18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Για τον τίτλο οι “μικρές” (vids)

Η Εθνική Νεανίδων διεκδικεί απόψε τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 Β' Κατηγορίας. Τελευταίο της εμπόδιο η Φινλανδία με την οποία θα αναμετρηθεί στις 22.00 (youtube.com/fiba).

Η ελληνική ομάδα έχει φτάσει αήττητη ως τον τελικό, ενώ στον ημιτελικό πήρε τη νίκη από την Τουρκία στο νήμα χάρη σε ένα καλάθι της Ιωάννας Κριμίλη, που διαμόρφωσε το 58-56. Ας θυμηθούμε πως...

 

Η Φινλανδία από την πλευρά της έχει αποδείξει πως δουλεύει μεθοδικά τα τελευταία χρόνια στις μικρές κατηγορίες, έχει πλησιάσει κι άλλες φορές στην άνοδο και φέτος έχει ένα μεγάλο ατού στο πρόσωπο της Αγουάκ Κουιέρ. Η 17χρονη ύψους 1.94 είναι ότι πιο αθλητικό έχει δει το τουρνουά και μάλιστα καρφώνει, όπως μπορείτε να δείτε κι εδώ!

https://www.facebook.com/nba/videos/344022096140121/

Και το επιχείρησε και φέτος στην διοργάνωση.

 

Τον Ιανουάριο είχε καρφώσει δύο φορές σε αγώνα απέναντι στη Σουηδία!

 

Η Κουιέρ γεννήθηκε στην Αίγυπτο, αλλά μεγάλωσε στη Φινλανδία, για την οποία και αγωνίζεται. Το κάρφωμα στις προπονήσεις είναι καθημερινότητα γι' αυτήν, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται και μπασκετικά χρόνο με το χρόνο. Φέτος στο Ευρωπαϊκό έχει 18.4 πόντους και 12.1 ριμπάουντ μέσο όρο, που δεν το λες και.. ευκαταφρόνητο.

Θα είναι σίγουρα ο μεγάλος πονοκέφαλος για την ελληνική ομάδα, μαζί με την Τζάνετ Αλεξάνδρα Ααρνιο που μετρά 11 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ ανά αγώνα. Όπως και η Ελλάδα, έτσι και η Φινλανδία έφτασε αήττητη ως τον τελικό της διοργάνωσης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ