16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γιώργος Δέλλιος στο Basketa: «Ήταν θέμα μυαλού να αρχίσουμε να νικάμε»

Ο Πανερυθραϊκός από την «κόλαση» του υποβιβασμού μοιάζει να κάνει την ολική επαναφορά, όντας τώρα φαβορί ανάμεσα σε όσους διεκδικούν την παραμονή στη Β' Εθνική, και ο Γιώργος Δέλλιος, που πρωταγωνίστησε στην ανατροπή, μίλησε στο Basketa.gr για τα σπουδαία αποτελέσματα, που έβγαλαν την ομάδα των Βορείων προαστίων από τη δύσκολη θέση, το νέο σχέδιο του Δημήτρη Χουχουλή με την χρησιμοποίηση ταλαντούχων παικτών, τη συμβολή του Έλληνα τεχνικού και τη διάθεσή του να στηρίξει το πλάνο.

Ο Πανερυθραϊκός ξεκίνησε εντατικά το περασμένο καλοκαίρι να υλοποιεί ένα φιλόδοξο πλάνο, κρατώντας λίγους από τους «φρουρούς» του, που τον έχουν κρατήσει εδώ και χρόνια πρωταγωνιστή στις εθνικές κατηγορίες και προχωρώντας μαζεμένα σε συμφωνία με ταλαντούχους αθλητές, ώστε να δημιουργήσει την ομάδα της νέας εποχής, με στόχο την καταξίωση. Ο δρόμος ήταν «κακοτράχαλος», με το 0-5 στην αρχή της χρονιάς να προβληματίζει, αλλά τον Δημήτρη Χουχουλή και τους παίκτες του να βρίσκουν τρόπο να κάνουν την ανατροπή, ενώ με 5 συνεχόμενες νίκες πριν από το Πάσχα, είναι σε πλεονεκτική θέση κι έχουν σχεδόν «κλειδώσει» την παραμονή, εκκινώντας την νέα αυτήν εποχή με μια σκληρή δοκιμασία, που θα τους κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστικούς στο μέλλον, δικαιώνοντάς τους μακροπρόθεσμα.

Από τους... παλιούς που αναφέραμε, ένας εξ αυτών που έμεινε ήταν ο Γιώργος Δέλλιος, που ως βασικό «γρανάζι» της ομάδας έχει μεγάλο μερίδιο στην κατάκτηση της παραμονής, έως τώρα. Ο έμπειρος ψηλός μίλησε στο Basketa.gr για αυτή τη σπουδαία επάνοδο του Πανερυθραϊκού στο δεύτερο γύρο, δείχνοντας σιγουριά για πολύ καλύτερα πράγματα στο μέλλον, με το πλάνο του συλλόγου να αρχίζει με τον καιρό... να ρολάρει. Αναφέρεται στον κόουτς Χουχουλή και τη συμβολή του, τις νίκες-σταθμούς για τη σεζόν αυτήν, καθώς και το δικό του ρόλο στην νέα μέρα, που ξημέρωσε στην Νέα Ερυθραία.

Γιώργο, πώς καταφέρατε να κάνετε αυτή την ανατροπή, έχοντας ξεκινήσει πολύ άσχημα αυτή την χρονιά;

Εμείς δεν κάναμε κάτι διαφορετικό από όσα κάναμε τόσο καιρό. Απλά τώρα άρχισε να βγαίνει η δουλειά που κάναμε. Ήταν περισσότερο θέμα μυαλού και ψυχολογίας. Τακτικά δεν αλλάξαμε κάτι, νομίζω πως μόλις αλλάξαμε το μυαλό μας, καταφέραμε και πατήσαμε στα πόδια μας, παίξαμε καλύτερα, είχαμε παραπάνω τύχη μαζί μας, έχοντας χάσει παιχνίδια στο σουτ σε πολλές περιπτώσεις και, όντες καλύτεροι πια, βγήκε η δουλειά μας.

Ποια ήταν η συμβολή παικτών πιο έμπειρων, όπως εσύ, στην καθοδήγηση των νεότερων, για να σωθεί η χρονιά, η οποία ξεκίνησε με διαφορετικές βλέψεις με ένα νεανικό σύνολο;

Αν ήταν σημαντική τώρα η βοήθεια μας στο να σπρώξουμε τα παιδιά, γιατί δεν το κάναμε από την αρχή; Ίσως κι αυτό να χρειαζόταν δουλειά από τους προπονητές κι εμάς τους πιο παλιούς, ώστε να καταλάβουν σιγά σιγά οι πιτσιρικάδες το τι ζητάει η ομάδα. Καταφέραμε, όμως, φτιάχνοντας ψυχολογία να γίνουμε μια γροθιά, βρίσκοντας καθένας το ρόλο του.

Ο κόουτς Χουχουλής ήταν ο άνθρωπος, που εμπνεύστηκε αυτή την ομάδα. Πώς σας καθοδήγησε εκείνος, για να... γυρίσετε το φύλλο;

Η συμβολή του ίσως να είναι πιο σημαντική από όλων των υπολοίπων, έχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο στην επάνοδό μας, για να γίνουμε ομάδα ανταγωνιστική. Είναι κυρίως δικό του το μερίδιο, μην έχοντας ίσως τη δυνατότητα στην αρχή να έχει τη μεταδοτικότητα που ήθελε και βρίσκοντας τον τρόπο επίσης στην πορεία της χρονιάς. Είμαστε στο ρόστερ, άλλωστε, 3-4 παλιοί και τόσα καινούργια παιδιά μαζί του, που ήταν λογικό να δυσκολευτούν για να καταλάβουν τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού και να αφομοιώσουν τις απαιτήσεις του κόουτς Χουχουλή. Στην Ερυθραία, άλλωστε, υπάρχει ένας σταθερός τρόπος παιχνιδιού, μια συγκεκριμένη ταυτότητα.

Θεωρείς, ότι μετά την φετινή περιπέτεια και την αφομοίωση του παιχνιδιού από τους νεότερους παίκτες, η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη, εφόσον εξασφαλίσετε και την παραμονή;

Αυτό είναι το σίγουρο και είναι ένα βασικό κομμάτι. Κάθε ομάδα, δηλαδή, με σταθερό κορμό και πολλούς παίκτες, είναι πιο δυνατή. Ο κορμός που είχε μείνει ήταν με μερικούς παλιούς, με τους νέους να χρειάζονται τον χρόνο τους. Αν όλα πάνε καλά και μείνουν στην ομάδα, του χρόνου θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί.

Ποια ήταν τα πιο κομβικά ματς, για να κάνετε την ανατροπή;

Κομβικό παιχνίδι ήταν το διπλό στον Τρίτωνα και η πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα. Είχαμε καιρό να δούμε ροζ φύλλο και μας έδωσε τη σπίθα να ξεκινήσουμε για τα επόμενα αποτελέσματα. Αυτή τη σπίθα, βέβαια, την… χάσαμε, τη βρήκαμε και την ξαναβρήκαμε στην πορεία, ενώ τώρα όλες οι νίκες που κάναμε ήταν σπουδαίες, και δη με τον ΚΑΟΚ και τον Πανελευσινιακό, που έχουν ίδιους στόχους, όπως και με τον Δούκα, μια ομάδα με βαθύ ρόστερ.

Θα ήθελες να είσαι από τους παίκτες, που θα συνεχίσουν να δείχνουν το δρόμο σε αυτά τα ταλαντούχα παιδιά;

Όλες οι ομάδες ακολουθούν πια αυτό το μοντέλο, παίζοντας σε μεγάλο ποσοστό με ταλαντούχα παιδιά κι ένα βασικό κορμό έμπειρων παικτών. Φυσικά και θέλω να μείνω και συνήθως τα βρίσκουμε το καλοκαίρι. Για μένα είναι κίνητρο και όμορφο να μείνω και να βοηθήσω τα καινούργια παιδιά, να γίνουν ανταγωνιστικά και κομμάτι της ομάδας.

Θεωρείς πως το έκανες ήδη με την φετινή σου απόδοση, που έχει βρεθεί σε υψηλά επίπεδα;

Το θέμα είναι να σωθεί η ομάδα. Μακάρι να ήμουν κακός και η ομάδα να μη διεκδικούσε την παραμονή.

Σπασμωδικές κινήσεις δεν έγιναν στην ομάδα παρά την κακή αρχή, κάτι που άλλωστε στον Πανερυθραϊκό δεν έχουμε συνηθίσει. Ποια ήταν, λοιπόν, η στάση της διοίκησης απέναντί σας;

Η ομάδα, φέτος, αλλιώς αναμενόταν να πορευτεί και διαφορετικά πορεύεται. Τίποτα δεν έχει τελειώσει και θέλουμε άλλες δύο νίκες, αλλά θέλω να τονίσω, ότι η διοίκηση ήταν εκεί και μας στήριξε, όταν συνειδητοποίησε, όπως κι εμείς, πως υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να πέσουμε. Χωρίς κόντρες και νεύρα, μας πίστεψαν αυτή και ο κόουτς Χουχουλής. Είναι σπουδαίο να έχεις ανθρώπους δίπλα σου κάθε στιγμή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ