24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γιώργος Μπρόζος στο Basketa: «Με την πρόκριση… ξεχνάς παρατάσεις και κούραση»

Το Ανατόλια κατάφερε, μετά από ένα ματς με τέσσερις παρατάσεις κόντρα στον Κόροιβο, να συνεχίσει να ονειρεύεται... τον Παναθηναϊκό και ο Γιώργος Μπρόζος μίλησε στο Basketa.gr για το «θρίλερ» των 60 λεπτών, την προοπτική των «πρασίνων» που περνά... από το Μετς και τις επιδιώξεις της φιλόδοξης ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας, οι όμορφες ιστορίες είναι πάρα πολλές και τις γράφουν, συνήθως, οι ομάδες που αγωνίζονται στη Β' Εθνική, κερδίζοντας την Α2 σε ένα μεταξύ τους «μπρα ντε φερ». Χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός ότι μία εξ αυτών θα κερδίσει ως έπαθλο ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στα προημιτελικά του θεσμού. Πραγματικό έπαθλο, που ισοδυναμεί με Κύπελλο, εκεί όπου είναι πολύ κοντά το Ανατόλια, το οποίο κατάφερε μετά από 60 λεπτά «θρίλερ» να περάσει και τον Κόροιβο, για να αγωνιστεί με το Παγκράτι στο Μετς, για αυτό το πολυπόθητο εισιτήριο.

Πρωταγωνιστής της ομάδας του Πέτρου Γκαϊτατζή ήταν, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μπρόζος, που στην επιστροφή του στην ομάδα μοιάζει να έχει προσαρμοστεί ήδη στις απαιτήσεις, οι οποίες είναι υψηλές και για την επόμενη Β' Εθνική. Ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε στο Basketa.gr για το πόσο επίπονες είναι τέσσερις παρατάσεις, αλλά και την ανακούφιση που έρχεται, μόλις έχεις πάρει την νίκη, ενώ άφησε το δικό του στίγμα για τη «μάχη» στο κέντρο της Αθήνας με τους «ροσονέρι». Παράλληλα, αναφέρεται στην πρόκληση του Παναθηναϊκού, κάνοντας λόγο και για τους στόχους της νέας σεζόν.

Πώς είναι να παίζεις τέσσερις παρατάσεις και μέχρι πόσες είχες προηγουμένως παίξει;

Μέχρι πρότινος είχα παίξει δυο παρατάσεις. Οι τέσσερις παρατάσεις είναι κάτι, που πολύ λίγοι αθλητές θα καταφέρουν να παίξουν στην καριέρα τους. Ηταν πολύ κουραστικό ψυχολογικά και σωματικά. Ευτυχώς, όμως, το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθεια μας, οπότε ξεχάσαμε την κούραση πολύ γρήγορα.

Το παιχνίδι είχε πολλές και τρομερές ανατροπές στα 60 του λεπτά. Ποιες στιγμές ξεχωρίζεις ως πιο καθοριστικές, για να φτάσετε στην νίκη;

Πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια μεμονωμένη φάση απο τα 60 λεπτά του παιχνιδιού. Το μόνο που μένει στο τέλος, είναι η χαρά της νίκης.

Η πρόκληση της πιθανής αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό ήταν βασικό κίνητρο, για να κυνηγήσετε το ματς τόσο πολύ;

Ούτε εγώ, αλλά ούτε κάποιος συμπαίκτης μου πιστεύω πως έβλεπε εξαρχής τον Παναθηναϊκό ως στόχο. Κίνητρο ήταν η νίκη απο μόνη της. Κι αυτό, γιατί στο κάτω κάτω ποιος θέλει να παίζει για να χάνει; Για να φτάσουμε, άλλωστε, στον Παναθηναϊκό, εχουμε μπροστά μας ενα εξίσου δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι.

Τώρα έχει απομείνει μόνο μια νίκη για να φέρετε στο Ανατόλια τον πρωταθλητή Ελλάδας. Είχατε στο μυαλό σας πως θα φτάνατε τόσο μακριά;

Σίγουρα θα είναι ενα σημαντικό επίτευγμα για τον σύλλογο να φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο του. Οταν ξεκίνησε το Κύπελλο, κανείς δε σκεφτόταν το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η ομάδα στο θεσμό. Όλα αυτά τα παιχνίδια, εξάλλου, είναι μέρος της προετοιμασίας των ομάδων για το επερχόμενο πρωτάθλημα. Προχωράμε με σταθερά βήματα και… όπου μας βγάλει.

Τι είναι αυτό που γνωρίζετε για το Παγκράτι;

Λίγα πράγματα αγωνιστικά, πολλά όμως για την ιστορία του.

Έχοντας βιώσει ατμόσφαιρες σαν αυτή του Μετς, τι θα ήθελες να μεταδώσεις στους συμπαίκτες σου για ένα ματς που θα έχει και αυτό τον παράγοντα;

Μια τέτοια ατμόσφαιρα θα ήθελε να έχει ο κάθε αθλητής, όταν παίζει. Η προσφορά της κερκίδας ειναι πολύ σημαντική για τους αθλητές μιας ομάδας. Θα είναι, σίγουρα, κάτι πρωτόγνωρο για κάποιους από τους νεότερους αθλητές της ομάδας μας. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό μας πλάνο και να μην αφήσουμε κανέναν εξωαγωνιστικό παράγοντα να μας παρασύρει.

Είσαι από τους κορυφαίους της ομάδας σου χωρίς να βρίσκεσαι πολύ καιρό. Τι σε έχει να κάνει να προσαρμοστείς τόσο καλά;

Εχουμε δέσει πρώτα σαν χαρακτήρες και αυτό νομίζω πως μας κάνει μια καλη ομαδα. Από την αρχή της προετοιμασίας, δουλεύουμε καθημερινά στο γήπεδο όλοι μαζί. Δεν χρειάζεται να είσαι σε μια ομάδα πολλά χρόνια για να νιώσεις κομμάτι της. Αυτό, το πετυχαίνουν οι παίκτες μεταξύ τους.

Μετά από καριέρα αρκετών ετών σε αυτές τις κατηγορίες και μια εξαιρετική περσινή πορεία με την Καστοριά, τι ήταν αυτό που σε έκανε να αποφασίσεις να έρθεις στο Ανατόλια;

Από το Ανατόλια έχω περάσει και παλιότερα, τη σεζόν 2011-12, όταν τότε αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική. Είναι μια ομάδα της πόλης μου, που είναι σοβαρή, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο διοικητικό κομμάτι. Η απόφαση ήταν εύκολη μετά απο μια σύντομη κουβέντα με τη διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο.

Ποιες είναι οι επιδιώξεις σας στο νέο πρωτάθλημα, έχοντας κάνει αρκετές δυναμικές κινήσεις;

Το πρωτάθλημα είναι πολύ μακρύ και δύσκολο. Στόχος της ομάδας, είναι να κάνει βήματα μπροστά. Στοχεύει σε μια καλύτερη πορεία από την περσινή χρονιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Έχετε τη σκέψη που έχουν αρκετές ομάδες των κατηγοριών αυτών, μήπως μια καλή πορεία στο κύπελλο επηρεάσει την πορεία στο πρωτάθλημα;

Το Κύπελλο λειτουργεί ως μια πολύ καλή προθέρμανση για το πρωτάθλημα. Ευελπιστούμε να έχουμε την ίδια απόδοση και στην κανονική σεζόν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ