23.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Γιοφρέσα: “Θα επηρεαστεί και η επόμενη σεζόν”

Η παύση της αγωνιστικής δραστηριότητας σε όλες τις χώρες του πλανήτη και το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει τη δεδομένη στιγμή ένα χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στα γήπεδα προβληματίζει και τους παίκτες. Κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Ένωσης Παικτών της Ισπανίας , Ράφα Γιοφρέσα, όπως αναφέρεται στην "El Mundo Deportivo".

"Δεν ξέρουμε αν θα ξαναπαίξουμε φέτος ή αν τελικά θα διακοπεί οριστικά η σεζόν. Δεν ξέρουμε πως θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα ή αν θα γίνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών τελικά. Ακόμη κι εμείς το συζητάμε μεταξύ μας. Σίγουρα είναι επικίνδυνο να παίξουμε τώρα, αλλά είναι σε τέσσερις μήνες τι θα γίνεται; Δεν θα είναι επικίνδυνο τότε;".

Ο Γιοφρέσα, με 20ετή καριέρα στο υψηλό επίπεδο (Μπανταλόνα, Μπαρτσελόνα, Τζιρόνα) γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει για έναν αθλητή αυτό: "Οι παίκτες προσέχουν στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο καθένας τους προπονείται, αλλά τώρα είναι πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο. Δεν έχουν όλη τη δυνατότητα να γυμναστούν σπίτι τους. Αν πούμε πως θα αρχίσουν και πάλι οι αγώνες φέτος, τότε οι αθλητές θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες προετοιμασίας, για να μην έχουν τραυματισμούς".

Προβληματισμός υπάρχει και για την επόμενη χρονιά: "Αν οι διοργανώσεις ξαναρχίσουν και τελειώσουν οι αγώνες στις 31 Ιουλίου, τότε θα επηρεαστεί σίγουρα και η επόμενη σεζόν. Και πάλι όμως όλα θα εξαρτηθούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ