23.2 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Για το σερί και την κορυφή (vids)

Η νίκη της ΤΣΣΚΑ στο Μιλάνο δεν έχει αφήσει περιθώρια στον Ολυμπιακό. Αν θέλει να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας, θα πρέπει να κερδίσει απόψε την Μπασκόνια στη Βιτόρια (21:30). Σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης, από την οποία πάντως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν βρει τον τρόπο να περνούν.

Γενικώς έχουν βρει το κουμπί της Μπασκόνια τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν να χάσουν από αυτήν εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Στις 23 Οκτωβρίου 2015 η Μπασκόνια, που τότε λεγόταν ακόμα Λαμποράλ Κούτσα, πέτυχε την τελευταία της νίκη. Στη Βιτόρια με 96-89, στην παράταση μάλιστα. Τότε που ο Γιάννης Μπουρούσης κέρδισε σχεδόν μόνος του με 28 πόντους και 12 ριμπάουντ και παρά την καταπληκτική εμφάνιση του Ματ Λοτζέσκι, που είχε σκοράρει επίσης 28 πόντους με 6/7 τρίποντα.

Έκτοτε ο Ολυμπιακός μετρά έξι συνεχόμενες νίκες, μέσα κι έξω από το ΣΕΦ. Στη Βιτόρια κέρδισε για τελευταία φορά την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου του 2016 (95-90), σε ένα παιχνίδι όπου ο Βασίλης Σπανούλης μοίρασε 15 ασίστ, κάνοντας ατομικό ρεκόρ και σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Ευρωλίγκας, ο δε Βαγγέλης Μάντζαρης σκόραρε 17 πόντους με 5/8 τρίποντα. 

Με αυτό το 6-0 τα τελευταία δύο χρόνια ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική παράδοση απέναντι στην Μπασκόνια. Μια παράδοση που θέλει να συνεχίσει και σήμερα για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την ΤΣΣΚΑ. O Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε έμφαση στην άμυνα, τονίζοντας ότι αυτή θα είναι η βάση της νίκης, ενώ πήρε μαζί του στη Βιτόρια 13 παίκτες, διότι κάποια προβλήματα τραυματισμών τις τελευταίες ημέρες δεν έχουν ξεπεραστεί εντελώς. Ο Μπράιαν Ρόμπερτς, που πάντως δήλωσε 100% έτοιμος, και ο Γιάνις Στρέλνιεκς, δεν είναι εντελώς βέβαιο ότι θα αγωνιστούν, οπότε ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλησε να είναι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ