25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιόρτασε τα γενέθλιά του το μουσείο της Χ.Α.Ν.Θ. (pics)

Ενα σημείο αναφοράς του ελληνικού μπάσκετ, που δημιουργήθηκε με όραμα, συντηρείται με όρεξη και διαρκώς αναπτύσσεται, το μουσείο μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ., γιόρτασε τα πέμπτα του γενέλθια και το έκανε με την λαμπρότητα που του αρμόζει.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Το Μουσείο μας μεγάλωσε έγινε κιόλας πέντε ετών κι έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε χαρούμενοι για αυτό αλλά και υπερήφανοι για ένα χώρο που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για το Ελληνικό μπάσκετ. Έχοντας πλήρη συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης που αναλάβαμε, καθώς η Χ.Α.Ν.Θ. αποτελεί την «κιβωτό» του μπάσκετ, ήταν άλλωστε η «θερμοκοιτίδα» στην οποία αναπτύχθηκε το άθλημα στην χώρα μας, υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε με την ίδια θέρμη και ενθουσιασμό την προσπάθεια που με κόπο αλλά και πολύ μεράκι ξεκινήσαμε το 2013. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος. Θυμίζουμε πως ήδη έχει αποφασιστεί και εγκριθεί η επέκταση του Μουσείου μας όπως και ο εμπλουτισμός του με ακόμη περισσότερα εκθέματα.

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΕ SLEEP OVER

Στο πλαίσιο του εορτασμού των γενεθλίων μας συμμετείχαμε στην δράση «sleep-over –Διανυκτέρευση στο Μουσείο» που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Το Μουσείο της Χ.Α.Ν.Θ. φιλοξένησε 20 παιδιά κάθε ηλικίας τα οποία είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο, να ενημερωθούν για την ιστορία του μπάσκετ την ιστορία της ΧΑΝΘ και των αθλημάτων που καλλιεργεί. Επίσης παρακολούθησαν προβολή ταινίας, συζήτησαν , έπαιξαν σε μια ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη για αυτούς βραδιά. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ. Ιωάννης Σωσσίδης που έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό, ο Πρόεδρος των αθλητικών ομάδων(και μέλος δ.σ. της ΧΑΝΘ) Βαγγέλης Ντινόπουλος, που επίσης καλωσόρισε τα παιδιά. Ο Διονύσης Ανανιάδης, μέλος της επιτροπής του Μουσείου ο οποίος από την πλευρά του απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες του «sleep over»αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του χώρου και παρότρυνε τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Ελένη Αθανασιάδη(Γ.Γ. του δ.σ. της ΧΑΝΘ), Χρήστος Τριγωνας(Διευθυντής ΧΑΝΘ), Γιώργος Πετρίδης(Διευθυντής Αθλητισμού και Αθλητικού Κέντρου), Νίκος Δουβής(Γενικός Αρχηγός ομάδας μπάσκετ)Σπύρος Γκουτζαμάνης(έφορος Ακαδημιών μπάσκετ και προπαιδικού), Νίκος Σερέτης(προπονητής Ακαδημιών), Ελευθερία Θεοδωρούδη(επιμελήτρια Μουσείου) Δούκισα Ιορδάνου(στέλεχος ΧΑΝΘ) Γιώργος Μελίδης(στέλεχος ΧΑΝΘ), Μαντώ Τσάτσαρη(υπεύθυνη ξεναγήσεων Μουσείου). Το παρών έδωσε κι ο καλαθοσφαιριστής της αντρικής μας ομάδας, Βλάντο Πέτροβιτς



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ