13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Για το 3-1 της πρόκρισης η Εθνική με Βουλγαρία

Ο,τι γράφει δεν ξεγράφει και στην Εθνική ξέρουν ότι η ήττα από τη Λετονία... καταχωρήθηκε και δεν αλλάζει. Αυτό που σίγουρα αλλάζει και το θέλουν... σαν τρελοί αφού είναι οι πρώτοι που στενοχωρήθηκαν, είναι η κακή εμφάνιση. Σήμερα (19.00) με αντίπαλο τη Βουλγαρία που γνώρισε προχθές τη συντριβή από τη Βοσνία, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι παίκτες του ξέρουν ότι αν κάνουν αυτό που σίγουρα μπορούν, δηλαδή αν νικήσουν, θα έχουν σχεδόν εξασφαλίσει την παρουσία της ομάδα στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ του 2022.

Το παράδοξο της υπόθεσης, είναι ότι μπορεί να την εξασφαλίσουν κιόλας... εν πτήσει, αφού η επιστροφή είναι προγραμματισμένη λίγο μετά τη λήξη του αγώνα και ενώ θα παίζεται αυτός της Βοσνίας με τη Λετονία. Αν έχει γίνει το 3-1 για την ΕΛλάδα, με νίκη των Βόσνιων θα έχει εξασφαλιστεί και μαθηματικά η πρόκριση, αφού Λετονοί και Βούλγαροι θα είναι στο 1-3 και με δύο ματς να απομένουν και μεταξύ τους παιχνίδι στο πρόγραμμα αποκλείεται να φτάσουν και οι δύο στις 3 νίκες. 

Ας γίνει βέβαια το 3-1 της Ελλάδας και τα μαθηματικά απλά θα υπάρχουν. Ενα ακραίο σενάριο θα υπάρχει που θα... εμποδίζει την εξασφαλισμένη πρόκριση, να γίνει τετραπλή ισοβαθμία στις τρεις νίκες αλλά αυτά είναι μακρινά μέχρι τον Φεβρουάριο για να ασχοληθούμε από τώρα.

Οι Βούλγαροι, λοιπόν, γνώρισαν βαριά ήττα προχθές από τη Βοσνία και συνολικά είναι μια ομάδα... του ενός. Ο Ντι Μποστ, ο αμερικανός γυρολόγος σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων είναι το Α και το Ω τους. Αυτός οργανώνει, αυτός σκοράρει, αυτός αν βρει ρυθμό τους κάνει επικίνδυνος, αυτός αν... βγει από τον ρυθμό τους τελειώνει. Εκεί θα επικεντρωθεί η προσοχή των Ελλήνων διεθνών και δευτερευόντως στα μακρινά σουτ μια γενικά «κοντής» ομάδας.

«Σίγουρα από τα δικά μας χέρια εξαρτάται η εξέλιξη, μυαλό και δύναμη θέλει», είπε χωρίς ενδοιασμό ο Νίκος Γκίκας και το βράδυ όλοι εύχονται να έχει κάνει το χρέος της η ομάδα και μακάρι να έχει εξασφαλίσει και την παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ