19.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γιόκιτς: Ο πέμπτος MVP που «σκουπίστηκε» (vids)

Οι Ντένβερ Νάγκετς αποκλείστηκαν με 4-0 από τους Φοίνιξ Σανς, με το Νίκολα Γιόκιτς να μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών που «σκουπίστηκαν» ενώ είχαν προηγουμένως κατακτήσει τον τίτλο του MVP.

Ο 26άχρονος σέντερ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης για τη σεζόν 2020-2021, αλλά θα μείνει στην προσωπική επιτυχία, μετά τον αποκλεισμό των «σβόλων» από τη συνέχεια των πλέι οφ. Μάλιστα, μόλις τέσσερις παίκτες ακόμα -στην ιστορία του ΝΒΑ- γνώρισαν τον αποκλεισμό με 4-0. Ο τελευταίος εξ αυτών ήταν ο Μάτζικ Τζόνσον, πριν από 32 χρόνια, τότε που οι Ντιτρόιτ Πίστονς έκαναν το «sweep» απέναντι στους Λος Άντζελες Λέικερς.

https://www.youtube.com/watch?v=W59jgpK4Xcg

Ο Μόουζες Μαλόουν το 1979 (οι Χιούστον Ρόκετς αποκλείστηκαν με 4-0 από τους Ατλάντα Χοκς), ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ το 1977 (οι Λος Άντζελες Λέικερς αποκλείστηκαν από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς) και ο Ουές Άνσελντ το 1969 (οι Μπάλτιμορ Μπούλετς αποκλείστηκαν από τους Νιου Γιορκ Νικς) είναι οι άλλοι τρεις.

https://www.youtube.com/watch?v=UzHE778xxAw

Ο Σέρβος δεν κατάφερε καν να ολοκληρώσει το ματς στην «Ball Arena», αφού αποβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Πρόκειται για τη δεύτερη αποβολή στις τελευταίες 25 σεζόν του ΝΒΑ για έναν παίκτη που έπαιζε ως MVP. Ο πρώτος ήταν ο Στεφ Κάρι, εν έτει 2016, ο οποίος αποβλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του με έξι φάουλ και, φανερά εκνευρισμένος, πέταξε τη μασέλα του με δύναμη σε ένα φίλαθλο των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

https://www.youtube.com/watch?v=kyxpMy5E0nk



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ