17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γιώργος Διαμαντόπουλος στο Basketa: «Όταν με πήγαινε ο μπαμπάς μου στον Παπάγου, ονειρευόμουν να γίνω ο προπονητής του»

Ο Παπάγου κέρδισε τις εντυπώσεις με την εξαιρετική του εμφάνιση και την πρόκριση απέναντι στον Πανερυθραϊκό και ο Γιώργος Διαμαντόπουλος μίλησε στο Basketa.gr για την ομάδα, όπου έγραψε ιστορία ως παίκτης και τώρα κατευθύνει ως προπονητής, το μυστικό της πρώτης μεγάλης νίκης και την καριέρα... που μόλις έχει αρχίσει, έχοντας ένα νέο μεγάλο στοίχημα.

Ναι, η αλήθεια είναι ότι ακόμη προσπαθούμε να συνηθίσουμε, ότι δεν είναι αθλητής και δε «βομβαρδίζει» τα καλάθια, όπως έκανε από την πρώτη μέρα που έπιασε μπάλα στα χέρια του, μέχρι τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του. Για πολλούς παραμένει το αγαπημένο «κιτσάκι» κι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, από την άποψη της... ερωτικής επαφής του με το καλάθι. Καλό είναι, όμως, αυτή η «στάμπα» να φύγει. Γιατί τώρα, βιώνει ένα νέο μεγάλο στοίχημα, έχοντας να αποδείξει πως μπορεί κάλλιστα να γίνει ένας αξιοζήλευτος προπονητής.

Η πρώτη του χρονιά ως τεχνικός ήταν μόλις πέρυσι, κάνοντας το... αγροτικό του απόλυτα επιτυχημένα στην Ερμιονίδα. Πρωτάθλημα στο ανδρικό τμήμα και επιστροφή στη Γ' Εθνική, τίτλοι στα τμήματα υποδομής. Το νέο μεγάλο στοίχημα δεν άργησε να έρθει. Στον Παπάγου, άλλωστε, δεν μπορεί ο ίδιος να πει «όχι» και η επιστροφή, ως «Στρατηγός» από τον πάγκο αυτή την φορά, ήταν γεγονός. Η διοίκηση στηρίχθηκε πάνω του και με τον Πανερυθραϊκό είδε το πρώτο σπουδαίο αποτέλεσμα. Τον «στραγγάλισε» στο πρώτο ημίχρονο και κυριάρχησε σε όλο το ματς, παίρνοντας εμφατική πρόκριση για τη 2η αγωνιστική της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους παίκτες να δείχνουν... τα δόντια τους εν όψει της νέας Β' Εθνικής απέναντι σε ένα σύνολο, από το οποίο... δε λείπουν τα εγκώμια. Κι εκείνος, βέβαια, το έκανε με τη σειρά του κόντρα σε έναν από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην ιστορία των εθνικών κατηγοριών.

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος μίλησε στο Basketa.gr για το όνειρο που είχε να προπονήσει τον Παπάγου, κάτι που αποτελεί ζωντανή πραγματικότητα πλέον. Ο ταλαντούχος τεχνικός αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη με την ομάδα της Ερυθραίας, θεωρώντας την εμφάνιση ως ένα καλό δείγμα για τη Β' Εθνική, ενώ έκανε λόγο και για το δεύτερο μεγάλο στοίχημα, που θέλει να πετύχει, μετά τις επιτυχίες στην Αργολίδα. Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους Μιχάλη Υφαντή και Αλέξη Κυρίτση (φώτο), εξαίροντας τον πρώτο για την αγαστή μεταξύ τους συνεργασία και το δεύτερο για την αγωνιστική του αξία.

Κόουτς, τι ήταν αυτό που έδωσε στην ομάδα σου την νίκη απέναντι σε έναν αρκετά ισχυρό αντίπαλο;

Αυτό που μας έδωσε την νίκη, ήταν η θέληση που είχαμε να παίξουμε δυνατά στην άμυνα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε δεχθεί μόνο 28 πόντους, αλλά και η επιθυμία για μια καλή εμφάνιση μπροστά στον κόσμο μας. Ο Παπάγου έχει μεγάλη ιστορία και παίζει κάθε παιχνίδι για την νίκη.

Πρόκειται για μια ομάδα, που πολλοί θεωρούν βάσει κινήσεων μεταξύ των φαβορί στο επόμενο πρωτάθλημα. Τι ήταν αυτό που ζήτησες από τους παίκτες σου;

Είναι, όντως, μια ομάδα πολύ καλή η Ερυθραία με μεγάλο βάθος. Έχουν, όπως κι εμείς, πολλά καινούργια πρόσωπα και είμαι σίγουρος ότι θα πρωταγωνιστήσουν.

Είναι αυτό ένα δείγμα της ομάδας που θα δούμε στην επόμενη Β' Εθνική;

Εμείς κοιτάμε από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε να χτίσουμε μια ταυτότητα σαν ομάδα. Είμαστε μια ομάδα με κάποιους πολύ έμπειρους παίκτες, αλλά και αρκετούς άπειρους. Ναι, είναι ένα δείγμα αυτό, γιατί ο στόχος μας είναι ειδικά μέσα στο «Σαλούν» να είμαστε πολύ δυνατοί.

Ποια είναι η ταυτότητα που θέλεις να έχει ο Παπάγου;

Αυτό που θέλω σαν προπονητής από την ομάδα μου κάθε αγωνιστική να δίνει το 100%. Να παλεύει κάθε παιχνίδι, να είναι πιστή στο πλάνο μας. Αν κάνει όλα αυτά, είναι δεδομένο ότι θα έχει μια πολύ καλή χρονιά.

Πώς σου φαίνεται να είσαι τώρα προπονητής της ομάδας, ενώ πριν από λίγα χρόνια ήσουν παίκτης της;

Είμαι χαρούμενος πολύ. Ήταν παιδικό όνειρο κάποια στιγμή να είμαι προπονητής στη συγκεκριμένη ομάδα. Από παιδί που με πήγαινε ο πατέρας μου σε όλες τις προπονήσεις που έκανε η ομάδα του Παπάγου, το είχα σαν όνειρο. Είναι ιδιαίτερη στιγμή για μένα σε ένα σύλλογο, όπου υπάρχουν ως παράγοντες, παιδιά που έχουμε μεγαλώσει μαζί, όπως ο Υφαντής. Με τον Μιχάλη έχουμε ζήσει πολλές μεγάλες στιγμές και τώρα είναι πολύ ωραίο που παλεύουμε μαζί από άλλο πόστο.

Θεωρείς σημαντική τη θητεία σου πέρυσι στην Ερμιονίδα, ως μια καλή βάση για να κάνεις το σημαντικό βήμα φέτος στον Παπάγου;

Ναι, η Ερμιονίδα ήταν ένας πολύ σημαντικός σταθμός για μένα, που συνοδεύτηκε με τρία πρωταθλήματα ανδρικού, έφηβικου και παιδικού. Είχα μια εξαιρετική χρονιά με παίκτες που αγαπώ πραγματικά, όπως και με μια υπέροχη διοίκηση που στάθηκε δίπλα μου και με πίστεψε.

Υπάρχει κόσμος που θεωρεί και όχι μόνο στο μπάσκετ, ότι παίκτες με περισσότερες επιθετικές αρετές και σημαντική προσωπικότητα αποτελούν μεγαλύτερο στοίχημα, όταν γίνονται προπονητές. Θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου για αυτή την άποψη, έχοντας υπάρξει τέτοιου είδους παίκτης.

Θέλω να παίζουμε ωραία. Προσπαθώ να βάλω πράγματα στην ομάδα από το μπάσκετ το παλιό με μερικές σύγχρονες ιδέες. Αυτό δε σημαίνει, ότι δεν κοιτάμε την άμυνα. Δουλεύουμε πολύ πάνω στο αμυντικό κομμάτι, αλλά στη δικιά μου φιλοσοφία υπάρχει η λέξη «ταλέντο». Θέλω στον καλό μου επιθετικό παίκτη να δίνω τη δυνατότητα να δημιουργεί και από μόνος του.

Πέτυχες το πρώτο σου στοίχημα με την Ερμιονίδα. Ποιο είναι το επόμενο στοίχημα που θέλεις να πετύχεις;

Ο Παπάγου είναι ένα μεγάλο στοίχημα, όσο ωραίο μπορεί να ακούγεται τόσο δύσκολο μπορεί να είναι. Είναι ένας σύλλογος με απαιτήσεις πάντα υψηλές. Μου αρέσει αυτό, όμως, δεν το φοβάμαι. Φυσικα με βοηθά πολύ ο Μιχάλης, ειδικά όταν χτίσαμε την ομάδα υπήρχαν πολλά παιδιά που δεν τα γνώριζα. Έχουμε μια πολύ καλη συνεργασία με εκτίμηση ο ένας προς τον άλλον. Ο στόχος μου είναι να τελειώσει η χρονιά και να είναι οι άνθρωποι και ο κόσμος ευχαριστημένοι από εμένα.

Ο Αλέξης Κυρίτσης έκανε μια μεγάλη εμφάνιση. Ενώ τόσα χρόνια βρισκόσασταν και οι δύο στο γήπεδο ως παίκτες, πώς είναι τώρα να τον προπονείς;

Ο Αλέξης είναι παίκτης μεγάλης κλάσης και είμαι πολύ τυχερός που τον έχω παίκτη. Είναι πολύ καλό παιδί και φυσικά είναι το μεγαλύτερο όνομα στην κατηγορία. Έκανε μια μεγάλη εμφάνιση και σκέψου, ότι ακόμή είναι στο 40% από αυτά που μπορεί να κάνει, αλλά ακόμη και με το 40% μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά μέσα στο γήπεδο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ