21.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιώργος Σκάνδαλος στο basketa.gr: «Ποτέ ξανά συμπαίκτης με τον αδελφό μου»

Ο Άρης Νίκαιας έκλεισε θετικά την πορεία του για το 2019 επικρατώντας της Ακράτας με 84-77.Εκτός από την νίκη, η ομάδα του Γιάννη Καράμπελα έχει να καυχάται και για τον πιο παραγωγικό παίκτη της 10ης αγωνιστικής, μιας και ο Γιώργος Σκάνδαλος σκόραρε 34 πόντους με τρία τρίποντα στο ματς.

Το συγκεκριμένο νούμερο είναι ρεκόρ καριέρας για τον 22χρονο πλέι μέικερ όσον αφορά τις εθνικές κατηγορίες, μιας και σε καμία από τις ομάδες που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής (Εργοτέλη, Ψυχικό, Αγία Παρασκευή) δεν έχει φτάσει αυτά τα συγκεκριμένα νούμερα, ενώ είχε εντυπωσιάσει την περσινή σεζόν στην Α' ΕΣΚΑΝΑ με τον Πορφύρα, του οποίου ηγήθηκε ως και τον τελικό κυπέλλου της ένωσης.

Ο «νεαρός» παίκτης στάθηκε στο συγκεκριμένο γεγονός, ενώ αναφέρθηκε στο basketa.gr και στην σύγκριση που γίνεται με τον αδερφό του Χρήστο που διαπρέπει στον Πανερυθραϊκό.

Η νίκη απέναντι στην Ακράτα από αυτές που ονομάζετε «προγραμματισμένη»;
«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, καθώς η Ακράτα είναι μια δυνατή ομάδα, η οποία έχει χάσει πολλά παιχνίδια στον πόντο. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι και σύμφωνα με αυτή την σκέψη προετοιμαστήκαμε. Όπως αποδείχτηκε έτσι και ήταν. Παίρνοντας όμως μια σημαντική διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, με ψυχραιμία και πίστη στο πλάνο του προπονητή μας και οι παίκτες μεταξύ μας καταφέραμε να πάρουμε αυτήν την σημαντική νίκη και να κλείσουμε με τον ιδανικό τρόπο τη χρονιά. Πάντα οι γιορτές είναι ομορφότερες όταν κλείνεις με νίκη».

Η νίκη συνδυάστηκε και με 34 πόντους από πλευράς σου είναι ρεκόρ καριέρας στις εθνικές κατηγορίες αυτό;
«Ναι, ρεκόρ καριέρας στις εθνικές κατηγορίες. Βρέθηκα σε καλή μέρα, βρήκα ρυθμό, ήμουν συγκεντρωμένος και σε συνδυασμό με καλή ψυχολογία αλλά αντλώντας και την εμπιστοσύνη της ομάδας μου κατάφερα να κάνω ένα πολύ εύστοχο παιχνίδι. Απολαυστικότατο! Αλλά δεν θα είχε καμία ουσία αν δεν συνδυαζόταν από νίκη μας».

Τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στις κατηγορίες της ΕΣΚΑΝΑ και της ΕΣΚΑ  που αγωνιζόσουν τα τελευταία χρόνια και την Γ Εθνική;
«Οι διαφορές σε σχέση με τα τοπικά είναι ότι οι πιο… αδύναμες ομάδες αν ανεβάσουν απόδοση μπορούν να κερδίσουν τις πιο ισχυρές. Στα τοπικά, τα φαβορί είναι πιο ξεκάθαρα. Εξίσου σκληρό παιχνίδι, αλλά και στην Γ’ Εθνική υπάρχουν πιο μεγάλες προσωπικότητες που μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά αν δεν προσέξεις και δεν αμυνθείς σωστά. Γενικά πάντως θεωρώ ότι είναι σχετικά κοντά οι ομάδες ανόδου της ΕΣΚΑ και της ΕΣΚΑΝΑ, με αρκετές της Γ’ Εθνικής».

Πες μας μια από αυτές τις προσωπικότητες που αναφέρθηκες.
«Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Υπάρχουν πολλές μεγάλες προσωπικότητες, αλλά πρώτος που μου ήρθε στο μυαλό είναι ο συμπαίκτης μου Μάρτιν Λαζαρίδης».

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που τον αναφέρεις;
«Πολλοί. Από την απόδοση του και το πόσο καθοριστικός είναι στα ματς, μέχρι και την συμπεριφορά του στο γήπεδο και τα αποδυτήρια. Δεν είναι βέβαια ο μόνος τέτοιος συμπαίκτης μου , με αυτά τα χαρακτηριστικά. Από αντιπάλους όπως είναι φυσιολογικό δεν έχω πλήρη εικόνα για κάθε παιχνίδι. Θέλω να είμαι δίκαιος».

Με τον αδερφό σου (Χρήστο Σκάνδαλο) αγωνίζεστε ακριβώς στην ίδια θέση, γενικά μοιάζετε και στην σωματοδομή έχεις νοιώσει να σας συγκρίνουν;
 «Νομίζω από μικρά παιδιά υπήρχε αυτή η σύγκριση, λίγο ή πολύ από διάφορους ανθρώπους. Ίδια θέση, παρόμοιο σωματότυπο κι ανάστημα. Εγώ από μικρός τον θαύμαζα κι ήταν το είδωλο μου. Ο ανταγωνισμός μου ήταν να τον πλησιάζω, να μπορώ να τον μαρκάρω, να σκοράρω με τον Χρήστο αντίπαλο, όμορφα πράγματα. Ξέρεις, κι οι δυο θέλαμε να ήμασταν οι καλύτεροι μας εαυτοί και μόνο να κερδίζουμε. Όταν ήμασταν συμπαίκτες ειδικά στην ΚΑΠ αναγκαστικά η καλή απόδοση του ενός… κόστιζε του άλλου, λεπτά, προσπάθειες, ευκαιρίες. Εκεί ίσως να αυξήθηκε ο ανταγωνισμός. Πιστεύω δε θα ξαναγίνει σύντομα αυτό το λάθος. Γιατί συναισθηματικά ίσως, δεν μπορώ να χαρώ απόλυτα που αποδίδω, καθώς το βλέπω σαν να αποδίδω σε βάρος του Χρήστου. Αν παίξω λίγο θα παίξει πολύ, αν παίξω πολύ θα παίξει λίγο. Το ίδιο πιστεύω ισχύει και για εκείνον».

Έχεις αγωνιστεί σε Α2 (Ψυχικό) Γ Εθνική (ΚΑΠ και Εργοτέλη) και τοπικά ('Α ΕΣΚΑ και Α' ΕΣΚΑΝΑ) τι έχεις να πεις γι αυτό το «ανσασέρ» στις κατηγορίες παρά το μικρό της ηλικίας σου.
«Ασανσέρ θα το πω κι εγώ. Η κατηγορία δε με ένοιαζε ποτέ τόσο, όσο να παίζω και να απολαμβάνω το παιχνίδι. Οι επιλογές μου σε συνδυασμό με επιλογές προπονητών του παρελθόντος, με ανάγκασαν να κατέβω για να το απολαύσω, για να πάρω εμπειρίες και να πρωταγωνιστήσω. Αυτός είναι ο στόχος μου κάθε χρόνο, να παίζω και να απολαμβάνω κάθε αγώνα, και να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα, και έτσι τα καλύτερα πάντα έρχονται».

Παλαιότερα είχες έναν τραυματισμό, πόσο πίσω σε κράτησε και πόσο σε έχει επηρεάσει σαν παίκτη;
«Σχεδόν κάθε χρόνο τα τελευταία πέντε, έχω κάτσει τουλάχιστον από ένα μήνα και πάνω εκτός για κάποιο τραυματισμό. Όλοι ξεπερνιούνται, ευτυχώς κανένας τόσο σοβαρός ώστε να με κρατήσει εκτός. Αν κι εκείνη τη στιγμή σε πάει πίσω. Κοστίζει παιχνίδια, ανόδους, παραμονές. Όπως πάντα, κι αυτός με έκανε πιο δυνατό, και σύντομα κλείνει υγιέστατα η χρόνια. Το παν είναι αυτό! Πέρα από τα παιχνίδια, τα ντέρμπι, τους πόντους και τις ασίστ, να μπορείς να είσαι σε αυτές τις τέσσερις γραμμές και να το ζεις».

Η ομάδα που επέλεξες να πας, άλλαξε… εποχή φέτος. Ποια είναι η νέα… μέρα για τον Άρη Νίκαιας;
«Εξαρχής ο στόχος της ομάδα ήταν και είναι να παραμείνουμε κατηγορία. Όπως ήμασταν ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια, θέλουμε έτσι να παραμείνουμε και να πάρουμε ότι μας αναλογεί στο τέλος της χρονιάς».

Όσο περνάει ο καιρός η ομάδα αλλάζει;
«Είναι αυτός ο συνδυασμός με τους έμπειρους και τους νέους παίκτες της ομάδας. Μαθαίνουμε μέρα με τη μέρα ο ένας τον άλλον όλο και καλύτερα και τους ρόλους μας, και με πίστη στο κοινό πλάνο της ομάδας, όπως φαίνεται γινόμαστε όλο και πιο αποτελεσματικοί».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ