19 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γιώργος Λάππας στο basketa.gr : «Ο κόσμος μας δίνει ώθηση, οικογένεια το Μαρούσι»

Ο Γιώργος Λάππας ήταν καταλυτικός στη νίκη του Αμαρουσίου στο «Σαλούν» με αντίπαλο τον Παπάγου, και ουσιαστικά πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν, δημιουργώντας ένα από τα καλύτερα δίδυμα της κατηγορίας μαζί με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη.

Ο 33χρονος γκαρντ, μετά τις συνεχόμενες ανόδους με Χολαργό και Ερμή Αγιάς, επέστρεψε στα βόρεια προάστια, και έχοντας 14,1 πόντους και 22 εύστοχα τρίποντα δείχνει να διάγει μια από τις καλύτερες σεζόν της μακράς καριέρας του, η οποία περιλαμβάνει παρουσίες σε Μεταμόρφωση και Νίκη Βόλου, ΕΑ Λάρισας, ΑΕΚ Άργους, Αίολο Τρικάλων, Προμηθέα Πατρών, Ακράτα, Χολαργό και Ερμή Αγιάς.

Μιλώντας στο basketa.gr μίλησε για την εξαιρετική πορεία της ομάδας του, για τον κόσμο της, για το πως είναι να αγωνίζεται δίπλα στον Γιάννη Γκαγκαλούδη, για το πόσο τον βοηθάει ο Γιώργος Σκαραφίγκας, με τον οποίο συνεργάζεται για δεύτερη στη σειρά χρονιά, αλλά και για τον στόχο του Μαΐου.

Μετά τη νίκη στου Παπάγου το Μαρούσι είναι μόνο πρώτο στο πρωτάθλημα. Το φανταζόσουν αυτό όταν υπέγραφες στην ομάδα : «Όταν υπέγραψα στην ομάδα είχα πει στην επίσημη ιστοσελίδα της ότι πίστευα ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να γεμίσουμε το γήπεδο. Σε πολύ μεγάλο βαθμό το έχουμε καταφέρει αυτό. Σημασία δεν έχει που βρίσκεσαι τον Ιανουάριο αλλά τον Μάιο. Όπως έχει πει και ένας πρώην προπονητής μου η μοναδική βαθμολογία που έχει αξία είναι η τελική».

Ήσουν εκ των κορυφαίων στη συγκεκριμένη νίκη, και φέτος πραγματοποιείς μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας σου. Φαίνεται ότι σου πάνε τα βόρεια και μετά τον Χολαργό κάνεις πρωταθλητισμό με το Μαρούσι. Πως κρίνεις την ως τώρα πορεία σου : «Η αλήθεια είναι πως αισθανόμουν καλά και μου βγήκε. Τώρα αναφορικά με τα Βόρεια προάστια και τις επιτυχίες που έχω, θα αρχίσω να το σκέφτομαι και εγώ (γέλια). Αναφορικά με τη δίκη μου πορεία, πάντα έλεγα ότι ο αθλητής πρέπει να έχει ψυχολογία και να αισθάνεται καλά μέσα στην ομάδα. Αυτό στο Μαρούσι συμβαίνει σε όλα τα παιδιά γιατί το κλίμα είμαι οικογενειακό και αυτό φαίνεται ότι κάθε Κυριακή έχει διαφορετικό διακριθέντα η ομάδα. Τέλος, ακόμη ένα σημαντικό γεγονός είναι ότι τον προπονητή κο Σκαραφίγκα τον είχα πέρυσι για ένα γύρο στον Ερμή Αγιάς, που με ξέρει και με έχει βοηθήσει να εξελίξω το παιχνίδι μου».

Αυτή η νίκη πανηγυρίστηκε έντονα από τον κόσμο του Αμαρουσίου. Πόσο σας βοηθάει αυτός, και πως σχολιάζεις τη νίκη με τον Παπάγου : «Πιστεύω ότι ο κόσμος είναι το Α και το ω σε μία ομάδα. Αν μία ομάδα δεν έχει κόσμο δύσκολα να καταφέρει πολλά πράγματα. Το Μαρούσι είναι μία ιστορική ομάδα έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο και έχει αρκετό κόσμο. Θέλουμε να είναι κοντά μας όπως ήταν και την Κυριακή, είναι πραγματικά ο έκτος μας παίκτης, μας δίνει ώθηση. Γι’ αυτό κι εμείς στο τέλος πηγαίνουμε και φωνάζουμε μαζί τους» για να προσθέσει : «Θα πω κάτι κλισέ, η αξία του ηττημένου κάνει ακόμη μεγαλύτερη την νίκη σου. Όπως είπα και παραπάνω, εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί ανεξάρτητου αντιπάλου. Δεν υπήρχε κάποιος έξτρα στόχος στο συγκεκριμένο παιχνίδι παρά μόνο το ότι ήταν το πρώτο παιχνίδι της καινούργιας χρονιάς και θέλαμε να ξεκινήσουμε με το δεξί, και ευτυχώς τα καταφέραμε».

Πως είναι να αγωνίζεσαι με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη : «Με τον Γιάννη είχα βρεθεί μέχρι τώρα μόνο σαν αντίπαλος και δεν τον ήξερα σαν άνθρωπο. Δε χρειάζεται να πω πολλά λόγια για το Γιάννη γιατί έχει μια τεράστια πορεία στο χώρο. Το βιογραφικό του μιλάει από μόνο του. Θα πω μόνο ότι είναι ένα παιδί 42 χρόνων που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και αυτό είναι το σημαντικότερο γιατί δίνει κίνητρο και σε όλους εμάς».

Στα 33 του χρόνια έχεις πετύχει πολλές ανόδους. Έχεις το κοκαλάκι της νυχτερίδας : «Δε νομίζω ότι έχω το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Αυτό βέβαια νομίζω μπρούν να το απαντήσουν οι προπονητές ή εσείς. Νομίζω ότι είναι θέμα συγκυριών και επιλογών. Εγώ θέλω απλά να βρίσκομαι σε ομάδες που να έχουν κίνητρο για να είναι ανταγωνιστικές να παίζουν όμορφο μπάσκετ και να έχουν υγεία».

Δεύτερη φορά στο Νότιο όμιλο της Β' Εθνικής, πως σου φαίνεται το επίπεδο, και ποιος είναι ο φετινός στόχος του Αμαρουσίου : «Έχω παίξει κι άλλες φορές στο Νότιο όμιλο και με την ΑΕΚ Άργους, τη Χαλκίδα και το Χολαργό, αλλά αυτό που έχω να επισημάνω είναι ότι  φέτος το επίπεδο είναι πολύ ανταγωνιστικό. Πιθανόν αυτό να συμβαίνει είτε γιατί στην Α1 δε δίνονται τόσες ευκαιρίες (ουσιαστικές εννοώ) σε Έλληνες παίκτες με αποτέλεσμα οι αθηναϊκές ομάδες της Α2 να μην μπορούν να καλύψουν όλους αυτούς τους αθλητές και στα ρόστερ τους, αλλά και οικονομικά, με αποτέλεσμα να δυναμώσει πολύ το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής», για να συνεχίσει : «Πριν τρεις αγωνιστικές ήμασταν έξι ομάδες στην πρώτη θέση και τώρα είμαστε μόνοι μας και πιθανόν σε δύο αγωνιστικές να ξανά είμαστε έξι ομάδες. Θέλω να πω ότι ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον άλλον στην καλή του μέρα γι’ αυτό πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος κάθε Κυριακή. Ο στόχος στο Μαρούσι είναι όπως ξαναείπα να παίζει καλό μπάσκετ τις Κυριακές, να το ευχαριστιόμαστε γιατί όλη τη βδομάδα δουλεύουμε πολύ σκληρά, και ποτέ δεν έχουμε σταματήσει κάνουμε πρωινές προπονήσεις. Στόχος της είναι να βγάλει καινούργιους νεαρούς παίκτες κατά κύριο λόγο από τις ακαδημίες που θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα και στο τέλος όποια επιτυχία έρθει είναι καλοδεχούμενη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ