16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γιώργος Μπάκας στο Basketa: «Είμαστε μία “γροθιά” στο Μαρούσι»

Ο Γιώργος Μπάκας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην εμφατική νίκη του Αμαρουσίου επί του Αρκαδικού στην πρεμιέρα της Α2 και μίλησε στο basketa.gr για τη σημασία του αποτελέσματος και… το μυστικό της εμφάνισής του, στην επάνοδό του στα παρκέ μετά από σχεδόν μισό χρόνο.

Δεν είναι μυστικό, ότι η μεταγραφή του στο Μαρούσι προκάλεσε αρκετή συζήτηση, ιδιαίτερα στις τάξεις των φίλων της ομάδας. Η συζήτηση αυτή δεν αφορούσε την ποιότητά του και όσα μπορεί να προσφέρει στο παρκέ, αλλά το γεγονός ότι προερχόταν από μία ομάδα (Καλαμάτα), η οποία είχε μόλις υποβιβαστεί από τη Γ’ Εθνική ως τελευταία. Η συζήτηση αυτή «φούντωνε», βλέποντας πως ο ίδιος δεν κατάφερνε να δώσει το «παρών» σε κανέναν αγώνα του συλλόγου των Βορείων προαστίων, είτε φιλικό είτε για το Κύπελλο Ελλάδος, αφού είχε υποστεί θλάση στον προσαγωγό τον Απρίλιο του 2017, σε ένα παιχνίδι Γλαύκος-Καλαμάτα. Απέναντι στον Αρκαδικό, όμως, έβγαλε τον Κώστα Κεραμιδά «ασπροπρόσωπο», μετατρεπόμενος στον πρωταγωνιστή της ομάδας του στην πρεμιέρα της νέας Α2 Ανδρών και συμβάλλοντας καθοριστικά στο τελικό 84-68, που έκανε δικαιολογημένα άπαντες στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» να πανηγυρίζουν.

Ο Γιώργος Μπάκας σημείωσε 19 πόντους όντας αλάνθαστος (9/9 δ., 1/1 β.) και «σπάζοντας» το δείκτη αξιολόγησης (1.134 tendex) και μιλώντας στο basketa.gr, αναφέρθηκε στη σημασία που είχε η ευρεία αυτή νίκη επί της ομάδας από την Τρίπολη, σε έναν αγώνα που χαρακτηριζόταν από ένα μεγάλο «πρέπει», σύμφωνα με τον ίδιο. Παράλληλα, ο Μεσσήνιος σέντερ κάνει λόγο για τη δική του εξαιρετική εμφάνιση, ενώ απαρίθμησε τους λόγους που τον έφεραν από την Καλαμάτα ξανά στην Αττική, καθώς πριν από μόλις δύο χρόνια αγωνιζόταν σε μία ομάδα που ανήκει στο Ανατολικό κομμάτι της, στην παρθενική εμφάνιση του Λαυρίου στην Basket League.

Γιώργο τι σημασία αποκτά αυτή η νίκη με τον τρόπο που ήρθε, απέναντι σε έναν αντίπαλο που θεωρητικά έχετε τους ίδιους στόχους;

Ήταν ένας αγώνας πρεμιέρας που διεξαγόταν στην έδρα μας και έπρεπε να τον κερδίσουμε. Αυτό ήταν που λέγαμε μεταξύ μας πριν από τον αγώνα, γνωρίζοντας πως ο Αρκαδικός είναι μία ομάδα που άργησε να στελεχωθεί από τους νέους του παίκτες και θα ήταν ανέτοιμος. Αυτό φάνηκε στη διάρκεια του ματς, αλλά θέλω να τονίσω πως ο Αρκαδικός θα εμφανιστεί πολύ καλύτερος στη συνέχεια. Εμείς, επομένως, πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη, αν και κάναμε απλώς το χρέος μας.

Θεωρείς σημαντική και τη διαφορά που πήρατε;

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, για να κρίνουμε αν παίζει πραγματικά κάποιο ρόλο. Προτιμάμε να βλέπουμε το πρωτάθλημα βήμα προς βήμα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να χαρούμε προσωρινά αυτή την επιτυχία, αλλά από την αρχή της προσεχούς εβδομάδας (σ.σ. σήμερα, 9/10), να δουλέψουμε σκληρά για το επόμενο παιχνίδι, μιας και έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη αποστολή στην Αγιά.

Εσύ πώς έφτασες στο να κάνεις μία τόσο σπουδαία εμφάνιση, χωρίς να έχεις αγωνιστεί σε ούτε έστω ένα φιλικό της ομάδας;

Δεν είμαι ο μόνος που είχε καλή απόδοση σε αυτό το ματς και πρέπει να παραδεχτώ πως οι συμπαίκτες μου, με αξιοποίησαν εξαιρετικά σήμερα (σ.σ. 7/10) και ιδιαίτερα στην επίθεση. Το παιχνίδι που έκανα σε αυτά τα στάνταρ, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους φυσιοθεραπευτές, και ιδιαίτερα την Νατάσα Αποστόλου και τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, που με βοήθησαν να είμαι πανέτοιμος για την πρεμιέρα. Είμαστε όλοι πραγματικά μία «γροθιά» στο Μαρούσι, από τους φυσιοθεραπευτές μέχρι τον πρόεδρο και αυτό είναι που μετρά.

Τι είναι αυτό που σε έκανε να πειστείς να πας από την Καλαμάτα στο Μαρούσι;

Γνωρίζοντας μερικούς παίκτες στο Μαρούσι, με τους οποίους έχουμε συμπορευτεί είτε σε άλλους συλλόγους είτε στις ομάδες της Αστυνομίας, καθώς και το γεγονός ότι πρόκειται για μία όμορφη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι του συλλόγου, πήρα την απόφαση να έρθω εδώ.

Ράφα Αλαγάς



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ