23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γιώργος Σκαραφίγκας στο Basketa: «Ένα ραντεβού με τον πρόεδρο ήταν αρκετό…»

Ο Ερμής Αγιάς πήρε μια νίκη ονείρων απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας και ο Γιώργος Σκαραφίγκας μίλησε στο Basketa.gr για τη σπουδαία επιτυχία, το τι τον έπεισε να αφήσει την Ακράτα για να έρθει ξανά στη Λάρισα, το εγχείρημα του συλλόγου με κορωνίδα τον Νέστορα Κόμματο και τους πραγματικούς στόχους.

Τα όνειρα είναι μεγάλα στον Ερμή Αγιάς και αυτό δεν το έχει κρύψει ο σύλλογος. Playoffs στην Α2 και τον Παναθηναϊκό στη Λάρισα ζήτησε ο πρόεδρος, Θοδωρής Ριζούλης, και η αλήθεια είναι ότι ο πήχης τέθηκε πολύ ψηλά, με τις πρώτες εμφανίσεις να μην είναι τόσο πειστικές, με αποτέλεσμα μετά την ήττα της πρεμιέρας από το Πευκοχώρι να απομακρυνθεί ο Στέφανος Πέρκος.

Στη θέση του, ένας άλλος κόουτς εγνωσμένης αξίας θα προσλαμβανόταν, με τον Γιώργο Σκαραφίγκα να αναλαμβάνει την ομάδα. Και όσο για τι τον έπεισε, ήταν ξεκάθαρος και μιλώντας στο Basketa.gr είπε πως «με έπεισε η συνομιλία που είχα με τον πρόεδρο. Στο τετ α τετ που είχαμε, μου μίλησε για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του συλλόγου, με αποτέλεσμα να μην αργήσω να δεχθώ την πρόταση».

Κι έκτοτε, ο Ερμής μετρά ήδη τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, από την ημέρα που ήρθε, με την εικόνα του κάθε φορά σαφώς βελτιωμένη. Τι είναι το πρώτο πράγμα, που άλλαξε όμως ο κόουτς Σκαραφίγκας στην καθημερινότητα της ομάδας; «Δεν νομίζω πως υπήρχε κάτι στην ομάδα, που είχε συμβεί ή έφταιγε. Δε θεωρώ, ότι υπήρχε κάποια αρνητική ατμόσφαιρα, καθώς είχε παίξει μόλις ένα ματς, αλλά είναι σίγουρο, ότι τα παιδιά πήραν μια ψυχολογική ανάταση με τις νίκες που πήραν στη συνέχεια, ενώ όσο υπάρχει ο Νέστορας Κόμματος, που αποτελεί μια σπουδαία οντότητα και τραβά τα υπόλοιπα παιδιά, τότε θα υπάρχει αισιοδοξία», υπογράμμισε, μη θεωρώντας πως υπάρχουν θεαματικές αλλαγές και στεκούμενος ιδιαίτερα στην παρουσία του έμπειρου φόργουορντ, αναφέροντας ότι «θα σχολιάσω μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι, αν και ισχύει αυτό που ανέφερες σχετικά με την καθημερινή του επιρροή, αφού στην προπόνηση πάντα θέλει να βοηθήσει τους υπόλοιπους παίκτες. Δεν είναι μυστικό, άλλωστε, ότι όσο μπάσκετ ξέρει αυτός… ξέρουμε και όλοι οι υπόλοιποι, αλλά το πιο θετικό στην περίπτωσή του, είναι ότι σε εμπιστεύεται, όποιος παίκτης κι αν είσαι. Έχει καταφέρει, λοιπόν, να βρει μια ισορροπία στο αγωνιστικό κομμάτι, όντας προπονητής στην άμυνα και έχοντας συγκεκριμένο ρόλο επιθετικά. σκοράροντας όσο χρειάζεται, ενώ μπορεί και περισσότερο».

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει, πάντως, σε ένα μεγάλο θρίαμβο με τον Ιωνικό. Πώς τον σχολιάζει ο Γιώργος Σκαραφίγκας; «Σε επίπεδο background, για την ιστορία του Ερμή και το μπάσκετ της Λάρισας, γενικά, είναι όντως μια νίκη ονείρων. Σε αγωνιστικό επίπεδο, όμως, ήταν μία νίκη που ήρθε, επειδή δεν είχαμε να χάσουμε κάτι. Παίζαμε με έναν καλύτερο αντίπαλο και θέλαμε να δείξουμε το τι αξίζουμε. Εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός, ότι ήταν κακοί στο μακρινό σουτ και, όπως γνωρίζεις, όταν ο μικρός βλέπει πως μπορεί να διεκδικήσει το ματς, εκείνος είναι που γίνεται… μεγάλος», είπε, μη θέλοντας όμως να πάρουν… αέρα τα μυαλά των παικτών του, προσθέτοντας πως «πρωταρχικός στόχος της ομάδας, για να μην αποπροσανατολίζουμε τα παιδιά και τους φιλάθλους μας, είναι αρχικά να σωθούμε γρήγορα, παίρνοντας μια θέση παραπάνω από την περσινή. Μετά από πέντε αγωνιστικές, άλλωστε, δεν μπορείς να βγάλεις απόλυτα συμπεράσαματα για το τι μπορείς να διεκδικήσεις. Αν τα Χριστούγεννα, όμως, βρισκόμαστε στην τωρινή μας θέση ή παρόμοια, τότε θα είμαστε σε θέση να αλλάξουμε στόχο, πηγαίνοντας για κάτι καλύτερο, όπως τα playoffs. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πρωτίστως να ετοιμαζόμαστε για μια ανταγωνιστική εμφάνιση, που θα συνοδεύεται από την νίκη κάθε Σάββατο».

Ο Έλληνας τεχνικός, σε δηλώσεις του μετά αμέσως το ματς, πάντως, είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ανταπόκριση που περιμένουν άπαντες στον Ερμή από το κοινό της Λάρισας, σε ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του συλλόγου. «Αυτό το εγχείρημα είναι εξαρχής δύσκολο, επειδή το κοινό της Λάρισας είναι ιδιαίτερα απαιτητικό στο μπάσκετ. Η διοίκηση, όμως, έχει κάνει αρκετές σημαντικές κινήσεις, δίνοντας διαρκείας και ειδικά σε παιδιά, επισκεπτόμενη σχολεία και κάνοντας διάφορες δράσεις. Θεωρώ, όμως, ότι όσο περνά ο καιρός και η ομάδα παίζει καλά τόσο θα αυξάνεται η προσέλευση», παραδέχεται ο ίδιος σε σχετική ερώτηση.

Για να επιστρέψουμε στην… πραγματικότητα, πάντως, η επόμενη αποστολή είναι στο Ψυχικό το Σάββατο (17/11) και ο κόουτς Σκαραφίγκας δε λησμονεί τη δυσκολία της εξόδου, επισημαίνοντας ότι «το Ψυχικό είναι μέσα στις πολύ δύσκολες εξόδους. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι στην έδρα του έχει κερδίσει τον Διαγόρα. Πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς και να κάνουμε την νίκη με τον Ιωνικό να μοιάζει, όντως, σπουδαία με ένα μεγάλο διπλό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ