24.3 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Γιορτή και… πόλεμος μαζί το Φάιναλ Φορ (vid)

Το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας είναι προ των πυλών και ο Δημήτρης Ιτούδης και οι παίκτες του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας κλήθηκαν να απαντήσουν τι σημαίνει, για εκείνους, η συμμετοχή τους στο Βελιγράδι.

Τι είναι, άραγε, το Φάιναλ Φορ; Λίγο πριν από την αναχώρησή της για τη σερβική πρωτεύουσα και τα παιχνίδια που θα λάβουν χώρα στις 18-20 Μαΐου στη «Stark Arena» η «ομάδα του στρατού» ρώτησε τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία της τι σημαίνει να παίρνεις μέρος στο Φάιναλ Φορ. «Νίκη. Αυτό είναι. Ο ημιτελικός είναι τελικός, πρέπει να κερδίσεις. Για να κερδίσεις πρέπει και να παίξεις. Πρέπει να παίξεις καλό μπάσκετ. Πρέπει να είναι και όλοι υγιείς, ώστε να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν», απάντησε ο Έλληνας προπονητής. Διαβάστε, παρακάτω, τις απαντήσεις των παικτών του…

Νάντο Ντε Κολό: «Συναίσθημα. Γνωρίζουμε ότι τα συναισθήματά μας θα είναι καλύτερα κερδίζοντας το Φάιναλ Φορ. Θέλεις να κερδίσεις κάθε παιχνίδι, αλλά μπορεί να χάσεις και να επιστρέψεις στο σπίτι σου με άδεια χέρια. Είναι δύο παιχνίδια και πρέπει να τα κερδίσεις, ώστε να κατακτήσεις τον τίτλο. Δεν έχεις άλλη επιλογή».

Νικίτα Κουρμπάνοφ: «Είναι το τελευταίο σπριντ ενός μαραθωνίου, μίας ολόκληρης σεζόν, ενός μαραθωνίου γεμάτου δυσκολίες. Το Φάιναλ Φορ είναι κάτι που περιμένεις. Μερικές φορές μπορεί και να φοβηθείς. Θα τα δώσουμε όλα. Κάθε λάθος στοιχίζει και μπορεί να καθορίσει τα πάντα. Εάν κάνεις ένα λάθος καταλαβαίνεις πόσο μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει για τις θετικές σου κινήσεις. Κάθε πόντος είναι χρυσός».

Οθέλο Χάντερ: «Παλεύεις για τον τίτλο. Στο τέλος της ημέρας έχεις δουλέψει τόσο σκληρά και θέλεις να επιβραβευτείς. Θεωρώ πως οι αθλητές θέλουν να κερδίζουν πρωταθλήματα. Για εμένα αυτός είναι σίγουρα ο στόχος, να κατακτήσω την Ευρωλίγκα. Είναι το σημαντικότερο για εμένα. Όλα τα ματς είναι πόλεμος, αλλά αυτά είναι παραπάνω από πόλεμος, είναι η ίδια η ζωή».

Κάιλ Χάινς: «Για εμένα είναι ένα όνειρο. Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου στην Ευρώπη δεν μπορούσα ούτε να φανταστώ ότι θα είμαι εδώ και θα διεκδικώ τίτλους. Αυτό ήταν πάντα το όνειρό μου. Φαινόταν αρχικά μακρινό, αλλά έχω παίξει πλέον σε τόσα Φάιναλ Φορ που νιώθω ότι είναι μέρος της πραγματικότητας».

Ουίλ Κλάιμπερν: «Έχω πολύ άγχος. Το συναίσθημα έγινε αληθινό μετά την πρόκρισή μας. Το σκέφτομαι συνεχώς. Έχουμε ακόμα χρόνο να δουλέψουμε και να κάνουμε προπονήσεις, αλλά θα ήθελα να ξεκινήσει αύριο».

Σέρχιο Ροντρίγκεθ: «Το Φάιναλ Φορ είναι ο στόχος μας από το ξεκίνημα της σεζόν. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα είμαστε εκεί. Είναι το υψηλότερο επίπεδο, στο οποίο θέλουν να αγωνιστούν όλοι οι παίκτες. Δουλέψαμε καθημερινά για να προκριθούμε και εν τέλει να κατακτήσουμε την πρώτη θέση».

Σεμέν Αντόνοφ: «Μπορείς να συγκρίνεις το Φάιναλ Φορ με ωραίες τηλεοπτικές σειρές. Οι φίλοι παρακολουθούν κάθε επεισόδιο περιμένοντας το καλύτερο δυνατό φινάλε. Ποιος θα κερδίσει; Ποιος θα αναδειχθεί πρωταθλητής; Είναι ωραίο για όλους, όπως το "Game of Thrones". Όλοι το βλέπουν. Η Ευρωλίγκα έχει παρόμοια μορφή με το "Game of Thrones"».

Κόρι Χίγκινς: «Προσπαθείς να το απολαύσεις, γιατί δεν είναι κάτι δεδομένο. Είναι μεγάλη επιτυχία. Δεν το ζουν πολλοί. Προσπαθείς να το απολαύσεις και να το εκμεταλλευτείς όσο μπορείς».

Βίκτορ Χριάπα: «Το Φάιναλ Φορ είναι μία λοταρία. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Κάθε στιγμή είναι κρίσιμη. Πρέπει να απολαύσουμε κάθε δευτερόλεπτο, χωρίς ωστόσο να ξεχάσουμε γιατί είμαστε εκεί. Θα κερδίσουμε την Ευρωλίγκα».

Βιτάλι Φριντζόν: «Το Φάιναλ Φορ είναι μια τρελή μπασκετική ατμόσφαιρα. Σου φέρνει πολλά συναισθήματα. Είναι κάτι για το οποίο δουλεύουν όλοι οι αθλητές ολόκληρη τη σεζόν μέσα από τα παιχνίδια και αντιμετωπίζοντας τραυματισμούς, όλα για αυτή τη στιγμή. Το καλύτερο μέρος είναι να σηκώνεις το τρόπαιο. Είναι απίστευτο συναίσθημα».

Μιχαΐλ Κουλάγκιν: «Πάθος. Εάν μπορούσα να περιγράψω το Φάιναλ Φορ με μία λέξη αυτή θα ήταν το πάθος. Είναι η αγάπη και το πάθος για το μπάσκετ, το πάθος για νίκες».
Βίκτορ Ραντ: «Το Φάιναλ Φορ είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν. Όλη τη χρονιά παλέψαμε για να βρεθούμε εδώ».

Αντρέι Βοροντσέβιτς: «Είναι μια γιορτή του μπάσκετ. Έτσι το προσεγγίζω. Είναι ένας πόλεμος, ένα όνειρο. Η επιθυμία για τη νίκη είναι προφανής. Ελπίζω το Φάιναλ Φορ να κυλήσει θετικά για εμάς και να φέρουμε το τρόπαιο στο σπίτι μας. Το πιστεύω».

Λέο Βέστερμαν: «Να πάρεις το τρόπαιο. Το Φάιναλ Φορ είναι ο τρόπος να το πάρεις».

https://www.youtube.com/watch?v=bhol4P09Uok



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ