδιά που θα βοηθούσαν τα νεότερα να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους. Το «4 στα 4» μας έχει βοηθήσει για την κατάσταση όπου βρισκόμαστε τώρα, αλλά είναι αλήθεια ότι… κάπου μας μπέρδεψε, όταν το κάναμε, ίσως να νομίσαμε ξαφνικά ότι αλλάξαμε στόχο. Μετά, όμως, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την ψυχολογία μας, έχοντας μία σημαντική περίοδο ντεφορμαρίσματος και, πλέον, είμαστε απλά καταδικασμένοι να κοιτάμε μπροστά.

Εσύ, μετά από αρκετά χρόνια στις εθνικές κατηγορίες και με συλλόγους με τη δική τους οντότητα, πώς πείστηκες να πας στο Χαϊδάρι;

Πέρυσι είχα υποστεί έναν τραυματισμό, που ανάγκασε να παίζω τη μισή χρονιά τραυματίας, για να κάνω μετά την εγχείρηση στο γόνατο. Ήθελα να βρω μία ομάδα που θα με εμπιστευόταν, γιατί πίστευαν ίσως μερικοί ότι ο Τσιάκος είχε τελειώσει μετά τον τραυματισμό. Σκέφτομαι ακόμη, όμως, σαν επαγγελματίας και με την προσέγγισή τους οι άνθρωποι της Δάφνης που έδειξαν, ότι με πιστεύουν. Η διοίκηση και ο κόουτς Ρήγγας θέλησαν να βγω μπροστά, μαζί με άλλους παίκτες με παραστάσεις σαν τον Μιχόπουλο. Είναι άνθρωποι αληθινοί, σοβαροί και ντόμπροι. Μου έδειξαν την ευκαιρία να δείξω, ότι ο Γιώργος δεν έχει τελειώσει με το μπάσκετ, και νομίζω ότι τα έχω καταφέρει.

Κόντρα στο Κορωπί έφτασες τους 28 πόντους και βοήθησες τα μέγιστα την ομάδα σου. Είναι ίσως η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας σου;

Είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες, καθώς υπάρχουν κι άλλες όπως και οι 23 που είχα πετύχει σε ένα ΠΑΟΚ-Άρης. Ήταν, σίγουρα, μία μεγάλη εμφάνιση, γιατί θέλαμε οπωσδήποτε την νίκη και το «πρέπει», κάπως έτσι, γινόταν ακόμη πιο μεγάλο για εμάς. Παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο κι έπρεπε να τα καταφέρουμε.

Η ομάδα, βέβαια, μετρά τώρα 10 νίκες και είναι σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τους περισσότερους ανταγωνιστές της. Τι πρέπει να κάνει για να κρατήσει το προβάδισμά της;

Πρέπει να δουλέψει πολύ, να κάνει μεγάλο κόπο και να μην αποπροσανατολιστεί. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, να χάσουμε το ρυθμό που έχουμε αυτή τη στιγμή, οφείλουμε να μείνουμε ταπεινοί στο στόχο μας, για να τα καταφέρουμε στο τέλος.

Ποια είναι, κατά τη γνώμη σου, η επιρροή του Κώστα Σορώτου στα τελευταία σας αποτελέσματα, στη διαφορετική εικόνα που είχατε δείξει πριν έρθουν αυτά, αλλά και στη δική σου απόδοση;

Ο Κώστας Σορώτος είναι ένας προπονητής που έχει φάει τις κατηγορίες… με το κουτάλι και ξέρει να παίρνει από κάθε παίκτη τον καλύτερο εαυτό του. Καταφέρνει πάντα να παίζουν οι ομάδες του με αυτοπεποίθηση και η Δάφνη μπορώ να πω, ότι παίζει και όμορφο μπάσκετ. Όλα αυτά τα λέω, φυσικά, χωρίς να θέλω να μειώσω και τη συμβολή του κόουτς Ρήγγα. Η αλλαγή ίσως να χρειαζόταν, πάντως, κυρίως για την αυτοπεποίθησή μας και τον Σορώτο τον ξέρουμε πολύ καλά οι περισσότεροι. Είναι, άλλωστε, από τους σπουδαιότερους προπονητές των εθνικών κατηγοριών και δεν το αναφέρω απλά επειδή μας προπονεί.

Τι θέλει να κάνει, πια, ο Γιώργος Τσιάκος;

Ο Τσιάκος και… ο κάθε Τσιάκος θέλει να ευχαριστιέται το παιχνίδι, να ζει για το μπάσκετ. Όταν απολαμβάνεις κάτι, όρια δεν υπάρχουν, και για αυτό θέλω να είμαι στα παρκέ αρκετό καιρό ακόμη.

Photo Credits: PKM



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ