22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Για το γόητρο ο Προμηθέας

Η φετινή πορεία του Προμηθέα Πατρών στο Eurocup δεν είναι αντίστοιχη της περσινής. Κορονοϊός, ατυχίες και οι αποφάσεις της διοργανώτριας αρχής, που ανάγκασαν την ομάδα να παραταχθεί… μισή σε κάποια παιχνίδια της, στέρησαν στο Μάκη Γιατρά και τους παίκτες του την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση στο Top 16.

Το αχαϊκό συγκρότημα θα υποδεχθεί την Τετάρτη (16/12, 18.30) στο «Δημήτρης Τόφαλος» την Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνα, για τη 10η αγωνιστική της διοργάνωσης, σε ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι Σλοβένοι έχουν ήδη περάσει στην επόμενη φάση, μαζί με την ισπανική Γκραν Κανάρια, την ιταλική Τρέντο και τη γαλλική Ναντέρ. Οι γηπεδούχοι θα παίξουν για το γόητρο, ώστε να σημειώσουν την τρίτη φετινή νίκη τους στα ευρωπαϊκά παρκέ και την πρώτη ύστερα από τέσσερις διαδοχικές ήττες. Τελευταία φορά που χαμογέλασαν ήταν στις 21 Οκτωβρίου, στον εντός έδρας αγώνα με τους Γάλλους.

Ο Προμηθέας Πατρών ξεκίνησε ήδη, μετά τη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου για την Basket League, την επιχείρηση ανασύνταξης. Τώρα, οι παίκτες του θα επιχειρήσουν να πάρουν την άτυπη «ρεβάνς» για την ήττα τους επί σλοβενικού εδάφους, μία εβδομάδα πριν. Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή των Χάρη Γιαννόπουλου και Μο Φαγέ, που προέρχονται από τραυματισμό, ενώ δεν υπολογίζεται ο Ντελρόι Τζέιμς.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μιλιβόγιε Γιόβτσις (Σερβία), Γιακούμπ Ζαμόσκι (Πολωνία) και Αρτέμ Λαβρούκιν (Ρωσία).

To πρόγραμμα του Δ’ Ομίλου (16/12):
18.30 Προμηθέας Πατρών-Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνα
21.00 Τρέντο-Γκραν Κανάρια
Μπουρσασπόρ-Ναντέρ Αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην τουρκική ομάδα

Η κατάταξη:
1. Γκραν Κανάρια 7-2
2. Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνα 6-3
3. Τρέντο 6-3
4. Ναντέρ 4-4
5. Προμηθέας Πατρών 2-6
6. Μπουρσασπόρ 0-7
-Οι τέσσερις πρώτες ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο Top 16.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ